18 Aralık 2022 - Pazar

BU ÖNERİ ALKIŞLANIR

BU ÖNERİ ALKIŞLANIR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 8 dk.
454 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News
  BU ÖNERİ ALKIŞLANIR 
          Ben Galatasaray’lıyım. Ama son okuduğum bir haber   nedeniyle  ezeli rakibimiz” Fenerbahçe’nin  “1907 Fenerbahçeliler  Derneği”nin sayın  başkanı  Rifat Perahya’nın önerisi için kendisini   bir Tavşanlılı olarak   kutluyorum. Yanında olsaydım,bu öneriyi yaptığı sırada kalkar,gider boynuna sarılırdım. 
          Derneğin sayın başkanı ,bir anlamda yaptığı önerisiyle bir anlamda taşı gediğine koymuş,öneri “ Bana göre cuk” oturmuştur. Hele hele böyle bir öneriyi Cumhuriyetimizin 100. yılına  girmeye ramak kala  yapması hem manidar hem de önemlidir. Sayın dernek başkanı bana göre etrafından gelen  birçok  arzuyu ve teklifi ,duygu ve düşünceyi   bu önerisiyle taçlandırmıştır. 
          Cumhuriyetimizin kurucusu,Başkomutan,büyük devlet adamı,devrimlerimizi borçlu olduğumuz ,kırmızı çizgimiz, bize cennet bir vatan armağan eden   ATATÜRK’ün adının   bugün birçok stadımızda,sportif tesislerimizde ve diğerlerinde   yer almadığını biliyoruz.  Olanların da adları zaman içinde değişti.Fenerbahçe Stadı’nın  adı” Şükrü Saraçoğlu,Ülker” olarak  anılmayı sürdürdü.  Gelelim sayın dernek  başkanının önerisine;  “ Gelin stadyumumuzun  adını” ATATÜRK  STADYUMU”olarak değiştirelim demiş. Bu sözleri alkışlanmış. Tıpkı benim alkışladığım gibi.  Şimdi top sayın kulüp başkanı Ali Koç’ta  deniliyor.  Sayın Koç kibar,nazik ve  kurallara bağlı bir başkan.  Gördüğüm kadarıyla O da  olumlu karşılamış. Hele hele Cumhuriyetimizin 100.yaşına gireceği bir yılda 2023 yılında böyle bir değişikliğin  gurur verici olacağını  ifade etmiş. Zaten bunun kararını  mevzuata göre  Fenerbahçe  Yönetimi verecektir. Ama ATATÜRK sevdalısı bir profesyonel Futbol Kulübü’nün   yönetimi için bu bir sorun da değildir. Ama sayın Koç’a göre Saraçoğlu ve Ülker  Aileleri’yle bir görüşme gerekiyor. Bu ailelere teşekkür edilmesi  ve nezaketen izin alınması gerekiyor. Ama her iki   ismin  hayatta olanları böyle bir öneriye “ hayır” demeyeceklerdir. 
            Önemli olan  yakın bir gelecekte ATATÜRK adının  köklü bir spor kuruluşumuzun stadyumunda  yeniden  doğacak olmasıdır. Atatürk’ün ruhu mutlaka şad olacaktır. Fenerbahçe’ye de bu yakışır. Bakarsınız belli olmaz birçok stadımızın adı tekrar Atatürk Stadı oluverir . Olamaz mı? Ben Tavşanlı’da doğmayan fakat ömrünün büyük bölümü Tavşanlı’da geçen ,bugün fiziken Tavşanlı’da olmasam da ruhu Tavşanlı’da dolaşan   biriyim. Gönlüm ister ki  Cumhuriyetimizin 100.yılında yıllardır adı  “Ada Stadı” olarak anılan AB Standartlarındaki stadımızın adı “ TAVŞANLI ATATÜRK STADI” olsun. Olur mu dersiniz? Neden olmasın ki?  İstenilirse bal gibi olur. Bu Tavşanlı’yı taçlandırmakla kalmaz, birçok yere de mesaj niteliği taşır.  
              Ben isim değişikliklerine her zaman karşı olmuşumdur.  Örneğin yıllarca” Recep Peker Bulvarı” adını taşıyan  bulvar,” İstasyon Caddesi” adı altında yıllar önce değiştirildi.Ne değişti? İyi  mi oldu? Eğer  birilerinin adını bir yerlere veriyorsak  bu isimler ebediyen gelecek kuşaklara öyle intikal etmelidir.  Çünkü isim değiştirmek en büyük vefasızlıktır. Ama ATATÜRK bir istisnadır.  Hani bir zamanlar her aracın arka camında,bir yerlerine  yazarlardı” Konu vatansa gerisi teferruattır”  cümlesini hepimiz okur ve gururlanırdık.  Konu Atatürk ise   bana göre de  gerisi teferruattır diyorum.  
  GENÇLİK VE SPOR BAKANIMIZ MEHMET MUHARREM  
KASAPOĞLU’DAN  KÜTAHYA MERKEZDE  TAVŞANLI ADA
SATADI GİBİ GECE MAÇ LARI YAPILABİLECEK MODERN  BİR
       STAD  İÇİN  ACELE EDİLMESİNİ RİCA EDİYORUM 
               
 
   Gençlik ve Spor Bakanlığımız  ülkemizin dört bir yanında sportif etkinliklere uygun stadlar,kapalı salonlar ve diğerlerini  hizmete açıyor. Yıllar önce  LİNYİTSPOR Türkiye Ligleri’nin tozunu atarken de Tavşanlı’ya modern bir stadın açılmasında  yardımcı olmuştu. AB Normlarında  modern bir stada sahip Tavşanlılı  bakanlığımıza minnet borçludur.  Ama  bu stad hizmete açılırken.” Ey Tavşanlılılar şunu unutmayın bu stadı Türkiye Ligleri’ne yıllarını veren TKİ Tavşanlı LİNYİTSPOR’UN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE YAPTIRDIK VE SİZLERE ARMAĞAN EDİYORUZ” mealinde  açıklamalar yapılmıştı.  Bu doğrudur. Çünkü bugün Bal Ligi’ndeki LİNYİTSPOR, yıllarca  TFF 1.2.3. Ligleri’nde  Kütahya adını reklam etmiş bir spor kuruluşumuzdur. 
    KÜTAHYASPOR da  zaman içinde  Kütahya’nın spor tarihine altın harflerle geçmiş bir spor kuruluşumuzdur. Halen Türkiye 3. Milli Ligi’ndeki bu ekibimiz de  en azından Tavşanlı’daki kadar mükemmel bir stada niçin sahip olmasın ki?Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem  Kasapoğlu’nun geçtiğimiz birkaç hafta önce  Kütahya’yı ziyaret ettiğini hepimiz biliyoruz. Bu ziyaretin ardından yapılan açıklama sevindiriciydi. Neydi bu açıklama? KÜTAHYA STADI’NIN TEMELİ BU YIL ATILACAK” haberiydi. Bu müjdeli haber önümde, Kütahya Ekspres’in 22 Ekim 2022 tarihli nüshasında ilk sayfada yer alıyor. Şimdi merak edilen husus şudur; Bu stadın temeli ne zaman atılacak?Bu yıl içindeyse şurada bir ay sonra yıl bitiyor. Sayın bakan,bu ülkenin pırıl pırıl tüm evlatlarını kucaklayacak bir yaklaşımla ,özveriyle ,eğitimle ilgili öğrencilerin,gençlerin tüm sosyal, siyasal haklarıyla ilgili pek çok çabayı,gayreti ortaya koyduklarını belirtiyor. Bugün Türkiye’nin 207 üniversitesinin olduğunu anımsatarak : Karar alma süreçlerinde  sivil toplumda her yerde gençlerimizin ağırlığını, bugüne kadar o katılımcı ruhu güçlendirme noktasında artırdıklarını, bundan sonra da  yine aynı ruhla gençlerimizin yanlarında  olmayıa devam edeceklerini ,ülkemizi bir baştan öte başına    birbirinden kıymetli modern tesislerle donattıklarını,  Kütahya’da 21 yıl önce ,yani iktidar olmadan önce,10 spor tessi varken bugün spor tesisi  sayısının 57 ve imzaladıkları protokoller,devam eden hali hazır inşaatlarla  110’a yakın bir tesisi en kısa sürede Kütahya’nın hizmetine sunacaklarını , kdın odaklı spor  poltikalarının  ve sporu sadece  birkaç branştan  ibaret görmeyen spr anlayışıyle  yüzmeden okçuluğa, atletizme, jimnastiğe ve her alanda idealleri olduğunu,  gerçekleştirdikleri hedeflerinin olduğunu,sporcu sayısının Kütahya’da 18 kat arttığını, Türk (gençkuz,bayan)sporcularının sayısının birçok ülkeden daha çok olduğunu, Branşlaşmada artık zirvede olan bir Türkiye olduğunu,gençlerimizin en  büyük umutlarını olduğunu  ,sadece yarınların değil bugünlerin de   gençlerimiz için   umut vaat etiklerini  söylüyor.
       Sayın bakana göre de Cumhuriyetimizin 100.yılında en büyük aktör gençler olacaktır. Ben Kütahya’da en azından 10 bin kişilik bir stad bekliyorum. Bu stadın tamamı kapalı tribünlü olmalıdır. Zemini ,alt yapı güçlendirmeleriyle birlikte ele alınmalıdır.  Bu stad Kütahya’nın olumsuz kış koşullarında asla kapanmamalıdır. Bu stad gece maçları için de düşünülmelidir.  Stad Kütahya’ya yaraşır bir stad olmalıdır. Adının ne olacağını bilemem ama merhum Adnan Menderes’in adı bu stadı taçlandırabilir diye düşünüyorum. 
          Artık top sayın Adalet ve Kalkınma Milletvekillerinde sayın Ahmet Tan, sayın İshak Gazel ve sayın Ceyda Çetin Erenler’de sayın il başkanı Mustafa Önsay da. Kütahya’nın Fahri Hemşehrisi sayın valimiz Ali  Çelik  Bey’in de mutlaka büyük çabaları olacaktır. Cumhuriyetimizin 100.yılında Kütahya’nın modern bir stada kavuşturulması en büyük dileğimizdir.  
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları