22 Mayıs 2021 - Cumartesi

TAVŞANLI ÖZEL İDARESİ’NDE YERİ DOLDURULAMAYACAK BİR MÜDÜR Ü YİTİRDİK

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
2008 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

TAVŞANLI ÖZEL İDARESİ’NDE  YERİ DOLDURULAMAYACAK
                                             BİR   MÜDÜR Ü    YİTİRDİK   
          Her meslek dalında,her dairede,sendikada,vakıfta,dernekte, kooperatifte, cemiyette, odada çınarlar  olmuştur. Bugün de vardır. Tavşanlı Özel İdare Müdürlüğü’nde de  çınarlar olmuştur.Tavşanlı Özel İdare Müdürlüğü yıllar önce,Kavuncular Sokak’ta, Balık Pazarı  yakınında,Boyacıların Halı Mağazası’nın bulunduğu binada hizmet veriyordu. Bu ahşap binada  hizmet verenler üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmış ,dürüst,çalışkan,ülkesini seven insanlardı. Sonra  Tavşanlı Özel İdare Memurluğu(sonra müdürlük oldu)   şimdiki Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen ,öğrenci yurdu olarak tasarlanan  ama  sonra vazgeçilen küçük binanın yarısına taşınmıştı. 1980 Askeri Darbesi ardından  bir süre hizmet veren Tavşanlı Kaymakamı Ahmet  Ülkü  Onursal( Aktuğ) 33 suçtan  yargılanırken ifadesi, bu mütevazi binada  alımıştı.Tahkikat boyunca Tavşanlı Özel İdaresi’nde yargılama odasında çalışanlar,  başka odalara alınmışlardı.Yargılama  esnasında bu binaya elini kolunu sallayarak girebilen tek kişiydim.Çünkü bırkın içeriye girmek,sayın müfettişler yemeklerini dahi İnegöl Köftecisi İbrahim’den getirtiyorlardı. Hiç kimsenin ikramı kabul edilmiyordu.   Bakanlık müfettişleriyle  bu binada bir Basın mensubu olarak  zaman zaman sohbet etmişliğim   olmuştur. Tahkikata ara verildiğinde yanlarına girer,sohbet ederdik. Birlikte  çay içerdik.. Sayın müfettişlerin, kaymakamın ifadesi alındıktan sonra Tavşanlı’dan ayrılma zamanı  gelip çatmıştı. Kendilerini Tavşanlı DDY Garı’ndan İzmir yönüne hareket eden Eksprese  bindirirken  Ahmet Bey, bana, ayak üstü :” Bülent Bey, artık soruşturma bitti rahat rahat konuşabiliriz. İçimde ukte kaldı.Bir sayın kaymakam hakkında bu kadar maddeden  soru sormak  hayatım boyunca  hiç başıma gelmedi. Yanlış anlamazsanız  size bir şey sormak istiyorum. Sizce  bu kadar  suçtan itham edilen bu  sayın kaymakam gerçekten  üzerine atılan bu iftiralardan  ne derece  kusurludur?” dediğinde yanıtım.” Sayın müfettişim,bana kalırsa bir bardak suda fırtınalar koparılmak isteniliyor. Sayın kaymakam bunları kesinlikle  hak etmiyor” olmuştu. 
        Sonra ne mi oldu? Sayın ,rahmetli kaymakam bütün üzerine atılan ithamlardan  ihtar dahi almadı,uyarılmadı bile. Ama  bu tahkikat çalışma şevkini kırmıştı. Makam odasında hüngür hüngür ağladığını asla unutmadım.Baktık, sayın kaymakam bir ilimize,sanıyorum güneydoğu’da bir ile vali yardımcısı olarak atanmış. Arifağa Camii karşısındaki Kaymakamlık Lojmanı(bugün başka bir yerde) önünde 10-15   Tavşanlılı tarafından  sessiz sedasız uğurlandı. Ama,  kendisine saygım vardır. Neden? Çünkü  1980 Askeri Darbesi ardından  Tavşanlı Belediye Başkanlığı görevini alan rahmetli Hava Albay-Avukat Abdullah İrfan Bali ile   Karakova  Konusunda  ters düşmüşlerdi. Rahmetli  emekli asker Bali” Karakova imara açılmalı,şehir büyümeli”derken merhum kaymakam .” Hayır,doğal bir meranın imara açılmasına göz yumamam”diyor başka bir şey demiyordu. Bugün Karakova maalesef artık  doğal bir mera  değildir. Kaybedilmiştir.Katledilmiştir.Allah Moymul Ovası’nı korusun! Bunun muhasebesini her iki yetkili öte dünyada versinler.
       Gelelim kaldığımız yere; Tavşanlı Özel İdaresi  bir süre sonra  birkaç ay önce yıktırılan,yorgun denilerek gözden çıkarılan Hükümet Konağı’na taşınmıştı.  Şimdi de yeni Hükümet Konağı’nda hizmet veriyor.  
       Tavşanlı Özel İdaresi’nde ilk kez memur olarak görev yapanları tanıdık. Örneğin;rahmetli Kazım Safter, Sabri  Korkmaz(tahsildar)İbrahim Oktay bunlardandır. Daha geriye giderseniz rahmetli  Topal İsmail Çavuş lakaplı hemşehrimizi,  Çobanköylü, 10 yıl hizmet veren , Hasan Hüseyin Özbek’i görürsünüz.
       26 Nisan günü kaybettiğimiz ,bir ara Durak Mahallesi Muhtarımızdı, Bilal Çırak’ın babası  İsmail Hakkı Çırak komşu Emet İlçesi Özel İdaresi’nde 7 yıl görev yapmıştır.Sonra aynı  Çırak, Tavşanlı İlçesi Özel İdare Müdürü olarak  çalışmasını sürdürmüştür. Sanırım 30 yıllık bir hizmeti bulunmaktadır. Mekanı Cennet olsun. 1994-2006 yılları arasında Tavşanlı ilk kez bir bayan Özel İdare Müdürü görmüştür. Halen belediye başkanımız sayın Mustafa Güler’in eşi olan, Birsen Güler’in  ardından 2006 yılı ortalarında sayın Necati Derin’i müdür olarak görüyoruz. Sayın Derin de  13 yıllık bir kıdeme  sahipti. Halen Tavşanlı Özel İdare Müdürlüğü koltuğunda hemşehrimiz Günlüceli  Ali Ertürk bulunuyor. Bu genç kardeşimize  ve birim çalışanlarına çalışmalarında başarılar diliyorum. 
      Zamanın kaymakamlarından kulakları çınlasın İdris Kurtkaya,zamanın İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İhsan Tandoğan( Taktak Hoca), Zamanın İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden Cemal Gencer, rahmetli Tapı Kadastro Müdürü Simavlı Sami Boz  rahmetli İsmail Hakkı Çırak’ın  odasına  gider,rahmetlinin çayını içerdi. Rahmetli İsmail Hakkı Çırak,abdestli namazlı bir devlet memuruydu. Ezan okunduğunda  hemen uygun bir köşeye çekilir, Allah’ın huzuruna çıkardı. Dürüst,namuslu,kurallara bağlı,taviz vermez bir müdürdü. Dedim ya! Zaman içinde belki daha birçok sayın özel idare müdürleri gelip geçecektir. Ama İsmail Hakkı Çırak gibi   çınarlar bir daha kolay kolay gelmeyecektir. Kendisi geride bıraktıklarına  şerefli bir sayfa bırakıp gitmiştir. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları