31 Aralık 2022 - Cumartesi

TAVŞANLI BELEDİYESİ’NİN REKOR 2023 YILI BÜTÇESİ

TAVŞANLI BELEDİYESİ’NİN REKOR 2023 YILI BÜTÇESİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
580 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

TAVŞANLI BELEDİYESİ’NİN
 REKOR 2023 YILI BÜTÇESİ      
    Tavşanlı  BELEDİYE Bütçesi rekor bir rakama ulaştı. Bana göre bu bütçe bugüne kadar  görülen en büyük bütçedir. Örneğin eski Belediye Başkanlarımızdan ve parlamenter Hüsnü Ordu döneminde  milyonla ifade edilen belediye bütçesini işittiğimde  mutlu olmuştum.  Sayın Mustafa Güler şimdi  daha güzelini bize sundu.  Durup dururken Tavşanlı için “ Orta ölçekli bir il “ yakıştırması yapmıyorlar.  Böyle bir bütçe 1389 belediyemizden kaçında var sanıyorsunuz?Yıllar içinde Tavşanlı Belediyesi’nin 19 mahallesinden biri  Moymul Mahallesi’ne herkes” Federe devlet” demiyor muydu?  Böyle bir tanımı bir başka ilimizde,ilçemizde,beldemizde hiç duydunuz mu?Her iki ifade de yerindedir. 
      Sevgili Belediye Başkanı ,bugüne kadar görev başına getirilen ,helal oylarımızda seçtiğimiz  yüksek öğrenim görmüş nadir Belediye Başkanlarımızdandır.Daha ötesinde,  Bir şehir planlamacısıdır. Duyuyorum,birçok yerleşim biriminde el emeği,göz nuru varmış.  
      Eh! Mustafa Güler’e de böyle bir bütçe yakışırdı.  Fazla söz  etmeye gerek yok. Sevgili   Güler, Tavşanlı Belediyesi’ni, yeni belediye meclisi üyeleri,mevcut birim müdürleri,çalışanlarıyla devraldıktan bugüne aradan   (2009’dan beri) 13 yıl geçti. Küçücük bir bütçeden bugünkü  en büyük bütçeyi gördük.Bunun gururunu yaşamamız  çok görülmemelidir Sayın Güler;. Bu aldığı emaneti,yani eskilerin ifadesiyle şehremini olarak üstlendiği görevi  bu yeni bütçesiyle taçlandırmıtır.Hizmetini en büyük hassasiyetle, sürdürmeye devam etmektedir. İnanıyorum ki Tavşanlı Belediyesi,  yakın bir zamanda, Tavşanlılılara  en kaliteli,en güzel hizmetleri vermeyi sürdürecektir.Ben Pandemi ardından birkaç yıldır Tavşanlı’ya gelmedim. Bana :” Hocam,Tavşanlı  fiziki olarak değişti. Şaşırabilirsin” diyenler haklı olabilirler. Allah çalışan,hakkını veren,dürüst ve kararlı başkanları mutlaka  ödüllendirecektir. Bu sağlıklı,uzun bir ömürle de olur,maddi  açıdan da olabilir. Bu arada,  Kütahya  Belediyesi de  işittiğime göre rekor bir 2023 yılı gelir bütçesi  ile geçmiş yılların rekorunu  kırmış.  Eh! nihayet  bir değerli,çalışkan,kültürlü ,sevecen,hoşgörülü bir  başkanı var. Kütahya’nın çalışkan Belediye Başkanı,eski parlamenter Prof. Dr Alim Işık göreve geldiğinde   ,daha doğrusu görevi devraldığında  280 milyon liralık bir bütçeye sahipti. Bu komik bir bütçeydi. Kütahya’ya asla yakışmayan bir bütçeydi.  Sevgili Işık ve ekibi,zoru başarmış,elinden geleni yaparak bugünün bu dev bütçesini   Kütahyalılara sunmuş. Kendisini yürekten kutluyorum.  Tavşanlı Belediyesi’nin borcu  yok ama  Kütahya Belediyesi’nin borcu mutlaka vardır.  Eh!  Yüksek dağların karı da   her zaman çok olur.  Ama bence sevgili Prof. Dr. Alim Işık, önündeki engelleri birer ikişer aşarak amacına ulaşmak için  çabalıyor. Görünen köy kılavuz ister mi? 
      Kütahya’nın diğer ilçeleri belediyelerinin  bütçelerini bilmiyorum.  Bu ilçelerin belde belediyelerinin de bütçeleri  de artık bellidir. 1389 BLEDİYEMİZİN DE  ŞU AN İTİBARİYLE 2023 YILI İÇİN GELİR VE GİDER HESAPLARI BELİRLENMİŞTİR. Her belediyemiz, varsa  borçlarını ödeyecekler, hem de  hizmet yarışını sürdüreceklerdir.  Akıllı belediye başkanları saçı bitmedik yetimin hakkı olan bu paraları kuruşu kuruşuna ödeyen başkanlardır. Ne mutlu onlara.  Bütçesini  en  iyi  ve doğru  şekilde  kullanan başkanlar hem kendileri kazanıyor,hem de belediyelerini onurlandırıyorlar.Halkın teveccühlerini  kazanıyorlar. Hayır ve dua alıyorlar.  Önemli olan belediye bütçelerinde,   yasal dayanağı olmayan gelir tahsilinin yapılmamasıdır. Bütçeler açık vermediği sürece sağlıklı bütçelerdir. Buna titizlikle riayet edildiği taktirde kimsenin de başı ağrımaz.  Belediyelerimiz bazen  hadlerini aşarak   büyük hizmetler için  harekete geçiyorlar.  Akılcı olmayan projelerden kesinlikle uzak durulmalıdır.  Buna riayet edildiği taktirde mesele yoktur. Sorun da söz konusu  olmayacaktır. 2023 Bütçesinin  hem Kütahya Belediyemize, Kütahya Halkı’na,hem   Tavşanlı Belediyesi’ne ve Tavşanlı Halkı’na  hayırlı olmasını  diliyorum. Bu arada  2023 bütçesinin,  il genelinde diğer ilçe ve belde belediyelerimize de  hayırlar getirmesi en büyük dileğimdir. 
        Aklıma bir zamanların Tavşanlı Belediyeleri geldİ. Başkanları ve meclis üyeleri hayatta değiller. Çalışanlarından da bir elin beş parmağı kadarı kaldı.  Ben çalışanının maaşını ödeyemediği için taşınmazlarını saten belediye başkanları bilirim.  Allah hiçbir belediye başkanını böyle bir durumla karşı karşıya bırakmasın.  Her zaman derim;  “ Oturanın,yürüyene borcu vardır”   Görevini hakkıyla ifa eden,  görev  bölgelerinde,sınırları içinde  hizmetlerine yenilerini katarak kendisine oy verenleri  utandırmayan   belediye başkanlarına selam olsun.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları