17 Temmuz 2022 - Pazar

KISA ÖZ VE NET KONUŞTU

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 9 dk.
363 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

KÜTAHYA  BELEDİYE BAŞKANI PROF.DR ALİM IŞIK

                                     KISA ÖZ VE NET KONUŞTU:”KUL BİLMEZ İSE  ALLAH

                                                                      BİLİR”

 

                                                                                                                                Bülent   Alpagut

                                                                                                                 Gazeteci      Araştırmacı   Yazar

                                                                                                                                     Kütahya

                                                                                                          Gazeteciler     Cemiyeti    Onursal    Üyesi

 

              Kütahya’nın bana göre gelmiş geçmiş,en başarılı,çalışkan,nazik,efendi ,kültürlü,Kütahya sevdalısı  Belediye Başkanı Prof. Dr Alim Işık’tır. Bu benim kişisel  ,naçizane  görüşümdür. Katılırsınız katılmazsınız. Sevgili Işık,ne zaman arasam bana:” Bülent Abi”der. Ben O’nun ağabeyiyim.O,Yılların parlamenteri,ben ise yılların  kalemiyim. Tam 63 yıldır sürekli yazdım,yazıyorum ve Allah ömür verirse yazmayı sürdüreceğim. Sevgili Işık,nasıl bir Kütahya sevdalısı ise  ben de  önce Tavşanlı,sonra  Kütahya sevdalısıyım. Tavşanlı canım ise Kütahya cananımdır.

              Bana göre; Prof. Dr Alim Işık  Kütahya için bir şanstır. Engin tecrübesini  Kütahya ve Kütahyalı için kullanmaktadır.  TBMM Çatısı altında  ülkemizin yüce menfaatları için  kaldırdığı ellerini ,bugün Kütahya için hazırladığı  vizyon projeleri  için kullanmaktadır.  Sayın Işık işini iyi bilen bir  başkandır.Üç kez halkımızın teveccühü ile milletvekili olmuş,yine aynı halkımızın teveccühüyle belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştur.  Her Kütahyalı iyi-kötü geceleyin yatağına uzandığında uyur. Ama sayın Işık uyumuyor. O’nun telefonu 24 saat açık.  Yerinde  birçok kişinin dayısıdır. Amcasıdır.N’aptın bizim oğlan’ıdır.Şu  saatten itibaren hangi siyasi partinin  sempatizanı olduğunu sorarsanız, Kütahya Partisi’nin  bir neferidir.  Çünkü biliyorum ki göreve başladığı ilk günden itibaren çok sevdiği siyasi partinin rozetini çıkarmış, yerine,Kütahya Partisi’nin rozetini takmıştır. O ,artık , Kütahyalılar için koşturan,çabalayan,ter döken,mesai harcayan, Kütahyalı’nın iyi gününde mutlu,kötü gününde  mutsuz olan,oy versin vermesin,sevsin sevmesin  tüm  Kütahyalılar’ın belediye başkanıdır. Hiç kimse mükemmel değildir.  Dört dörtlük te değildir. Bir insan  herkesin gözünde  başka bir insandır. İnsanlar, Kimisini  sakalından,bıyığından  ,kimisi kilosundan,zayıflığından,kimisi  sohbetinden,tavır ve davranışlarından ötürü  sevmez, kimisi yürüyüşünden,gülüşünden ötürü eleştirir.  Her yiğitin bir  yoğurt yiyişi  vardır. Her insanın başparmağının izi dahi birbirine benzemez. Duygu ve düşüncelerini okuyamazsınız.  Kimse fiziki olarak ta birbirine benzemez. İkiz ve üçüz bile  olsalar yine de bir şeyleriyle  birbirlerinden ayırt edilebilirler. Ama nezaket,hoşgörü, sevecenlik, gönül alma, tepki gösterme, kanaatkarlık,  alanlarında  ortak noktalar bulunabilir. Ben sayın Işık’ın  istenilen   şablona uyduğunu  düşünüyorum.  

               Böyle bir yazıyı yazmayacaktım.  Kütahya Ekspres gazetelerini gözden geçirirken 29 Nisan 2022 tarihli nüshasında  “ Kul bilmez ise Allah bilir” diye bir başlık  ilgimi çekti. Bu sözü kim söylüyor diye  merak ettim.Söyleyen  sevgili belediye başkanı Işıkmış.   Bu sözü neden söylemiş? Belediye hizmetlerini doğrudan Kütahyalılar’a en güzel biçimde sunan başkan :Bize dua ederken,kimilerinin de  beddua ettiklerini  düşünüyorum” diyor.  Kendilerine katılıyorum. Çünkü insanları asgari müşterekte bir araya getirmek,bir paydada  toplamak  kolay değildir. Ama,sayın başkan :” Yap  iyilik at denize,balık bilmez ise Halik bilir” diyor. Her şeye rağmen, Sabırla  ,hizmet yarışını sürdürüyor.

               Sayın Belediye Başkanı; 2019 yılından beri  her Ramazan Ayını   anlam ve ehemmiyetle     kutlayan bir başkan. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü,Park ve Bahçeler Müdürlüğü ,Veteriner İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Makine ve İkmal Müdürlüğü,diğer müdürlüklerin personelini  sık sık bir araya getiriyor. Çünkü nihayet her müdürlüğün çalışanı Belediye Ailesi’nin  bir parçasıdır.Böylece  güzel  ve samimi  bir atmosfer oluşturuyor.

               Sayın başkan,2020 ve 2021 yıllarını Pandemi nedeniyle   kayıp yıllar olarak ifade ediyor. Bu  yıllarda  birçok etkinliği, bu arada Ramazan etkinliklerini  icra edemediklerini  belirtiyor.  Artık şartların  iyileşmesiyle bu toplantıların yeniden eski günlerde olduğu gibi yaşanacağını ifade ediyor.  Kütahya Belediyesi’nin tüm müdürlüklerinin  şu anda önemli bir eksiği ve sıkıntısı söz konusu değil.  Birçok atölye ,hizmet aracı,araç ve gereç   halkın   memnuniyeti   için devreye sokulmuş durumda. Önemli olan  hizmetin samimiyetle devamı etmekte oluşu. Belediye başkanı Işık, belediyenin  çalışanlarının  üç yıl içinde  Kütahya Tarihi’nde ilkleri yaşattığını d söylüyor.  Birçok  hizmetin  Kütahyalılarca taktir edildiğini belirtiyor. Prof. Dr. Alim Işık’a göre de  Belediyecilik zor bir uğraş. Çünkü herkes  ayrı  konularda sürekli  bir şeyler istiyor.  Yeni yeni projelerin hayata geçirilmesini  arzuluyor. Sayın başkana göre Kütahya Halkı’nın arzusu kendileri için emirdir. Belediye bu aziz ve muhterem halk için vardır.Hizmetlerin,  bir anda gerçekleşmesi aslında mümkün değil. Ama   asla mümkün olamayacağını bildikleri halde  hemşehrilerine olan   saygı ve sevginin  her sorunun üstesinden gelebilmeleri için  kendilerine moral verdiğini  söylüyor.  “ Hemşehrilerimiz bizim velinimetimizdir” diyor. Ne kadar köfte o kadar ekmek   düsturuyla  vaat edilenlerin hepsini gerçekleştireceklerini  de  ifade ediyor.

               Kütahya Belediye Başkanı,eski parlamenter Prof. Dr Alim Işık hesap vermekten kaçmayan bir başkan.  11 Mayıs 2022 tarihinde   Kütahya Belediyesi’nin borç   stoğu ile ilgili ilginç bilgiler de veriyor. Bu bilgilerden anladığımıza göre;Kütahya  Belediyesi’nin toplam borcu163 milyon 602 bin liradır.   2021 yılında  finans kuruluşlarına ve İller Bankası’na    anapara  borç  85 milyon 187 bin  liradır,   Yani Kütahya Belediyesi bu kadar büyük bir borç yükünü sırtlamış bir belediye olmasına karşın bugüne kadar yılmadan,usanmadan çalışıyor.  Belediye başkanı Işık’a göre  doğru planlama ile  tüm borçlardan kurtulmak mümkün.  Sayın başkan göreve başladığı 8 Nisan 2019 tarihinde  yapılan güncelleme sonrasında  JICA  Kredisi’nin  bugünkü değerinin 48 milyon 631 bin 782 TL olarak güncellendiğini, O güne kadar geride kalan 7 yıl boyunca hiç güncelleme  yapılmadığını  ama komisyonun borç ve mal stoğunun doğru belirlenmesi amacıyla  güncellemeyi yaptığını,48.6 milyon TL olan  JICA Kredisi’nin 3 yıl boyunca ödenmesine rağmen kalan borcun 88 milyon oyması  ve 31 Aralık 2021  tarihi itibariyle  son 3 aydaki dalgalanmalarda  şu anda 100 milyona yakın borcun  giderek arttığını  ve kur farkıyla  ciddi bir borç  stoğunun olduğunu açıklıyor. 2012 yılında  7 yıl geri ödemesiz  18 yılda geri ödemeli  bu kredinin  belediyenin geleceğini  nasıl ipotek altına  aldığının göstergesi olduğunu   belirtiyor. En yakın gelecekte, Kütahya B elediyesi’nin   bu borçtan kurtulmasının şart olduğunu ifade ediyor. Kütahya Belediyesi her gün borç ödemekten mutlaka kurtulmalıdır diyor. Anladığım kadarıyla,Sayın başkanın ilk hedefi  Kütahya Belediyesi’ni   JICA Kredi borcundan kurtulmak..

                Hiçbir belediye başkanının,  sayın Kütahya Belediye Başkanı gibi   içinde bulunduğu bu sıkıntılardan  kolay kolay  kurtulacağını zannetmiyorum. Allah sevgili Prof. Dr. Alim Işık’a yar ve yardımcı olsun. Yeter ki, Sayın Işık’ı üzecek davranışlardan kaçınalım. Bu güzel insanın moralini bozmayalım.   Gerekirse kendisine yardımcı olalım. Hayatının en güzel günlerini Kütahya için harcayan bu güzel insana  yardımcı olmak hepimizin görevi olmalıdır. O bizlerden sadece güler yüz,güzel sözler,davranışlar,dua bekliyor.  Kütahya Belediyesi’nin  kuruluş tarihini  bile aramış bulmuş.  Yıllarca belediyenin hangi yılda kurulduğunu dahi öğrenememişiz  Yazımı ,Hacı Bayram Veli ‘nin şu güzel sözleriyle bitirmek istedim.” Hakk kulundan intikamı ,kul eliyle alır/İlm-i Ledün’ü bilmeyen,bunu  kul yaptı sanır/ Cümle eşya Halık’ındır,kul eli  ile  işlemez/ Emr-i bari olmayınca,sanma  bir çöp yerinden depreşir”Kütahya için çabalayan,çalışan,hizmet edenlerden Allah razı olsun. Sevgili başkana sesleniyorum: korkma:” Borç yiğitin kamçısıdır”. Sen bu işin altından kalkarsın. Çünkü seni tanıyorum ve sana inanıyorum. Gözlerinden öpüyorum.”diyorum. 

“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

             

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları