29 Mayıs 2021 - Cumartesi

TAVŞANLI’YA BİR KAPALI PAZAR YERİ YETMEZ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
968 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

  TAVŞANLI’YA BİR KAPALI PAZAR YERİ  YETMEZ
               ÇÜNKÜ TAVŞANLI SEBZE VE MEYVA PAZARI
          TÜRKİYE’NİN   EN BÜYÜK  PAZAR YERLERİNDENDİR
 
                  
       Altıntaş Belediye Başkanı sayın  Arif Teke’nin Altıntaş Halkı’na verdiği sözü yerine getireceğini   haberini  yerel gazetelerden öğreniyorum.  Altıntaş,Kütahya’nın mütevazi,şirin,bereketli topraklarıyla ünlü bir ilçesidir. Son nüfus verilerine göre  nüfusu(2020 sonu itibariyle)  ilçe bazında  15 bin 835 ve  merkez itibariyle (belediye sınırları içi itibariyle )5 bin 322’dir.Bir kapalı Pazar yeri Altıntaş’a yakışır.
      Aynı Pazar yerini Tavşanlı için düşünemezsiniz. Sayın Tavşanlı’nın mühendis belediye başkanı Mustafa Güler halen haftanın üç günü kurulan sebze ve meyve pazarları için dahi bir kapalı Pazar yerinin mümkün olmadığını bildiğinden  sebze ve meyve Pazar yerleri  bırakın  azalmayı,giderek genişleme  yolundadır. Neden? Çünkü Tavşanlı’nın son nüfus verilerine göre nüfusu(2020 yılı sonu itibariyle)  ilçe bazında 101 bin 848 olup,sadece belediye sınırları içindeki nüfusu ise  72 bin 7237tür.
      Bitmedi; Tavşanlı Sebze ve Meyva Pazarları’ndan sadece bu belediye sınırları içinde kalanlar değil,komşu Harmancık İlçesi,komşu Emet ilçesi,komşu Domaniç ilçesi,Kütahya’nın  Tavşanlı’ya komşu belde ve köyleri halkı da yararlanmaktadır. Yapılan gayri resmi açıklamalara göre örneğin sadece cumartesi günü kurula gelen sebze ve meyve pazarları yüzünden merkez nüfus 100 bini aşmaktadır. Üstelik Tavşanlı’da bir Cuma,bir Salı pazarı da vardır. Yine Cuma günleri büyük bir canlı hayvan pazarı da kurulmaktadır.
     Sayın belediye başkanı Güler de mutlaka bir kapalı sebze ve meyve pazarını gönlünden geçirmektedir. Ama bunun mümkün olamayşacağını  kendisi de bilmektedir. Yoksa kim istemez  ki ,Tavşanlı’nın da bir kapalı Pazar yeri olsun?
      Tavşanlı sebze ve meyve pazarlarının bir diğer ilginç  yönü de bu pazarlarda çok sayıda kamyonun yer almasıdır. Bu kamyonlar ilçeye tonlarca sebze ve meyve yığmakta ve Pazar bitiminde bunların tamamına yakını satılmaktadır. 
      Tavşanlı sebze ve meyve pazarlarına haftanın üç günü gökten altın yağmaktadır. Sosyal,kültürel ve ekonomik  alanda  ilçe büyük bir güç kazanmaktadır. Tavşanlı’ya deniz ve göl balıkları da gelmektedir. Ankaralı daha balığı görmeden, Tavşanlılı bunları kızartıp,fırınlayıp sofrasına koymaktadır. Tavşanlı sebze ve meyve pazarlarına Balıkesir’den, Bursa’dan, Eskişehir’den, Afyonkarahisar’dan her çeşit gıda maddesi adeta akmaktadır. Tavşanlı ,22 bini aşkın emeklisiyle milyonlarca liralık bir gelir sahibidirÖyle ki Tavşanlı bugün ülkemizdeki en büyük tüketim merkezlerinden birisidir. Süpermarket,market,alış veriş mağazalarıyle de dikkatleri üzerine çekmektedir. 
      Sevcgili Altıntaş Belediyesi Başkanı’nın yerinde olmak isterdim.  Mütevazi,küçük ölçekli yerlerde görev yapanlara  hep özenmişimdir. Böyle giderse Tavşanlı7da dördüncü bir sebze ve meyve pazarının kurulması an meselesidir. Tavşanlı,Kütahya’nın  bir anlamdabeyaz eşya,gıda, sebze ve meyve,enerji,üretim merkezi konumundadır. Türkiye’de en çok  sadece büyük merkezlerde bulunan  sarraf sayısı,banka şube sayısı, alış veriş mağazaları sayısı,sosyal tesis sayısı ,Tavşanlı7da tavan yapmıştır. 
       Tavşanlı Belediyesi’nin Tavşanlı’ya sunmaya  hazırlandığı BEDESTEN de en kısa sürede ilçe merkezinde yeni bir hareketliliğe neden olacaktır. Yeni bir ekonomik bölge hayata geçecektir. Tekrar etmekte fayda görüyorum; Tavşanlılı kapalı bir Pazar yerine sığmaz. Sığdırılamaz. Bu konuda da  yapılacak bir halk oyu yoklaması da bu gerçeği gözler önüne serecektir. Tavşanlılı mevcut haliyle kurulan sebze ve meyve pazarlarından son derecede memnundur. Kamyonlardan oluşan pazarlar halk için bir anlamda  sebze ve meyve bolluğunu  tetiklemektedir. Tüketim varsa orada mutlaka üretim  için de   bir memnuniyet söz konusudur. Tavşanlı, Kütahya’nın tüketim cennetldir.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları