02 Temmuz 2014 - Çarşamba

ÜÇ GÜZEL İNSAN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
4534 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

Her 29 haziran günü geldiğinde üç güzel insan gelir aklıma. 29 Haziran 1966 günü aramızdan ayrılan GLİ Müessesesi doktorlarından Dr. Muzaffer Akyel ve Bedri Öngören (Kürt Bedri) iki dost ve arkadaştılar. Aynı gün öldüler ve defnedildiler. Aziz dostum Zeytinlerin Kemal Öğütçü'de 29 Haziran 2011 tarihinde yaşamını kaybetmişti. Doktor Muzaffer Bey çok halim selim ve görevine bağlı bir doktordu. Kürt Bedri ise müessesenin çeşitli kademelerinde görev yapmış, özellikle 71 yıllık spor elçimiz Linyitspor'a görevi süresi içinde sahip çıkmıştı. O zamanlar Linyitspor Türkiye Müesseseler arası şampiyonalarda Tavşanlı'nın adını duyurmuş ve tanınmıştı. Kürt Bedri ünlü tiyatro eleştirmeni, sanatçısı Vasıf Öngören'in, ünlü gazeteci ve karikatürist avukat Ferit Öngören'in ve avukat Veysel Öngören'in babasıydı. Aradan geçen 48 yıl içinde unutulmayanlardandır. Tavşanlı spor tarihinde unutulmayanlar arasında bir Komutan, bir Bedri Öngören, bir Cemil Kalfa, bir Haydar Özerdem önemli köşe taşlarıdır.
Kemal Öğütçü Termik Santral, Ticret ve Sanayi Odası camiasının yakınen tanıdığı can dostu bir insandı. Biz rahmetli Ahmet Dağıstanlı, rahmetli Kemal Öğütçü ile birlikte ayrılmaz bir üçlüydük. Özellikle Kemal'in defterinin açık olduğunu düşünüyorum. Çünkü geride hayırlı bir eş, evlatlar ve damatlar, hatta torunlar bırakmıştır.

AMANİN IRMIZAN GEMİŞ
Geçmiş ramazanlardan biriydi. Rahmetli Karamalak Ahmet'in ahşap evinde kiradaydık. Anımsayamadığım komşumuzun annesi, oğlu Ramazan'a Şaban ayının son günü, ramazanın bir evveli aynen şöyle seslenmişti:"Irmızan oğlum iremezan gelivemiş, yarın ilk iftarımız var.İlimonlu, arpa şehriyeli çorbaya ilazım olacak ilimon alıve" Bu samimi Taşanlı lehçesi çok hoşuma gider. Fakat bu ramazan ayında 77 yıllık ömrümde ilk kez Tavşanlı dışında olacağım. Yani Arifağa camiinde İsmail Hoca'nın arkasında duramayacağım. Zaten Davut Hoca'da yok. Dostların bir bölümü ilçe dışında.Benim gibi. Kimbilir neredeler? Tavşanlı'da evliya olmak kolay. Gelsinler de Tavşanlı dışında evliya olsunlar göreyim.
Ama hiçbir ramazan ayı Tavşanlı'daki gibi yaşanamaz. Mis gibi kokan susamlı, sade, yumurtalı, içli pideleri, Şirin sucuu, bitli ve dökme helvayı, haşhaş ve susam ezmeli lokumu, pideyi, etin kralını, yoğurdun hasını, sohbetin güzelini, şakanın kallavisini, ezanın mükemmelini, imamın hızlısını, iftarın zenginliğini, karpuz ve kavunun tatlısını, yumurtanın çift sarılısını, dombey tereyağı ve kaymağını, leblebinin onca çeşidini bir başka yerde bulamazsınız.
Zekat müesseseside baştan beri Tavşanlı'da en güzel şekilde işletiliyor. Teravih namazlı, sahurlu, orta temcitli, kabir ziyaretli, itikaflı, hatim dualı, hayırlı ve hasenatlı ramazanlar Tavşanlı'dadır. Gündüz pek görünmeyen insanlar gecenin geç saatlerine kadar uyanıktır. Sinirli insan sayısında artışlar olsa da pek önemsenmez. Hasta ziyaretleri artar. Kasapların harman zamanıdır. Dilenciler tavan yapar. Ramazan ayının Tavşanlı'ya, ülkemize, islam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.

KÖSEKALFA UNUTULMAMIŞ

Tavşanlı halkının sevdiği mesire yerleri arasında Kösekalfa Mesireliği'nin ayrı bir yeri vardır. Tavşanlı-Balıkesir karayolu üzerinde Merkezyeniköy yakınlarındaki bu mesireliğin milletvekilimiz Prof.Dr.Vural Kavuncu'nun gayretleriyle yeniden hizmet aldığını öğrendim. 10.3 hektarlık mesire alanı 7.7 hektar ilaveyle 18 hektara çıkarılmış. Mesirelikteki ahşap emprenye işleriyle çevresinin tel çit ihatası gerçekleştirilmiş. Çevre düzenlemesi ve peyzaj işleri yapılmış. 3m.çapında üç adet sekizgen kamelya, yağmur barınağı, 22 adet piknik masası, çocuk oyun grubu, giriş takı, seyir terası, tanıtım tabelası, dörtlü ahşap wc, ahşap tel çit ile toplam 60.985.tl harcanmış. Ayrıca mesire alanının ek sosyal tesisi ve donatılarla zenginleştirileceği haber veriliyor. Bu konuda emeği olan DOİ müdürü Gökçayır, İl Genel Meclisi üyesi Aydemir ve Ak Parti İlçe başkanı Demir'e teşekkür ediyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları