07 Ocak 2023 - Cumartesi

DOMANİÇ - YONCALI GÜZERGAHI

DOMANİÇ - YONCALI GÜZERGAHI

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
318 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

BURSA( TURANKÖY) DOMANİÇ -
YONCALI GÜZERGAHI  KÜTAHYA’YA
       YARARLI OLACAKSA  EYVALLAH!
    GEREKSİZSE   VAZGEÇİLMELİDİR        
  
 
      Kütahya,birçok il merkezine,ilçelere,beldelere ve hatta köylere ulaşılabilen  iller arasındadır. Özellikle Kütahya’nın Başkent Ankara, en büyük  nüfusa sahip ilimiz İstanbul  ve  Ege Bölgesi’nin incisi İzmir’e   olan  yakınlığı önemlidir. Bir anlamda 400-450 km  kadar olan her üç ile aynı  uzaklıkta  olması    bir nimettir. 
       Kütahya’nın yıllar içinde  “ Nato Yolu” olarak dillendirilen  Kütahya- Balıkesir arasındaki yol da artık hizmete açılmıştır. Bu yol Tavşanlı’dan geçmekte ve Balıkesir’e uzanmaktadır. Onlarca virajı törpülenerek  yol güvenli hale getirilmiştir. Sözün kısası; Kütahya’dan kalkan bir şehirlerarası otobüs Balıkesir’e  bu yolu takip ederek ulaşabilir. Ama bizim ünlü Zafer Havaalanımız gibi bu yol da maalesef gereken ilgiyi bugüne kadar maalesef görememiştir. Bir il yolu  olarak kalmıştır. 
       Kütahyalı  Bursa’ya ulaşmak için  İnönü üzerinden  İnegöl’ü tercih etmektedir.  Halbuki Kütahyalının Bursa’ya ulaşması için iki alternatif güzergah daha bulunmaktadır.  Bunlardan birisi Kütahya-Tavşanlı- Orhaneli  güzergahı,diğeri  ise Kütahya-Tavşanlı- Domaniç güzergahıdır.  Her iki yol da her türlü araca uygun durumdadır.  Keşke Kütahya’dan araçlar her iki  güzergahı  da kullanabilseler. Ne olur? En azından ekonomik açıdan hem Tavşanlı ,hem Domaniç, hem Orhaneli  soluk alır.  Bu güzergahlara yaptırılacak konaklama tesislerinde istihdam sağlanabilir.  Herkes dünyanın nadide  çamlarını ,doğal güzelliklerini  görme fırsatı bulabilir. Örneğin düşünebiliyor musunuz?  Kütahya’dan kalkan bir yolcu otobüsü Domaniç’in    nadide  çam ormanlarını seyrede seyrede yol alsa, bir yerlerde  mola verip yolcularına, Domaniç Dereleri’nin ünlü  Alabalığını yedirebilse,Karpuz çatlatan soğukluktaki çeşmelerinden su içirebilse,  Domaniç Ormanları’nın oksijeninden teneffüs ettirebilse,   yolcularının  gözlerine bayram ettirebilse nasıl olur ama? Yine Kütahya’dan  Bursa’ya gidecek otobüsler Tavşanlı- Harmancık-Orhaneli üzerinden yol alabilse,  Tavşanlı’da mola verdiğinde ,   yolcuların,Tavşanlı’nın dünyaca ünlü , TSE Belgeli,coğrafi işaretli kaliteli leblebi ve leblebi ürünlerinden satın almalarını sağlayabilse  nasıl olur ama?
        Tavşanlı- Domaniç arası 40 km, Domaniç-İnegöl arası 40km’dir Tavşanlı’dan kalkan bir otobüs 40+40+40 km olmak üzere 120 km’lik bir yolu  taş çatlasın 1.5 saatte alıyor. Yolcular da göz açıp kapanacak bir sürede kendini ‘buluveriyor. 
        13 Ekim’de Kütahya Ekspres’te genç kardeşim Yaşar Sarı’nın bir haberini okumuştum. Yazının başlığı:” Bundan Sonra Kütahya’nın Lobisi benim” şeklindeydi. Söyleyen de sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu.  Bunu ne zaman söylemiş?  AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen genişletilmiş il dayanışma toplantısına katıldığında  Kütahya’nın yeni il başkanı   sayın Mustafa Önsay ‘ın  kendisine sunduğu Kütahya- Bursa ‘ya yeni alternatif güzergahı (Turanköy)-Domaniç- Yoncalı  yolu münasebetiyle  söylemiş.   Lobi faaliyetleri bir meselenin çözümü için her zaman yararlı olmuştur. Kütahya’nın birçok yerde lobileri vardır. Bunların yeri geldiğinde ne denli etkili olduklarını her zaman görmüşüzdür. Sayın İçişleri Bakanı Soylu  da  bu yol güzergahı konusunda mutlaka üzerine düşeni yapacaktır. Çünkü söz vermiştir.Ama siyasetçiler genelde unutkandırlar. Söz verirler ama maalesef unuturlar. Bana sorarsanız sayın bakana bu konu sık sık hatırlatılmalıdır. 
         Benim asıl üzerinde durduğum husus  böyle bir güzergahın ne getirip ne götüreceğidir. Eğer gerçekten yararlı olacaksa eyvallah! Ama  devlete bir külfet olacaksa Hayır! derim. Neden derim? Zaten Kütahya için birçok alternatif yol  söz konusudur da onun için…Öyleyse  tasarruf etmemiz gereken bir zamanda  devletimizin sırtına  yeni yeni yükleri yüklememeliyiz. Ben böyle düşünüyorum. Başkaları ne düşünür bilmem.Düşüncelerine de  saygı duyarım. Sayın bakan Kütahya’nın başka projeleri var,onlara yardımcı olsun.   Bakanlar Kurulunda   Kütahya’nın önemli konularını gündeme taşırlarsa  seviniriz. Sayın bakanın  Kütahya’yı sevdiğini ifade  etmelerinden ise  bir Kütahyalı olarak büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları