21 Ocak 2023 - Cumartesi

KAVUNCU’NUN SON MÜJDESİ KÜTAHYALILARI MUTLU ETTİ

KAVUNCU’NUN SON MÜJDESİ KÜTAHYALILARI MUTLU ETTİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
405 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

ESKİ PARLAMENTER  KSBÜ 
REKTÖRÜ  KAVUNCU’NUN   SON MÜJDESİ   KÜTAHYALILAR I  MUTLU  ETMİŞ     
                                               
       Sevgili Rektörümüz,eski parlamenter Prof. Dr Vural Kavuncu  2022 yılı sonunda   bir müjde vermişti.  Neydi  bu müjde? KSBÜ KAMPÜSÜ  İÇİNDE  YAPILACAK HASTANE  idi. .Bilindiği gibi  DPÜ’ye  yıllardır ev sahipliği yapan bu kampüsün  bir şekilde taçlandırılması gerekiyordu. Bunu sevgili Kavuncu gerçekleştiriyor. 
       Bu kampüs bilindiği gibi  bir süredir Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin yeni yerleşkesidir. Devir işlemlerinin ardından da  yeni ve modern bir kampüs olarak ele alınmış ve bugünkü  güzel  ve estetik açıdan iç açıcı  görüntü elde edilmişti. Ama bu yeterli değildi.  Sayın Rektör bu konuda konuşmuş Sevgili Cansu Aydemir de bu güzel konuşmayı haberleştirmiş. Şimdi sayın Rektörün neler söylediğine bir bakalım;Yeni yerleşkede ,yani Germiyan Kampüsü’nde  Kütahya’nın 2. en büyük hastanesi   bir hizmet abidesi olarak yükselecekmiş, Sağlık Bakanlığı tarafından  yapılacak bu dev eser  600 yatak kapasiteli olacakmış. Hastane yeni bir istihdam yaratacakmış.Bu yeni hastane,   Mevcut  Evliya Çelebi  Hastanesi ile kıyaslanamayacak kadar mükemmel olacakmış. Sayın Kavuncu’nun ifadesiyle, halen  Evliya Çelebi Hastanesi  450 yatak kapasiteli.480 pratisyen,uzman doktoru var. Buna paralel olarak 990 sağlık personeline , 140 idari personele ve   430 işçiye  sahip.  Toplamda bu hastanede  2000  kişi hizmet veriyor.
       Sayın Kavuncu’ya göre,  2025 yılı başlarında Allah bir keder vermezse  KSBÜ Kampüsü içinde yaptırılacak hastane Evliya Çelebi’den  daha büyük,muhteşem bir  külliye olacak. Henüz bir planlama yoksa da yeni kampüs içinde inşa edilecek hastane  bir Eğitim Hastanesi olarak hizmet verecekmiş.Yine sayın Rektöre göre Kütahya’da yeni yaptırılacak hastaneyle birlikte   iki dev hastane  sadece  Kütahya açısından değil,çevre iller açısından da önemli.  
       Sayın Kavuncu  Kütahya Şehir Hastanesi’nin  sözleşme gereği ayrı bir yönetimi olacaktır. Kullanılmakta olan Ana Bina  Evliya Çelebi Hastanesi, KSBÜ Kampüsü içinde yaptırılacak yeni hastane  ise Fizik Tedavi Hastanesi veya Psikiyatri  Hastanesi olacak ve bütün bu hastanelerin imamesi de  Şehir Hastanesi olacak. Böylece entegrasyon da daha çabuk gerçekleşecek. Mevcut Evliya Çelebi Hastanesi’nin tüzel kişiliği korunacak ,yani ayrı,bağımsız bir Başhekimlik ve İdare ile devamı  sağlanacak.
        Sayın Kavuncu’ya göre henüz yolun başındayız. Kütahya’ya değer katacak bu proje  şimdiden büyük bir kesimin  ilgisini çekmiş durumda. Bu yetmez,bu projeye tüm Kütahya sahip çıkmalıdır. Şimdi hedef modern bir kampüstür.Ciddi bir bakım ve onarım gündemdedir. Kampüste sadece  Ana  Bina bırakılacak. İki senedir üzerinde çalışılan projeye son  şekli verilmiştir.Çağdaş bir üniversite kampüsünde ne gerekiyorsa bu kampüste görülecektir. Tüm birimler yer alacaktır. Çevreye duyarlı, güvenlikten  enerji yönetimine  kadar pek çok konuda otomasyon öngörülmektedir. Estetik kimliği olan  çok amaçlı  yaşam alanları  planlanmıştır.  Nihayette Kütahya kazanacaktır. 
        ihaleye çıkabilmek için ilk etapta 10 milyon TL’ye ihtiyaç var.  Proje etap etap gerçekleştirilecek.  Binaların uygulama projeleri ihaleye hazır hale getirilmiştir. Başlangıç ödeneği bu yıl için 10 milyon liradır. Ama,  2023 yılında,yani yeni girdiğimiz yılın içinde  25 milyon liralık bir ödeneğe ihtiyaç söz konusudur.Ne kadar çabuk ihaleye çıkılırsa  o kadar güzel olacaktır.  Proje tamamlandığında 140.000 metrekare  bir kapalı  alan değerlendirilecek. 
         Prof. Dr Kavuncu’ya göre Kütahya’da sağlık alanındaki gelişmeler, diğer illerden KÜTAHYA’YA YOĞUN BİR SEVK  DOĞURMUŞTUR. Sağlanan kalite ,birbirini takip eden başarılar ,üniversiteye kazandırılan hocalar bunda önemli rol oynamıştır.  Şu anda bile Kütahya’da Evliya Çelebi Hastanesi’nde  Üniversite kökenli doktor sayısı  Sağlık Bakanlığı envanterine göre iki buçuk kata ulaşmış durumdadır. Bu da sevindiricidir.  Tek sıkıntı, il dışı yapılan  sevklerin bazı branşlarda  yan dal eksiklikleridir.  Ama bu da abartılacak bir durum değildir.  Az sayıda branş eksiği vardır  ve giderilecektir.  Yeni yıl ile birlikte ilk etapta   Çocuk Neroloji uzmanı  ve Çocuk Nöroloğu  gelmesi bekleniyor. Bu durumda diğer illerden daha çok sevk gerçekleşektir. Radyoterapi, girişimsel  radyoloji, inme merkezi, kardiyoloji,  kalp pili takma uygulamaları,  kardiyovasküler  cerrahi, endoskopik üroloji ve Fizik tedavi için  birçok kişi Kütahya’ya gelmektedir. Yeni hastane de devreye girdiğinde bu potansiyel iki katına çıkacaktır. Prof. Dr. Kavuncu’ya göre modern bir kampüs acilen gerekli. Zamanında yapılan uyarılar dikkate alınmış olsaydı bugün büyük bir mesafe alınabilirdi. 
         Sayın Prof. Dr. Vural Kavuncu Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’nin bir gururu,bir evladıdır. Artık sadece Tavşanlı için değil,tüm Kütahya’yı il bazında  yeni eserlere kavuşturmak için didiniyor,terliyor,yoruluyor. Allah kendisinden razı olsun. Hizmetleri  asla unutulmayacaktır. Kendisini Rektör olduğu zamandan bugüne bir ziyaret edip ne yemeğini yiyebildim ne de çayını içebildim. Ne de o günden bugüne boynuna sarılıp yanaklarından öpebildim. Gurbetin gözü kör olsun. Parlamenterken sürekli bana Kütahya’ya getirilen hizmetleri içeren bilgiler gönderirdi. Haberleri ilk elden  kendisinden alırdım. Teyide gerek kalmadan yayınlardım. Yine de ara sıra da olsa sesini duyduğumda mutlu oluyorum.  Allah işini rast getirsin. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları