16 Eylül 2014 - Salı

Aklımı Kurcalayanlar

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
3745 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

   AKLIMI KURCALAYANLAR

 

   

 

Spor elçimiz TKİ Tavşanlı Linyitspor'un Tunçbilek'teki tesislerine Bedri Öngören (Kürt Bedri), efsane müdür Ravi Hacıalioğlu, Zinnur Sarı, Kazım Özdilek, Nazım Karabacak adları dururken neden Arif Peçenek adının verildiğini bugün de anlamış değilim. 

 

Ülkemizin birçok yerinde yüzlerce heykel var. Balıktan üzüme, kömürden meyveye. Neden Tavşanlı'da heykeller yok? Bir tek Atatürk heykeli ve küçük çaplı madenci heykeli ile kartal heykelimiz var. Hani Tavşanlı'nın kurucusunun, leblebinin pirinin heykelleri? Sayın belediye başkanımız ve meclis üyelerimiz yapacakları ilk toplantıda bu konuda kararlar almalıdır. Leblebinin vatanı Tavşanlı'dır. Peki leblebinin piri mezarı İstanbul'da, makamı Tavşanlı'da olan Şeyh Murat Gazi'nin heykeli nerede boylu poslu Soma'daki gibi bir madenci heykeli? Sayın başkan bana söz verdi. Askerlik şubeleri kapatıldıktan sonra askerlik şubemizin bahçesindeki rahmetli Remzi Albay'ın armağanı kartal heykelini alıp, uygun bir kavşağa koyacak. Bunun takipçisi olacağım. 

 

Dekapaj çalışmaları beraberinde su sorununu da getiriyor. Bir çok köyümüz bu nedenle susuzluk çekiyor. Örneğin Bozbelen Köyü bunlardan biri. Duyduğum kadarıyla bu köye GLİ aracılığıyla su ulaştırılmış. Ama bu suyun randıman vermediği söyleniyor. Yetkililere saygıyla sunuyorum. 

 

Hemen hergün birçok vatandaşımız, hemşehrimiz sevgili başkan Güler'in kulaklarını çınlatıyor. Varsın çınlatsınlar. Her hizmetin muhakkak bir külfeti olacaktır. Şu anda yaşanan külfettir. Ama arkasından hizmet gelecektir. Biraz sabır gerekiyor. Bugün kulak çınlatanlar yarın sayın başkanın sırtını sıvazlayacaklardır.

 

Aybaşında boşaltılan eski SSK Hastanemiz Yakın bir gelecekte yeni bir hizmet olarak geriye dönecekmiş. Sayın milletvekilimiz Prof.Dr.Vural Kavuncu'nun bu konuda düşünceleri var. Zaten konu kendisine yabancı değil. Muhakkak gerekeni yapacaktır. Ama bu arada bir konuda orta ve yaşlıların duygu ve düşüncelerini aktarmak zorundayım. Derler ki sayın milletvekilimiz boşaltılan binanın bir köşesine küçük çaplı bir acil servis hizmete soksun. Taktir kendilerinindir. 

 

Kayaboğazı Barajı sulama amaçlı düşünülen daha sonra Tavşanlı'nın içme suyu için hizmet veren bir baraj haline dönüştü. Yani baraj Tavşanlı'nın ortak malı. Öyleyse ihtiyaç duyan ilçenin her yerine baraj suları bir şekilde ulaştırılmalıdır. Bu herkesin ortak arzusudur. 

 

Yeni hizmete girecek olan Hükümet Sarayı ilçenin yeni hareketli bir merkezi konumunda olacaktır. Canlılık ona doğru yayılacaktır. Bu da şehir merkezinin bu yöne kaymasını zorunlu kılıyor. Bazı banka şubelerinin yeni yaptırılacak Hükümet Sarayı'na yakın yerlere taşınma isteği doğaldır. Biz Ailecek İş Bankalıyız. Biz de İş Bankası şubesinin dar alandan çıkıp, daha geniş bir alanda hizmet vermesini isteriz. Bana kalırsa İş Bankası mevcut binasını satmalı, yeni bir binaya taşınmalıdır. Bu benim değil, aynı zamanda Tavşanlı halkının bir arzusudur. 

 

Bundan 30 yıl önce Tavşanlı'ya mecburi hizmet nedeniyle gelen ve halen hizmetini sürdüren göz hastalıkları uzmanımız Ünal Ünalan'a Tavşanlı halkı adına bir vefa olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisine başarılar diliyorum. İlçede iz bırakmış nadir doktorlarımızdan biri. Op. Dr. Zeki Atsız'ın yeniden Tavşanlı'ya dönmesi hepimizi sevindirdi. 

 

Balık sezonu açıldı. İlçede balıkçıların piri Ajan Hüseyin'in arkadaşları, dostları balıkçı esnafı yine sergilerini balıkla dolduracak. Denizi ayağımıza getirecek. 

 

Yeni adli yılın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yakın bir gelecekte Tavşanlı Adliyesi'nin 2.bölge adliyeler arasında yerini alacağını düşünüyorum. Emet ile Tavşanlı adliyesini aynı bölgede görmek biraz garibime gidiyor. Bugüne kadar değerli hakimler ve cumhuriyet savcılarını ağırlayan adliyemizin gelecekte daha yüksek görevlere atanabilmesi açısından bölge değişikliğinin yararlı olacağını düşünüyorum. T tipi cezaevimizin hızla yükseldiğini görmek bizi mutlu ediyor. Hizmetin bir an evvel hayata geçirilmesi, Kütahya'yı da yakından ilgilendiriyor. Duyduğum kadarıyla Kütahya'ya yeni bir cezaevi yaptırılacak. Bu nedenle mahkum ve tutukluları bir süre Tavşanlı konuk edecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları