04 Nisan 2018 - Çarşamba

PROF. DR NECMETTİN ERBAKAN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 9 dk.
2636 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 
            N.Machiavelli İnsan zekasının üç çeşit olduğunu söyler ve  bu zeka gruplarını şöyle izah eder1-Kendiliğinden anlayanlar. 2-Kendilerine açıklanan şeyleri anlayanlar.3-Ne kendiliğinden ne de başkalarının aracılığıyla anlayanlar. 54. Hükümetimizin  değerli Başbakanı  Prof. Dr. Necmettin Erbakan,halkımızın” Erbakan Hoca”sı Hakk’a yürüyeli tam 7 yıl olmuş. Kendisi  N. Machiavelli’nin 3. zeka  grubunda yer alıyordu.
               Ben rahmetli  Başbakanı  bir kez o da Tavşanlı’ya teşrif ettiklerinde, akşama doğru Moymul Ovası’nın bir ucunda  bir tesisin temelinin atıldığı gün görmüştüm.İşte görüp göremeyeceğim rahmet bu  kadarcıkmış..Ursula Kroeber Le Guin der ki:” Hiçbir şeyiniz yok/Hiçbir şeye sahip değilsiniz/Özgürsünüz/Sahip olduğunuz tek şey/Ne olduğunuz ve ne verdiğiniz”.
                  Türkiye’de “ Milli Görüş Hareketi” nin Lideri, ölümünün 7.Sene-i devriyesinde  ülkemizde ve ülkemiz dışında çeşitli etkinliklerle anıldı.Ben de bu yüce milletin bir ferdi olarak bu muhterem insanı anmak istedim.Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne öğretmen olarak yaklaşık 33 yılımı verdim.Bugün aldığım emekli maaşı rahmetlinin döneminde yaptıkları büyük zam sayesinde  beni kimseye muhtaç bırakmıyor.Eğer   bu zammı almamış olsaydım belki bugün Sefilleri oynayacaktım
                      Bugün aklı başında,kendini yetiştirmiş,bilgi birikimi olan kime sorarsanız sorun sizlere rahmetli için.”Ülkemizde Ağır Sanayi Hamlesi’ni  O başlattı “ diyecektir.O, kendi menfaatı için çalışmayan,ülkenin problemlerini çözmek için fikir üreten,karşı tarafı da  bu noktada ikna eden bir devlet adamıydı.Kanımca,kendi fikir,düşünce ve ideallerini yaşatabilmek için iktidar olduğu günlerde  önü biraz daha açılabilseydi  sadece Türkiye değil,İslam Alemi bugün daha bir başka  yerde olabilir,ve daha bir başka duruş sergileyebilirdi.Erbakan Hoca’nın en büyük özelliğinin  kendisiyle aynı fikri paylaşmayan insanlarla  rahatlıkla oturup konuşabilmesi,müzakere edebilmesi olduğu söylenir.Genelde karşısındakileri hep ikna edermiş.Asıl dikkat çeken yönü çok nazik bir insan oluşudur.Hepimiz kendisinin ne denli inanç sahibi  ve  başarılı bir ilim adamı olduğunu  biliriz.Feraset ve basiret sahibiydi.Bir hadisenin arka planını anlayabilecek,o planı yorumlayabilecek vasıfta bir insandı.Dirayet sahibiydi Kendisine bir fırsat verilmesi halinde.inandıkları prensipleri  tatbik etmede tereddüt etmeyeceğini herkes düşünmüştür. Nitekim 54. Hükümetin başı olarak iktidar olduğu günlerde  çok hızlı kararlar almıştır.Almakta kalmamış,.hemen tatbikata  koymuştur.Azimliydi.Davasından  hiçbir zaman taviz vermemiş,.mücadelesine devam etmiştir.
                  O, .her şeyden öte bir bilim adamıydı.O’nun için:” Müfessir şahsiyetli siyasetçi,İslam dünyası nezdinde dünya lideri” de denilmiştir.MSP’den bu yana O’nun çizgisinden,yolundan hiç ayrılmayanlar bugün yine de küçümsenmeyecek boyuttadır.Erbakan Hoca’nın,Allah’ın rızasını almak için çalıştığına inanılır.Hizmetlerinin ve icraatlarının toplumun bütün kesimleri,bireylerinin ziyadesiyle  faydalandığı gözardı edilmemelidir..Özellikle   engellileri  yani anlaşılabilir bir tanımla,ihmal edilmiş,adam yerine konulmamış,kaale alınmamış kesimleri “ Özel vatandaşlar” olarak görmüştür.Bu alandaki maddi ve manevi katkıları bugün de konuşulmaktadır. Engellilere  hak ettiklerini verenin kendisi olduğunu biliyoruz..Derler ki.” Bugün de her engelli Necmettin Hoca’ya rahmet okur”.Büyük devlet adamı,dava lideri Erbakan Hoca, 198O Darbesi ardından bir süre tutuklu  kalmıştı. 1986’ ya kadar  da siyasetten yasaklıydı. Türk Ordusu’na güvenirdi. Türkiye’nin bir tane ordusu olduğuna, buna değer verdiğini ve ordunun gücüne inandığını her vesileyle ifade ederdi..
                  Erbakan Hoca’nın  zaman zaman  bulunduğu  sohbetlerde  çevresindekilere  söylediği  güzel ifadelerden alıntılar yaptım.. “Kuvvet ve Kudret sahibi Amerika değil!Cenab-ı Allah’tır.” “Fırtınalara yön veren kelebeklerin  kanat çırpışıdır””Biz siyaset değil.cihat yapıyoruz” “Hakk’ı üstün tutmak her zaman saadet getirir””Milli Görüş;bu milletin inancıdır,tarihidir.kimliğidir,ruh köküdür”” İman varsa,imkan da vardır.Milli Görüşçü asla vazgeçmez”” Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar” “Irak’ta ölen bir tek çocuğun vebalini yedi sülaleniz alnını secdeden hiç kaldırmasa  da ödeyemeyecektir”” Aşk,azim ve Milli Görüş tekeden bile süt çıkarır”” Cihat:Kur’an nizamını kurmak ve yürütmek için var gücümüzle çalışmaktır.” “Biz,seçimler için değil,gelecek nesiller için çalışıyoruz”” Allah’ına kul olmayan davasına er olamaz””Cenab-ı Hakk’ın en sevdiği insan,sorumluluğunu bilen ve kendi görevini en iyi şekilde yerine getiren insandır”.”Görevini ciddiyet ve titizlikle yapmak’İhsan makamı’dır”
                 Milli Nizam Partisi,Milli Selamet Partisi,Refah Partisi,Fazilet Partisi bize hep rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı çağrıştırır.
                Rahmetli Erbakan Hoca,ufuk açan bir liderdi. Fikir adamıydı.Kararlı bir siyasetçiydi.Dört partisi kapatılmasına rağmen istikametinden ayrılmadan her seferinde daha fazla azim ve gayretle son nefesine kadar mücadelesini sürdürmüştür.O’nun başarılı bir akademisyen olduğunu söylerler.Gümüş Motor’la  Anadolu’nun ekonomide cesaretini artırmıştır.Odalar Birliği Başkanlığı yaptığı dönemlerde  elini ve yüreğini taşın altına sokmuştur.Kumaşının kalitesini göstermiş birisidir.Milli Görüş düşüncesini,adil,ekonomik düzen fikriyatını “ Ete kemiğe büründüren” kişidir.O’nun liderlik sırlarından birisinin, muhatabını kırmadan,dökmeden ,incitmeden fikirlerini,düşüncelerini iletmesi.meramını naif ve nezaketle anlatması olduğu ifade edilir.Ağzından hiçbir zaman bir kötü söz çıkmamıştır.
              Sayın Başbakan, mekanın Cennet olsun. En büyük yargıç Allah’tır. Önemli olan Allah’ın sevgisini kazanmaktır. Ben senin  Yüce makam sahibince  bir şekilde ödüllendirileceğine inananlardanım.
                 Tavşanlı’da Erbakan dostu hemşehrilerimden hayatta olan ve olmayanları hatırlamak istedim Hemen aklıma geliverenler oldu. Ki bunlar sadece sevenlerin birkaçıdır..Ömer Mutafoğlu,Fehmi Güngör,Ahmet Derin,Kadir Doğruöz,Mümtaz Serdaroğlu,Mustafa Armut,Mehmet Çintangil,M.Ali Cengizgil,Yusuf İzzettin Akyol,Nuri Demiroğlu,Hacı Zeki Özerdem, Halil Öğretmen,Ahmet Benli.
          Kütahya’da rahmetliyi sevenlerin bir hayli olduğunu iyi biliyorum.. Ruhuna Fatiha okuyanlar,Yasin okuyanlar  hala var.Önemli olan Erbakan Hoca’yı  yeterince anlayıp anlamamış olmamızdır.O’nu gelecek kuşaklara bir şekilde anlatmak zorundayız.


    TEMA  TAVŞANLI GÖNÜLLÜ TEMSİLCİSİ RAHMETLİ
        FEVZİ COŞGUN’UN   TAVŞANLILILARA VASİYETİ VARDI


                     Tavşanlılı büyük ağaçsever, Tema Onursal Başkanı  Hayrettin Karaca’nın  özel dostlarından eski belediye başkanlarımızdan rahmetli Fevzi Coşgun ile  ilgili  bir çok bilinmeyen var.Bunları zaman içinde anlatmayı sürdüreceğim. Tavşanlılı için yeni bir gelir kapısı olarak “ Balı” göstermişti.Türkiye’nin bazı yerleşim birimlerinden Tavşanlı İlçesi sınırları içine gelen Bal üreticileri  onu rahatsız ederdi.” Bunu Tavşanlılı yapmalı” derken   aslında doğru söylüyordu.Tavşanlı  İlçesi 65’lik bir orman varlığına sahip. Dağları,ovaları,yaylaları binbir çeşit çiçekle  dolu. Tavşanlı’da hem çiçek hem  de  çam  balı üretilebilir. Nitekim ilçeye dışarıdan gelenler giderken kovanlarını doldurup ta gidiyorlar.
                     Benim için sevgili arkadaşımın bal konusunda söyledikleri önemlidir.  O, bal konusunda Tavşanlılıları  uyarmasına karşın Tavşanlı’da bal konusunda maalesef  beklenen  olmamıştır. Sevgili Coşgun’un önerileri boşta kalmıştır.Tavşanlılı gençlerin  aslında bir arayış içinde olmasına gerek te yok. Besicilik, Arıcılık, kültür mantarı yetiştiriciliği  başta olmak üzere bir çok alanda  geçim kapısı aralanmış olarak duruyor. Sevgili Coşgun’un tavsiyelerini kendileri için  yeni bir geçim kaynağı olarak görenler  hiç te vakit geçirmemelidir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları