08 Temmuz 2017 - Cumartesi

BABALAR GÜNÜ VE BABALAR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
2615 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

BABALAR GÜNÜ VE BABALAR

 

       Bir babalar günü daha geldi. Ben 1981 yılından beri babasızım.O3  Aralık 1981 tarihinde babamızı Kütahya Devlet Hastanesi’nde kaybetmiştik. Tavşanlı’da beyin kanaması geçirmiş ve acilen Kütahya Devlet Hastanes’ne götürmüştük. Akrabamız Op. Dr. Muzaffer Bey  bu hastanedeydi.İnsan  ölürken de sevdikleriyle beraber olmak istiyor. Tavşanlı’da sanki doktor mu yoktu da  Kütahya’ya gitmiştik?.Tedbir hiçbir zaman taktiri bozmuyor.

       Babam, annem ve kızkardeşim şu anda Tavşanlı Asri Mezarlığı’nda aziz Tavşanlılılara emanettir ve Fatiha okuyanları vardır. Bu nedenle müsterihim. Babam bir hukukçuydu. Bir hakim ve avukattı.Zaman zaman sohbetlerimizde bizlere  güzel şeyler anlatırdı.Güzel sözler söylerdi.” Bir çocuğun dünyaya gelmesine katkıda bulunmak babalık değildir” derdi. Hani resmi dairelerde, Mahkemelerde,Nüfus dairelerinde:” Ahmet’ten olma,Fatma’dan doğma” diye notlar düşülür ya. İş bu kadar da basit değildir. Babalık;Emek vermektir. Sorumluluk almaktır.Çocuğunu veya çocuklarını ne pahasına olursa olsun  koruyup kollamaktır. Onlara,güvenli ve huzurlu bir kucak sunmaktır.Babalık endişe etmektir. Merak etmektir.Umut ederek  daima çocuğunun arkasında durmaktır.Babalık,verdiği mücadele ile gösterdiği cesaretli direnç ile;eldekiyle mutlu  olunabilmeyi,hoş görmeyi, sevmeyi ve kendine güveni çocuğuna modelleyen kişi olmaktır.Her zaman şu gerçek kabul edilmelidir;Baba olunur ama babalık emek ister.” Babalar Günü” kutlu olsun.

      Ben Tavşanlı’da büyüdüm. Tavşanlı’da 3O yıl öğretmenlik yaptım.Bugün 8O yaşındayım.Nice babalar tanıdım.Tavşanlılı Bakan baba,milletvekili baba, belediye başkanı baba,kaymakam baba,komutan baba,doktor baba, avukat baba,hakim ve C. Savcısı baba  Emniyet Müdürü,amiri,başkomiser,komiser,polis,bekçi baba ,mahalle ve köy muhtarı baba tanıdım. .Eczacı,mühendis, öğretmen,müfettiş,kurum ve kuruluş müdürü, başkanı,sorumlusu babaları bilirim.Esnaftan,işçiden,sporcudan  baba ile beraber oldum. Tanıdıklarım arasında babalarını hiç görmeyenler, az-çok,hayal-meyal tanıyanlar vardı. Babası olan çocukla,babası olmayan çocuk arasında dağlar kadar fark vardır.Bunu hemen fark edebilirsiniz. Baba özlemi çeken çocukların yüzlerine hiç baktınız mı?Bu çocukların yüzlerinin yarısı gülerken yarısı ağlar.Her çocuk bir gün mutlaka babasını yitirir Babalar da tıpkı anneler gibi bir gün veda ederler. Çünkü her canlı ölümü tadacaktır

      Bizim  babamız Adem Aleyhisselam’dır. Annemiz Havva’dır.Onlar  da faniydi ve onlar da topraktandı Babaların en güzeli, Allah’ın sevgilisi Hz. Muhammet’tir. Dünya kurulalı beri nice babalar gelip geçti. En küçük topluluk ailenin başı babalardır. Ama zamanımızda  arzulanan baba  şablonu maalesef yoktur. Gerçek baba şablonunun  “ cuk” oturduğu babaların sayısı maalesef azdır ve giderek te azalmaktadır.

     Ama bir gerçek iyi bilinmelidir. Aile bireyleri içinde  bir baba asla annenin  yerini dolduramaz.Çünkü  Cennetle anılanlar arasında anneler vardır” Cennet annelerin ayakları altındadır” Hadis-i Şerifiyle taçlandırılanlar arasında erkekler yoktur.

    Yine de Allah, babalarımızı başımızdan eksik etmesin. Hiç bir babayı da eşsiz bırakmasın.Eşini kaybetmiş bir anne geri kalan ömrünü bir şekilde geçirebilir. Ama  eşini kaybetmiş bir babanın böyle bir şansı yoktur.

    Babamın arkadaşlarından Avukat Hüsnü Davutoğlu  elini uzatıp mezardan yukarı doğru beni çekerken kulağıma fısıldamıştı.” Bülent geçmiş olsun. Eğer annen babandan önce vefat etseydi. Baban zor günler geçirirdi” dediğinde bir şey anlamamıştım. Doğru söylemiş. Çünkü annem babamı kaybettikten sonra bir süre daha  yaşadı. Kendini oyaladı. Bir yerlerde vaktini geçirdi. Babam  bunları yapamazdı. Ben gerçek babaların gününü tekrar kutluyorum. Baba müdürlerin,baba komutanların, baba vali ve  kaymakamların, baba başkanların yeri asla dolmaz ve dolmamıştır. İskele babaları,sözüm ona babalara  bir diyeceğim yoktur.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları