21 Şubat 2016 - Pazar

ORTAK GÖRÜŞ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
3342 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

             Spor elçimiz LİNYİTSPOR zor günler yaşıyor.Türkiye 3.Lig 3. Grup’ta  6 il temsilcisi ve  12 ilçe temsilcisiyle mücadele eden bir zamanların flaş ekibi  Linyitspor oynayacağı 11 maçtan alacağı puanlarla  Amatör Liglere dönüp dönmeyeceğini gösterecek.Şimdi sporseverler belki tepki göstereceklerdir.

              Belki bir sürpriz yaşayarak bulunduğumuz ligten düşmeyeceğiz. Ama düşmek kaderde varsa bunu göreceğiz.Gazete olarak ümitsiz değiliz. Ümit fakirin ekmeğidir. Ümitsiz kalanlar zaten yaşayamaz.Evet bir takım yanlışlıklar yapılmıştır. Bunları söylemekle elimize bir  şey geçmeyecektir. Eski defterleri açmaya da gerek bulunmamaktadır.

              Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olduğunu unutmayacağız. Bu takım bize şan ve şeref dolu günler,anlar yaşatmadı mı? Linyitspor’u bulunduğu bu güç durumdan kurtarmak hala mümkündür. Yeni bir transfer yapılamayacağına göre elimizdekilerle yetinmek zorundayız. Ya ligten çekileceğiz ya da elimizdeki malzemeyle yola devam edeceğiz.

             Artık herkes susmalıdır. Bu saatten sonra konuşmanın,bağırıp çağırmanın,birilerini yıpratmanın,ortalığı karıştırmanın da anlamı yoktur.Ateş Kuşu yeniden ateşe atlıyor. Ya yanıp kavrulacaktır ya da yeniden pırıl pırıl tüyleri,geniş kanatları ve ateş püsküren gagasıyla yeniden doğacaktır.

             Bu ana kadar 6 karşılaşma yapıldı. Bir galibiyet,bir beraberlik ve dört te mağlubiyet. Kazanılan puan sadece dörttür. Niğde Belediye  de son şansımız olmayacaktır. Linyitspor alacağı 12 puanla ligte kalmayı kıl payı yakalayacaktır.Henüz Linyitspor ölmemiştir. Belki hastadır. Ama Linyitspor’a  öldü gözüyle bakmak hem erkendir ve hem de  bu kararı vermek en acımasız bir hükümdür.İnşallah biz bu yazdıklarımız için  mahcup oluruz .Önümüzdeki haftadan itibaren sporseverler tüm güçleriyle Linyitspor’un yanında olmalıdır.Bu durum sadece Linyitspor’da yaşanıyor? Ülkemizin nice güzide spor elçilerinden bazıları da Linyitspor gibi sıkıntılı günler yaşıyor. Sadece bunu yaşayan biz değiliz.

             Bakın her zaman söyleriz. Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın sözlerini kimse göz ardı etmemelidir. Ne diyor?”Açılır bahtımız bir gün/hemen battıkça batmaz ya/Sebepler halk eder Halık/ kerem babın kapatmaz ya”Evet Yüce Yaradan bir sebep halkedecektir.

             Gözlerimizi kapayalım ve biraz gerilere gidelim. Televizyonlarda Tavşanlı Linyitspor’u izlerken  ne kadar mutluyduk.Attığımız her golde masaların,sandalyelerin üzerine zıplıyorduk. İştahımız açılıyor. Bir anda ne yediğimizi bilemez oluyorduk. Bayraklar balkonlarımızı ,cadde ve sokakları süslüyordu.Meydanlarda kurulan dev ekranlarda Linyitspor’u izliyorduk. Telefonlaşıyor,birbirimize mesajlar atıyorduk. Sevinçten bazen kıldığımız namazlarımız kazaya uğruyordu. Bazı imam efendiler camilerde galibiyetimiz için dua ediyorlardı.Övgülerin ardı arkası kesilmiyordu. Her araçta bir Linyitspor Bayrağı vardı. Bizler tahammülsüz insanlarız. Her şeyi unutuyoruz. Linyitspor sayesinde ilçemiz Türkiye’de nadir yerlerde ancak bulunan bir stada kavuştu. Bakınız bir çok spor kulübü bizim bulunduğumuz  ve yıllarca mücadele verdiğimiz liglere yükselmek için çırpınıyor. Biz bu mutluluğu Linyitspor ile yaşadık. Sporseverlerden gazetemiz olarak ricamız olacaktır. Gelin Linyitspor’u son ana kadar destekleyelim. Bu yaşadıklarımız ise acı bir anı olarak kalsın.

               Gazetemiz tarihi bir çağrı yapmaktadır. Tavşanlı Spor Kamuoyu sabırlı,inançlı olmalıdır. Linyitspor’u her şey bitmeden infaz etmek hiç birimize,Tavşanlı’ya bir şeyler kazandırmayacaktır. Bir de lütfen bardağın dolu tarafına bakalım.

               Linyitspor’u  sevenler,saygı gösterenler için yapılabilecek en güzel şey  sabırla beklemektir. Spor kulüplerinin gıdası alkıştır. Destektir.Tezahürattır. Bu nimetin farkında olmak zorundayız. Eğer farkında olamazsak Allah verdiği nimeti bir daha geri vermemek üzere geri alır.Böylesi mi iyi? Gönlümüz böyle olsun istemezdi. Seyircimiz soğukkanlı olmalıdır. Biz Tavşanlı olarak sporda çok güzel günler yaşadık. Onun bari yüzü suyu hürmetine biraz  sabır gösterelim. Linyitspor için görevlendirilenler Türkiye’nin profesyonel spor adamları değildir. Nihayet bir kurumun değerli mensuplarıdır. Biz belki  akşamları masamıza oturduğumuzda üç beş lokma yemeğimizi huzur içinde yiyebiliyoruz. Ama sayın kulüp sorumluları bunu yapabiliyorlar mı?.Bekle gör politikası izlenecek en iyi ve doğru yol olarak önümüzde durmaktadır. Linyitspqr’u incitecek,üzecek,moralini yıkacak davranışlardan uzak kalmak zorundayız.Destek en güzel yardımdır. Bugünleri de atlatacağız. Linyitspor’un adı dahi muhteşemdir. O MUHTEŞEM Armadayı hiçbir zaman unutturmayacağız  Tavşanlılı anneler gün gelecek Linyitsporlu ninnilerle bebelerini uyutacaktır.Bu ninniler bu spor elçimizi gelecek kuşaklara taşıyacaktır Çünkü Linyitspor Tavşanlı’nın gururudur ve gururu olarak  kalacaktır Gazetemiz dün  olduğu gibi bundan böyle de spor elçimizin yanında olmaya devam edecektir.

               Artık TFF 3. VE 2. Liglerinde,PTT 1.Ligi’nde yıllardır mücadele veren Linyitspor’un bir anıtının Ada Stadı önünde uygun bir yere yaptırılmasının zamanıdır.Böyle bir anıt İzmir’de Karşıyaka’da uygun bir yere yaptırılmış bile. Üzerinde Karşıyaka Spor’un başarıları kazınmış.Bizim de Linyitspor’un şampiyonluklarını bu anıtta ebedileştirmek görevimiz olmalıdır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları