16 Temmuz 2023 - Pazar

MUKADDER DAVUTOĞLU

MUKADDER DAVUTOĞLU

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
339 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News


İYİ KOMŞU GERÇEK AKRABADIR  MUKADDER DAVUTOĞLU
   ABLAMIZI   ASLA UNUTMADIK VE  UNUTTURMAYACAĞIZ 


       Tavşanlı’da 1946 yılının  ortalarından bugüne   hep kiracı olduk. Önce merhum babam ve merhum annem  kiracıydı. Sonra 1964 yılında evlendikten sonra ben kiracı oldum.  Bu arada merhum kızkardeşim Emel de   kirada oturmuştu.  Eniştem Esat’ın annesi de kiracıydı. 
       Bizim en değerli komşumuz  merhum Avukat Hüsnü Davutoğlu’nun eşi,  15 Haziran 2015 tarihinde kaybettiğimiz  merhum  Mukadder Davutoğlu’ydu.  Numune Sokak’ta  merhum Kasım Abdullah’ın( A.B.D’ leri’nde vefat etti ve kabri o ülkede) üç katlı apartmanının bodrum katında  kiracıydık.  Sevgili oğlum Sinan ve  sevgili kızım Selda  bu bodrum katında büyüdüler.  1964’lü yıllarda   herkeste buzdolabı,televizyon,çamaşır makinesi yoktu.   Ben de birkaç yüz lira aylıklı bir öğretmendim.   Bu bodrum katında mütevazı bir yaşam sürdük.  Çocuklarımın  mamalarını koyacak yer yoktu.  Komşumuz Mukadder Hanım’a  müracaat ederdik. O’nu  da buzdolabının bir köşesine koyardı. Süt alırdık; onu da  komşumuza verirdik.  Çocuklarımın çamaşırlarını dahi merhum Mukadder Hanım  kendi çocuklarınınkiyle birlikte yıkamıştır.  Çeşitli vesilelerle pişirdiği yemeklerden bize de getirirdi.  Eşime bir anneden öte  ihtimam göstermiş,sürekli eşimle ilgilenmiştir.  Yani bir doğru ifadeyle; Merhum Mukadder Ablamız  bizim gerçek akrabamızdır dersem doğru olur.  Numune Sokak’ta Mukadder Hanım herkesin saygı gösterdiği,sevdiği bir hanımefendiydi.  Sevgili çocukları Ömer( Mali müşavir),  Ali( Emekli büyükelçi), Bilge( Doktor)  bizim kardeşlerimizdir. Çünkü hep bir aradaydık. Beraber yedik ve içtik. Beraber eğlendik. Beraber güzel günler yaşadık.  Merhum Mukadder Ablamıza Allah’tan rahmet diliyor ve vefatının  8.nci yıldönümünde  saygıyle ve hürmetle anıyoruz. 
Bu arada  merhum Polat Onat’ın  eşi ,merhum milletvekilimiz Ahmet Kavuncu’nun kızı .sevgili  Kemal’in,Dr. Melih’in ve  Mahir’in   sevgili anneleri,kadim dostumuz,iyi komşumuz  Fikriye Ablamızı da bu arada hayırla anmak isterim. O da bizim  bir akrabamız kadar yakınımızdı.  Bir kapıdan girdik,aynı kapıdan çıktık. Evlerimizin kapıları dahi açık olurdu. Merhum eşi Polat Onat ile birlikte  merhum Fikriye Abla, ben ve eşim birlikte az mı bamya kafası kesmedik?Birbirimize az mı gelip gittik? Biz pişirdiğimizden Onlara,Onlar pişirdiklerinden bize getirirdi.  Aynı çatı altında iki dairenin   akrabadan öte  insanlarıydık.  Merhum Polat Abim her kış öncesi peynirimizi sipariş eder, soğuk bir yerde bekletir bize verirdi.  Merhum Fikriye Abla yaptığı ilk tarhanadan bize ikram ederdi.   Bahçede kestikleri ilk kurban etini bize onlar getirirdi.   Benim de birçok akrabam  var. Çoğu aramızda değiller.Çok azı hayatta. Ama Fikriye Abla  ve Polat Abi   hepsinden öte  güzel insanlardı.
                            
                                         

     

 

#
Yorumlar (1)
Ali Davutoğlu
28.07.2023 12:51
Muhterem Bülent Ağabeyim, Merhum annemin aramızdan ayrılışının yıl dönümünde, özel olarak, güçlü kaleminizle yazdığınız yazınız için teşekkür ederim. Sevgili annemi ne güzel tarif etmişsiniz. Selam ve saygılarımla, Ali Davutoğlu
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları