07 Mayıs 2018 - Pazartesi

BÜYÜKELÇİ ÖKEM

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
2664 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

                                                          TAVŞANLI SEVDALISI BÜYÜKELÇİ ÖKEM
                                                          DOST VE ARKADAŞLARIYLA HASRET GİDERDİ
 

                     Tavşanlı sevdalıları için  mukaddes bir mekandır.Eğer ünlü Hotanlı suyundan içtiyseniz,mis gibi kokan erkeç etinden güveç yediyseniz,Ünlü Moymul’daki Şanlıurfa’daki Halil-ül Rahman Havuzunun  kardeşi  Balıklı  Havuzdaki  kutsal balıklara ünlü Tavşanlı Leblebisinden attıysanız,Ada Mesireliğinde  Tavşanlı Çayını yudumlamışsanız  mutlaka Tavşanlı’yı içinizde hisseder,O’nun sıcaklığıyla  yanan kavrulursunuz.
                     Birkaç gün öncesi Tavşanlı’ya bir Büyükelçi geldi. Kimin veya kimlerin haberi oldu bilemem ama benim haberim oldu.Bu büyükelçi bir anlamda Tavşanlının evlatlarındandır.Bir zamanların efsane Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi’nin Ticaret müdürlerinden Nibras Ökem ve Kütahya Barosu’nun  unutulmayan üyelerinden Avukat Yavuz Ökem’in sevgili  evlatlarıdır..Üstelik ilkokulu Tavşanlı’da müessesenin hemen dibindeki bir zamanların 27 Mayıs sonrasında Milli Egemenlik İlkokulu’nda  okumuştur. Daha sonra  Eskişehir’de Anadolu Lisesinde akabinde de Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde  öğrenimini tamamlamıştır.Dışişlerinin çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra  bir süre önce Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi olarak bu ülkeye atanmış ve halen de görevini sürdürmektedir. 
                      Büyükelçi Kemal Ökem’in Tavşanlı’da bir çok arkadaşı,dostu vardır.Örneğin sevgili Avukatlar Ali İhsan Bakır, Cemal Dosdoğru,Halil İbrahim Manisalı ve Lütfiye Öven bunlardan sadece birkaçıdır..
                      Sevgili Avukat Yavuz Ökem ve oğlu büyükelçi Kemal Ökem Tavşanlı’da  iki gece bir gün  misafir olmuşlar. ve  İstanbul’a geçmişler.  Tunçbilek’te GLİ Misafirhanesinde ağırlanmışlar , baba-oğula unutumadıkları bir Tavşanlı gecesi yaşatan sevgili Avukatlarımız Bakırlı, Dosdoğru, Manisalı ve Öven’e  değerli eşleri hanımefendilere ve aile bireylerine de  bir Tavşanlı sevdalısı olarak  teşekkür ediyorum.
                      Türkiye’nin  İsrail Büyükelçisi Kemal Ökem’i okutan öğretmenlerimize de ayrıca tebriklerimi sunuyorum.Kemal Ökem bir zamanların başarılı  ve unutulmayan kaymakamlarından Hikmet Ökem’in torunudur.Kemal Ökem için Tavşanlı ayrı bir güzellik,ayrı bir duygu ve ayrı bir mutluluktur. Kendilerini bir vesileyle de olsa Tavşanlı’da tekrar  görmekten mutluluk duyarız Eğer bir hemşehrim bir gün İsrail’e giderse sevgili Kemal Ökem onları yalnız bırakmayacaktır..Kemal Yeğenime bundan sonraki görevlerinde de başarılar diliyorum. Bu vesileyle duayen avukat Yavuz Ökem ve Nibras Ökem’e de  selam ve sevgilerimi gönderiyorum.  .
          
                                         GÖZLERİMİZ  AYDIN OLSUN İKİNCİ DOĞALGAZ BORU HATTI
                                                                           YOLDA 

                      Tavşanlı,ülkemizde doğalgazdan yararlanan şanslı yerleşim birimleri içinde yer alıyor.Bugüne kadar sadece şehir merkezinde bu nimetten yararlanan Tavşanlı’nın Tunçbilek ve Kuruçay  Beldeleri’nin de  2O19 yılı içinde  doğalgazdan yararlanacakları ifade ediliyor.
                      Her Cuma namazı öncesinde telefonuma sayın milletvekilimiz Prof.Dr. Vural Kavuncu’dan mutlaka bir mesaj düşer. İçim Emirellerin Harmanyeri gibi  olur. Doğalgaz bir zamanların Tavşanlısında burnunu mendille tıkayarak dolaşan sakinleri için bir kurtuluş olmuştur.Ben bile kirli havayı solumamak için mendilimi burnuma tıkanyanlardandım.Hava sirkülasyonu  olmadığı için mecburen böyle dolaşırdık. Allah sebep olanlardan razı olsun. Bu nimeti şehrimize kadar getirdiler.Ama hani bir laf vardır.” Biri yer biri bakar,kıyamet bundan kopar” derler ya.Tavşanlı’da 19 mahallede ikamet edenler mutluyken belediye sınırları dışındakiler aynı değildi.İnsanlar etle tırnak gibidir. Mutluluk   “ Rabbena,önce bana” değildir.İşte bu durumu dikkate alan sayın büyüklerimiz Tavşanlı’dan ikinci bir doğalgaz hattının geçirilmesine karar vermişler.Bu ikinci hat sayesinde Tepecik Beldesi ve civarı ile Kuruçay Beldesi ve civarı da 2O19 Yılı içinde bu nimetten yararlanacaktır.İşin 26 milyon 5OO Bin liralık bir bedeli olduğu ifade ediliyor.Darısı   ilçemizin  bu nimetten yararlanamayan yerleşim birimlerinin  başına 
                    Teşekkürler sayın  valim,sayın milletvekillerimiz sizlere de teşekkür ediyoruz. Kaymakamımız sayın Yüksel Kara da şanslı yönetim görevlilerimiz arasına girdi. Hizmetler ekip çalışmasının ürünüdür. Bu tür hizmetler de ancak bu şekilde hayata geçirilebiliyor. 
 

 


                                                                           

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları