31 Ekim 2022 - Pazartesi

DAVUT EFE TAVŞANLI’NIN YETİŞTİRDİĞİ NADİDE ÇİÇEKLERDEN BİRİSİDİR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
357 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

   DAVUT  EFE TAVŞANLI’NIN  
     YETİŞTİRDİĞİ   NADİDE 
        ÇİÇEKLERDEN BİRİSİDİR                                                                                                                

           Davut Efe,birilerine göre   “ Bir garip Orhan Veli’” dir. Birilerine göre  “ iyi bir esnaf”tır. Birilerine göre   “ geleceğin siyasetçisi”dir. Birilerine göre “ İş adamı”dır. Birilerine göre  “ Bir köylü çocuğu”dur. Birilerine göre” Tavşanlı’nın geleceğine harç atan başarılı bir başkan”dır. Bana göre ise  ilçenin yetiştirdiği nadide çiçeklerdendir. Bir  nadide çiçek nasıl özenle  sulanır,gübrelenir,budanır,ilaçlanır,özenle korunursa  Davut Efe de  her zaman  kendisine gösterilen teveccühle  mutludur. Mutlu olmasaydı,bağlasanız durur muydu?  O’nun kimseye ihtiyacı yoktur. Kendi ayakları üzerinde yıllarca durmasını bilmiştir. Memleketine, Tavşanlı’ya hizmet etmenin bir farz olduğunu düşünerek kolları sıvamış, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası’nın başına geçmiştir. 1964 yılında Tavşanlı’da doğan Efe,öz be öz Tavşanlılıdır. Yıllar öncesinde küçük yaşlarda  kuyumculuk,madencilik, gıda ve alışveriş gibi  sektörlerde  kendini ispat etmiş, pişmiş,olgunlaşmış ,bunlarla yetinmeyerek, Tavşanlı’ya  yeni yeni hizmetler için  yola düşmüş  ,doğup büyüdüğü topraklara, hizmet aşkıyla  yola düşmüş,tökezlememiş,ayakta kalmasını bilmiş biridir. 1995 yılında Tavşanlı   Ticaret ve Sanayi Odası’na  önce bir çırak olarak girmiş,ardından kalfa olmuş ve halen de ustalık dönemini yaşamaktadır.İçi hizmet aşkıyla dolu dolu olan sevgili Davut Efe, en olumsuz durumlarda bile pes etmemiştir. Allah dostudur.  Böyle insanlar zaman içinde  nadir olarak  ortaya çıkarlar.Bir gelirler ama pir gelirler. İşte Davut Efe bunlardandır.  Önce ne yapıp yapamayacağını merak edenlerin  “ Acaba?” sorularına muhatap olmuş,ardından da” Taş yerine oturdu”  diyenlerce taktir görmüştür.   Davut Efe  bana göre rüştünü ispat etmiştir. Bugüne kadar çalışmalarını  şeffaf bir şekilde izledim. Bakmayın uzaklarda olduğuma; Benim arkamda da gözlerim vardır. Kapalı kapılar arkasında hiçbir hesabı olmamıştır. Kendisi aslında  aziz dostlarım arasındadır. Her halükarda birbirimizi arar ” Ne var ne yok?”diye  hatır sorarız.Hatır sormak, aslında  sünnettir. Bana göre ise  zekattır ve  ibadettir. Çünkü hatır kapısı  Cennetin de kapılarından birisi değil midir?Yavuz Sultan Selim Han:” Padişah-ı Alem olmak bir kuru kavga imiş/Bir veliye bende olmak cümleden ala imiş”  der.  Davut Efe de  bir anlamda artık kendisini Tavşanlı’ya adamıştır. Bana.” Hocam,daha yapacağım bazı hizmetler var. Bu nedenle tekrar göreve talip oldum”demesi bunun kanıtırır.  Davut Efe oturduğu koltuğa gökten düşmemiştir. Kendisine güvenenlerin oylarıyla hak ederek  tekrar gelip oturmuştur. Öyle sanıyorum ki Kütahya’mızın  sayın valisi Ali Çelik Bey de benim gibi düşünmüş  ve sayın Efe’nin başarılarının devamını istemiş olmalılar  ki  sayı n  Efe’yi  bizzat kutlamak için Tavşanlı’ya gelmişlerdir. 
         Ben sevgili Davut Efe’nin gönül kırdığını da sanmıyorum. olsaydı kulağıma gelirdi. Yunus Emre’nin dediği gibi:”Bir kez gönül yıktın ise kıldığın namaz değil/Yetmiş iki  millet de yüzünü yumaz değil/Yol odur doğru vara,göz odur Hakk’ı göre/ Er odur yerde dura,üstten bakan göz değil” dizelerini  iyi bilmektedir. 
          Davut Efe, çalışmayı bir zevk haline getirecek kadar SIHHAT,Güçlüklerle savaşıp onları yenebilecek kadar KUVVET,Kabahatları itiraf edebilecek kadar ERDEM,İyi bir şey meydana getirebilmek için didinecek kadar  SABIR, Başkalarının iyi taraflarını görebilecek kadar RUH CÖMERTLİĞİ, Rabbimizin emirlerini  yerine getirebilecek kadar İMAN,Gelecekle ilgili bütün endişe ve korkuları giderecek kadar ÜMİT  ve  İdealler ve ihtiyaçlar için PARA’nın   ne  olduğunu bilenlerdendir.
          Hayyam’ın dediği gibi, bir gün bu fani alemden göçeceğini bilmektedir. Bir gün canın bedenden gideceğini bilmektedir. Boş bir teneke olmaktansa dolu bir teneke olmayı yeğlemektedir. Öyle de yapmaktadır. 2005 yılında Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası’na Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur. O bu göreve geldiğinde   Tavşanlı’nın geleceğine  renk katacak bugünkü Organize Sanayi Bölgesi konusu  henüz meyvelerini vermiyordu.  Zaten bu mesele kendisinin meclis üyesi olduğunda da her zaman ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyordu. Hazırlıklar   yavaş ilerliyordu. Bu bölgenin hayata geçirilmesinde Davut Efe’nin hakkını kimse  inkar edemez.Tavşanlı  Organize Sanayi Bölgesi  Davut Efe ile  doğmuş,gelişmiş,bugünkü durumuna gelmiştir. Her şey tamam mı? Hayır. İşte bundan sonra sevgili Davut Efe çabalarını devam ettirecektir. Mantının üzerine  bol tereyağlı ,salçalı sos Onun başkanlığı  döneminde dökülecektir. Sayın Efe’nin değerli ekibiyle hayata geçirdiği proje  önemini her geçen gün yitiren Tunçbilek’in  yerini alacaktır.Dört  dönem , üst üste Yönetim Kurulu Başkanı olmak yürek ister,cesaret ister, sabır ve deneyim   ister.Sevgili Davut Efe’nin  Üniversitelerle de yakın ilişkiler içinde  olduğunu biliyorum. Bölgemizdeki destek projelerinde ve uluslar arası  çalışmalarda değerli katkıları olduğunu da biliyorum.  Çok ta isabetli davranıyor.Çünkü, Üniversitelerimiz bizim  en  büyük değerlerimizdir.  Bizim  vazgeçilmezlerimizdir. DPÜ Tavşanlı MYO Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin doğal üyesi,TSK’lerini  Güçlendirme Vakfı Fahri Tanıtım  Kurulu  Bölge Başkanı, Tavşanlı  Kız İmam Hatip Lisesi  Yaptırma ve Yaşatma Derneği ‘nin  kurucusu,bunun yanında birçok STK’larının  da bir anlamda   vazgeçilmezi durumundaki   sevgili Davut Efe’ye   yeni dönem çalışmalarında başarılar,kendisine da sağlık ve afiyet dileklerimi sunuyorum. Sevgili duayen başkan, ailen ve çevren seninle gurur duyuyor. Tıpkı bizler gibi. TEKRAR    HOŞ  GELDİN  diyorum. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları