15 Mayıs 2021 - Cumartesi

AYNUR TEZCAN(KÖRHASAN) DA COVİD-19 KURBANI

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
1415 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

  GAZETECİ     BİR  AİLENİN  MENSUBUYDU  AYNUR
               TEZCAN(KÖRHASAN) DA  COVİD-19 KURBANI  
          Rahmetli Ahmet Körhasan,  Tavşanlı’da önce bir köy öğretmeni,sonra müdür, olarak hizmet verdi. Daha sonra ilçenin ilköğretim Müdürü oldu. 1980 Askeri Darbesi ardından  sessiz sedasız mesleğine veda etti. Yerel bir gazete çıkardı.7 Haziran 1982 tarihinde “ Bizim Tavşanlı” Gazetesi  yayın hayatına başladı. Körhasan Ailesi  tüm bireyleriyle bu gazetenin  sağlıklı bir biçimde yayımlanması için adeta seferber oldu. Anne Körhasan( Perihan Hanım),ailenin çocukları  Yurdagül,Aynur, Serpil ve Murat    elele gönül gönüle verdiler ve tüm zorlukların üstesinden geldiler. Serpil,Yazı İşleri  Müdürü, Aynur Reklamlardan sorumlu müdür,Murat sorumlu müdür oldu.  Perihan Hanım  işini gücünü bıraktı,gazetenin  matbaası  ve idare  merkezinde   diğer işlerle ilgilendi. Ahmet Körhasan ise  haber toplamak için  bir dakika yerinde oturamadı. Ben rahmetli’nin meslektaşıydım. Rahmetli arkadaşım TRT Muhabiri Ferit Akyol ve THA Muhabiri İhsan Tandoğan( Taktak Hoca) ile bu gazeteci ailenin hep yanında olduk. 
         O yıllarda,bir yerel gazeteyi basacak matbaa da yoktu. Yerel gazeteler genelde Eskişehir’de bastırılıyordu.  Rahmetli Ahmet Körhasan  gazetenin Tavşanlı’da  Belediye Pasajı’nda  kiraladıkları bir dükkanda basılmasını  istiyordu.  Bu da gerçekleşti. Hiç unutmam Serpil Körhasan ve Murat Körhasan  ile birlikte kurşundan harf dökerdik.  İlkel bir yöntemle gazeteyi hazırlardık. Bazen matbaa  su koyuverirdi.  Tamiri için sağa sola koşardık. 
          Körhasan Ailesi  bir gazeteyle yetinmemiştir” Tavşanlı Haberci”,”Tavşanlı İl Gazetesi”,”” Yeşil Domaniç”  ve “ Orhaneli  ‘nin Sesi”  gazetelerini de   yerel basına armağan etmiştir. 
         Ne zaman Ahmet Körhasan öldü,gazeteler de onunla birlikte öldü.  Tavşanlı ve Havalisi’nin işiten kulağı,gören gözü,tutunduğu bastonu kalmadı.  Rahmetli Ahmet Körhasan vefat ettikten sonra yıllar içinde  Tavşanlı’da  olan aile  bireyleri tarihi bir karar alarak ilçeden ayrıldılar. Ankara’da Etimesgut’ta bir ev satın aldılar. Sevgili Serpil ve Murat Kardeşler henüz  br gazeteyi  hayata geçirememişlerse de “ Haber Etimesgut” adlı yerel gazete her an ,şartlar elverdiğinde yayın hayatına geçebilir. 
   Gazeteci ailenin bireylerinden Aynur Tezcan( Körhasan)  Mayıs ayının ilk haftasında Afyonkarhisar’da Covid-19 yüzünden hayatını kaybetti. Eşi emekli  Erol Tezcan da  aynı hastalığın pençesinde. Allah’tan iki erkek evlatları  şimdilik  sorun yaşamıyorlar. 
         Abla, Yurdagül Ankara’da.  Körhasan Ailesi  Türk Basını’na karınca kararınca hizmet verdi. Tavşanlı v e havalisinin   sesi olmayı sürdürdü. Geride hoş bir seda bıraktı.  Aynur yeğenime Allah’tan rahmet diliyorum. Anadolu Basını’nın başı sağ olsun. Körhasan Ailesi’nin geride kalan bireylerine sağlıklı bir ömür diliyorum. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları