29 Ocak 2023 - Pazar

KÜÇÜK CÜSSELİ DEV ADAM YASİN DEMİRCİ

KÜÇÜK CÜSSELİ DEV ADAM YASİN DEMİRCİ’YE BAŞARILAR DİLİYORUM

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
230 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

    KÜÇÜK CÜSSELİ DEV ADAM
 YASİN DEMİRCİ’YE 
  BAŞARILAR DİLİYORUM 

        Tavşanlı   bugüne kadar   birkaç   dev başkanla tanıştı. Bunlardan birisi de  üç önemli  kuruluşumuzun başında  ömrünün en güzel günlerini  Tavşanlı’ya adayan,  toplumun,esnafın,çalışanın   babası,ağabeyi,amcası,dayısı  KÜÇÜK CÜSSELİ DEV ADAM  Yasin Demirci’dir.  Yasin Demirci ,siyaset üstü bir hemşehrimizdir.  Her siyasi görüş sahibi esnafın   saygıdeğer büyüğüdür.  Her şeyden öte dürüst,namuslu,hesabını veren, mazbut bir aile yaşamı olan, her gittiği yerde iltifat gören,Tavşanlı ile Ankara, Kütahya ve daha  birçok yerle aramıza köprü kurandır.  Üstelik yıllardır başkanı bulunduğu kuruluşumuz  S.S. TAVŞANLI ESNAF ve SANATKARLAR KREDİ ve  KEFALET KOOPERATİFİ’nin,  SANAYİ SİTESİ   YAPI KOOPERATİFİ’nin  ve de  TAVŞANLI  MADENİ EŞYA SANATKARLARI KOOPERATİFİ’nin BAŞKANI’dır.İki koltuğunun altına üç karpuz sığdıranlar misali….
           YASİN  DEMİRCİ  mütevazi görüntüsüyle, yer kadar alçak tevazuu ile ,üç kuruluşumuzun  850+650+430  toplamda  1930   üyesine  siyasi,cemaat,zengin ve fakir,okumuş-okumamış ,zengin ve fakir,köylü ve şehirli, Tavşanlılı olsun olmasın  ayırımı yapmadan  20 yılı aşkındır hizmet veren bir insandır.  Merhum babasının ve merhum annesinin  defterini açık tutmasını bilmiştir.  Onların hayır dualarını alarak yola düşmüştür. 
            Ünlü bir siyaset adamımızın dediği gibi.” Nehirden geçilirken at değiştirilmez”.YASİN Demirci  nehirden geçen atın  süvarisidir. Elinde tuttuğu bayrağı  O’nun elinden alabilecek bir babayiğit bugün için yoktur.  Çünkü ,Yasin Demirci doğru yoldadır.  İçi hizmet aşkıyla doludur.  Kimse sevgili Yasin Demir’in kaşı kalın,kirpiği uzun,saçı az,eli nasırlı,boyu kısa  eleştirisi yapamaz.  Yaparlarsa yapanların önce aynaya kendilerinin bakmasını öneririm. 
              S.S TAVŞANLI ESNAF ve SANATKARLAR KREDİ ve KEFALET KOOPERATİFİ’nin  GENEL KURULU’nun  Tavşanlı’ya, Tavşanlılılara, Tavşanlılı Esnafa,sanatkara, hayırlar getirmesini dilerim.   S.S TAVŞANLI ESNAF ve SANATKARLAR KREDİ ve KEFALET KOOPERATİFİ’nin 20 yıllık DEMİRCİ YÖNETİMİNDE    esnaf  ve sanatkara  dağıttığı   55 milyon TL ‘sı  sadece   5 aylık  bir dönemde  68 milyon TL’sını  bulmuştur.  Bu bir teveccüh değildir. Bir hak ediştir. Tavşanlı’da güçlü bir kooperatifin başındaki sayın Yasin Demirci’nin ve mesai arkadaşlarının zaferidir,başarısıdır. Hepsinden Allah razı olsun.  Her zaman iddia ederim ki; VATAN VE MİLLET UĞRUNA VERİLEN MESAİLER  ibadettir.  Oruçtur. Zekattır.   Bir güzel söz ü unutmam,” Bana öyle bir din bulunuz ki  ibadeti ağaç dikmek olsun”  der.Ben de yürekten ifade etmek istiyorum, Bana  birkaç Yasin Demirci bulun size  hizmetlerin en güzellerini   kazandırayım.  “ At,sahibine göre kişner” boşuna denmemiştir.Bugün Tavşanlı’da üç güzide kuruluşumuzun başında da böyle bir yiğit var. ‘
               Bağdat Osmanlı Ordusu tarafından zaptedildiği zaman İstanbul’da oturan zamanın padişahına  bir ulak gelip el etek öptükten sonra ;” Haşmetlu sultanım, Bağdat fethedildi.  Ama bu arada Sinan Paşa şehit düştü” der demez  dillendirilir ki; koltuğunda oturan zamanın padişahı  birden ayağa kalkmış:” Vah! Sinan’ım. O’na bin Bağdat’ı  değişmem”diyerek Komutan Sinan Paşa için  gözyaşı dökmüştür.  Yasin Demirci de herkes gibi bir fanidir. O’nun da naçiz vücudu bir gün toprak olacaktır. Ama yaptığı hizmetler ilelebet asla unutulmayacaktır.  Sevgili Yasin Demirci Allah sana sağlıklı uzun ömürler versin ki daha nice yıllar Tavşanlı’ya hizmet et….Çünkü sen bir hizmet insanısın. Hizmet etmek her kula nasip olmaz. Unutulmamalıdır ki Tavşanlı’da oturanların yürüyenlere  borcu vardır.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları