05 Ağustos 2023 - Cumartesi

TAVŞANLI ŞEHİR MERKEZİNDE NE LER OLURSA

TAVŞANLI ŞEHİR MERKEZİNDE NE LER OLURSA

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
1208 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

        TAVŞANLI 
 ŞEHİR MERKEZİNDE   NE
LER OLURSA  
     NE OLUR ,*
 
    ilçemize kazandırılan  Balıkpazarı ‘nda birçok balıkçı esnafı ekmek kazanıyor. Derli toplu bir Balıkpazarımız oldu. Sebep olanlardan Allah razı olsun. Fena mı oldu? Çok güzel oldu. Ama bir eksiği var; Keşke belediyemiz bu pazarın üzerini  bir şekilde örtse,üzerini de bir başka amaçla değerlendirse,gelir kapısı aralasa, Balıkpazarımız da yaz-kış gerçekten bir kapalı pazara dönüştürülse .Fena mı olur?
     Tavşanlı’da çok sayıda sarrafımız var. Kimi orada kimi şurada . Bunların hepsi bir kapalı alanda faaliyet gösterse nasıl olur? Örneğin belediyemizin ek tesisi,yıllardır bekleneni veremeyen Belediye  Pasajı’nda  sarraflarımız  bir arada olsa  ,hem emniyet yönünden,hem  hareketlilik yönünden bir düzen sağlansa fena mı olur? Allah herkesin rızkın veriyor. Şu veya bu şekilde veriyor.  Her sarrafın kendine özgü müşterisi var.  Netice itibariyle   sarraflarımız yan yana gelmekten kaçınmamalıdır. 
      Tavşanlı’da   bir ofis açılsa  ne olur?  Örneğin; ülkemizin dört bir yanından gelecek tahıl bu ofiste  işlem göremez mi? Daha ileri gidiyorum; Nohut Piyasası Tavşanlı’da açılmalıdır. Tavşanlı nohutla özdeşleştiğine göre bu anlamlı olmaz mı?
       Tavşanlı’da bir kapalı sebze ve meyve pazarı bugüne kadar gündeme gelmedi.  Tavşanlı bazı yerleşim birimlerinde olduğu gibi açık Pazar  uygulamasına hala sıcak bakıyor. Bazı yerlerde “Kamyon pazarları”ndan  söz ediliyor.  Tavşanlı’nın sebze ve meyve pazarları da  “ Kamyon ağırlıklı”  değil mi? Adam açıyor kamyonunun kanatlarını  bunları sergi olarak değerlendiriyor. Ama kapalı Pazar yerleri bugün artık her yerde  büyük ilgi görüyor.  Tavşanlı bunu başarabilir. Kapalı pazarlar gerekirse her gün açık olabiliyor. 
        Tavşanlı’nın  modern bir Tahıl pazarına ihtiyacı var.  Bu mutlaka hayata geçirilmelidir. Bakın Hayvan Pazarı sorunu çözülmüştür. Çok ta iyi olmuştur.  Kesimhane denilince  aklıma hemen sevgili Abdurrahman Şirin’in modern tesisleri geliyor.  Yeni bir kesimhaneye ihtiyaç yok. Burası ilçenin yükünü taşıyabilecek potansiyeldedir. 
         İlçe otogarının   birçok hemşehrimiz tarafından tasvip görmediğini biliyorum. Ama Tavşanlı büyüyecekse  bunun gibi   uygulamalara olumlu bakmak zorundayız. Bir ara Adalet Sarayı için de aynı olumsuzluk dile getirilmişti.  Ama görüyoruz ki Adalet Sarayı da ilçe merkezinin bir anlamda ortasında  kalmadı mı?
         Bakın düğünler, nişenler,kınalar,toplantılar,genel kurullar,konferanslar,paneller,açık oturumlar,bilgilendirme toplantıları  yeni yeni salonlarda yapılmaya başlandı. Evlerimiz  soluklandı. Fena mı oldu? Eskilerde cenazeleri sırtımızda,ellerimizin üzerinde taşıyarak Asri Mezarlığa ulaştırıyorduk. Şimdi  kurallar dahilinde  bir süre elde taşınıyor ve cenaze aracına alınıyor.Bir zamanlar cenazeler evlerin bahçelerinde,evlerin bir bölümünde yıkanıyordu. Şimdi gasilhaneler,gassallar var.  Yıllar yılı sanayi orada buradaydı. Artık derli toplu bir yerde.  Halkımız zaman içinde bir mahalleden diğerine yürüyerek giderdi. Artık şehiriçi toplu taşımacılık var.  Herkesin ayağı yerden kesiliyor. 
         Stadyum şehir içindeydi.  Maçlar olduğunda trafik allak bullak olurdu. Artık Ada Stadı’na,Karakova’ya   gidiliyor.  İlçenin en büyük ovası Moymul Ovası için bir proje geliştiremedik.  Bu doğal mera istenildiği taktirde ilçenin en büyük besi tesislerinin merkezi konumuna getirilebilir.  Yeter ki imara açılmasın. Bu ovanın bir köşesine  bir hayvan hastalıkları hastanesi yapılabilir.  Bir araştırma laboratuvarı  açılabilir.  Bu ova yılın belirli günlerinde tarihi Tavşanlı Yağlı güreş turnuvalarına tahsis edilebilir.  Tavşanlı Leblebiciler Sitesi’nin girişine kocaman bir;” Şeyh Murat Gazi Tavşanlı Leblebiciler Sitesi” levhası asamamışsak bu bizim ayıbımızdır. Kocaçay Ada Mesireliği’nden Moymul altına kadar olan kesiminde  şişirilerek  kayıklara ve gondollara  ne zaman açılacak? Tavşanlılı Cumhuriyet Alanı’nın Cumhuriyetimiz’in 100.yılında yeni bir dizayn ile  açılmasını dört gözle bekliyormuş. Bunu sevgili belediye başkanımız çözecektir. Yine Arifağa Camii ile eski Tavşanlı Lisesi  binası önündeki geniş alanın altının oyularak  modern bir yer altı şehri  kurulmasına ne zaman karar verilecektir?Halen Tokat valisi,eski Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu’nun da  hayalindeki bu yatırımı Tavşanlılı mutlaka hayata geçirmelidir. 
          Tavşanlı Belediye Sınırlarının genişletilmesi hala  gündemdeyse ilk etapta hangi köylerimizin mahalle statüsüne kavuşturulacağına artık bir karar verme zamanı gelmedi mi? Kayıköy,Derecik Köyü,  Kayaaarası, Organize Sanayi Bölgesi’ne komşu Çobanköy,Devekayası, Şahmelek  köy statüsüne kavuşturulmasın mı?
           Kafamda daha kırk tilki dolaşıyor. Ama hiç birisinin kuyruğunun birine değdiğini görmedim. Benden bu kadar. Biraz da sevgili hemşehrilerim fikir üretsinler isterim. ….
       

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları