03 Mayıs 2024 - Cuma

NECDET DEMİRAT’I BİZDEN ÇOK BAŞKALARI DAHA İYİ BİLİYOR

NECDET DEMİRAT’I BİZDEN ÇOK BAŞKALARI DAHA İYİ BİLİYOR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
609 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News


     NECDET DEMİRAT’I BİZDEN ÇOK  
 BAŞKALARI  DAHA  İYİ   BİLİYOR
                                                                                                                                     

       Necdet Demirat  Tavşanlılı. Bizden biri. Bir üniversite mezunu değil.  Varlıklı bir evladımız da değil. Ama bugüne kadar  özellikle sokak hayvanları konusunda   gücünün üzerinde çaba harcayan bir hemşehrimiz. Sevgili Peygamberimiz( S.A.S) ,bir Hadis-i Şerifleri’nde  aynen:” Yerdekilere merhamet ediniz ki  göktekiler de sizlere merhamet etsin” diyerek insanları  Allah’ın yarattığı hayvanlara  karşı uyarmıştır. Hiç kimse :” Allah neden bu hayvanı yarattı ki?” diye bazen  gerisini düşünmeden  konuşur. Hiçbir canlı boşuna yaratılmamıştır. Bir anektot mu desem,bir fıkra mı desem bilmiyorum  biri bir gün  uzandığı çimenin biraz ötesinde yerdeki hayvan pisliğini yuvarlayarak   ceviz büyüklüğünde mini bir topa dönüştüren b.k  böceğini  görüyor ve bu böceğin neden böyle bir şey  düşünüyor.Bunun hikmetini haddini aşmış oluyor.  Bir gün rahatsızlanıp doktora gidiyor.  Doktor kendisine  şifa olarak bir b.k böceğinin yuvarlayıp mini bir topa dönüştürdüğü pisliğin bir miktar yemesini   tavsiye ediyor.  Adam şaşırıyor ve bir süre sonra  bir gün çimenlerde uzandığında gördüğü b.k böceğini anımsıyor ve   irkiliyor.  Bundan sonra da Allah’ın işine karışmamaya yemin ediyor.  Kimse haddini aşarak Allah’ın yarattıklarını eleştiremez.Bakın insanların bir bölümü  çeşitli operasyonlar  sonucu dudaklarını,yanaklarını şişiriyor. Kendince  güzel bulmadığı organlarını   düzeltme yoluna gidiyor. Bu yolda ölenler de var.  Allah’ın  kendisine  lutfettiği organları beğenmeyen insanoğlunun Allah’ın yarattığı hayvan ve bitkileri eleştirmesi kadar doğal bir şey olamaz. 
        Tavşanlı İlçesi sınırları içindeki dört belde ve 87 köyde onlarca köpek ve kedi yaşıyor.  Allah  her yarattığını rızkıyla yaratır.  Ama bu rızkı dağıtırken insanları vesile kılar. Bir bakıma yarattığı insanı imtihan eder. 
        Sevgili Necdet Demirat’ı yıllar içinde tanıdım.  SOKAK Hayvanları konusunda yaptıklarını biliyorum.  Çoğu kez köşe yazılarımda bundan bahsettim.  Bu defa  kendisine yeni bir görev verildiğini işittim. Kendisini kutladım.  Bundan  birçok Tavşanlılı hemşehrimin haberi belki de yoktur. Global Yardımlaşma  ve Dayanışma İnsani Yardım Federasyonu bu defa önemli bir görev değişikliğine gitmiş. Bu  arada  Genel Başkan sayın ESVET KARAKURT ‘un uygun görmesi ve bizzat onayı  doğrultusunda  hemşehrimiz Necdet Demirat, KÜTAHYA  İL BAŞKANLIĞI’NDAN  , ÇEVRE ve DOĞA  CANLILARI KORUMA BİRİM BAŞKANLIĞI’na getirilmiş. 
         Bundan böyle ilçe nüfusuna bakılmaksızın  tüm ilçelerde  (922 ilçe,360 belde  ,81 il ve 30 büyükşehirde ) kısırlaştırma ve ilk yardım  ünitelerinin krularak “ Kısırlaştır,aşıla,yerinde yaşat” programlarının aksamadan yürütülmesi  isteniliyor. Böylelikle, Hayvanları Koruma  Kanunu’nun  en azından 6.maddesinin yer aldığı şekliyle  uygulanması,internet üzerinden  ve yasadışı  yollarla  gerçekleşen hayvan satışları ve üretiminin durdurulması yineleniyor. Üretim çiftliklerinin hıza denetlenmesi,yerinde kapatılması ,yenilerine ruhsat verilmemesi isteniliyor. Bu arada hayvanların her ne şekilde olursa olsun terk edilmeleri, öldürülmeleri,,yaralanmaları  için cezai yaptırımların ağırlaştırılması da gündemde. Toplumun hayvan sevgisiyle taçlandırılması,gerekiyorsa eğitim programlarıyla bunun  gerçekleşmesi   tavsiye ediliyor. 
           Bakın sevgili Necdet Demirat bildiğim kadarıyla yıllardır Tavşanlı ve Havalisinde  sokak hayvanları için tek başına  yardım toplayan,yine tek başına  sokak sokak,mahalle mahalle  ,çarşı-Pazar dolaşarak   en azından ekmek toplayan,bunları hayvan populasyonunun çok olduğu yerlere götürdüğüne tanığım. Bu hayvanların aşılanması ,kısırlaştırılması için ne denli yorulduğunun da farkındayım. Kaçımız,kim veya kimler bu hemşehrimizin elinden gereğince ve yeterince tuttu dersiniz?  Maalesef   sevgili Necdet Demirat’ı Tavşanlılı olarak tanımıyoruz. O DA TIPKI BİR MUM GİBİ IŞIK VERMEYE,ERİMEYE DEVAM EDİYOR.  Ama  şu gerçek iyi bilinmelidir; Artık en azından Tavşanlı’da Tavşanlı Belediyesi ve belde belediyeleri bu konuda artık üzerine düşeni fazlasıyle yapmalıdırlar. Tavşanlı bu konuda örnek olmalıdır.  Yurdun dört tarafından Tavşanlı’ya gelenler Tavşanlı’da Sokak Hayvanlarına karşı ne denli önlemler alındığını,neler yapıldığını görmeli ve ve ilçemiz Hayvansever bir ilçe olma yolunda hak ettiği yeri almalıdır. 
          Allah dünyayı yaratırken önce denizleri,gölleri,akarsuları,ormanları  yaratmıştır.  Yaratacağı canlılara  rızıklarını hazırlamak için   hazırlık yapmıştır. Allah isteseydi tek bir hayvanı,böceği, yaratmayabilirdi. Yarattığına göre bunlara sahip çkmak yine yarattığı insana düşüyor.  Hayvanlar Allah tarafından  insanlara emanet edilmiştir.  İnsanlar bu hayvanlar,haşarat ve böcekler sayesinde  bilinmeyenleri keşfediyor.  Ehlileştirdiği canlılardan da yararlanıyor. Fillerden,develerden,tek tırnaklılardan(at,merkep,katır)  yararlanıyor. Su ürünlerinden yararlanıyor.  Kimse sokak hayvanlarını sahipsiz sanmamalıdır. Onların sahibi önce Allah sonra kullarıdır. Ne mutlu sokak hayvanlarıyla ilgilenenlere.  Onların yaptıkları Allah katında bir tür ibadettir……Ama Allah’ın yarattıklarına  karşı ilgisiz olanları ,onları hor görenleri de mutlaka acı bir akıbet bekliyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları