05 Ağustos 2023 - Cumartesi

TES-İŞ SENDİKASI TAVŞANLI ŞUBE BAŞKANI AHMET KAZAK

TES-İŞ SENDİKASI

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
183 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

         

 

  TES-İŞ  SENDİKASI  TAVŞANLI  ŞUBE  BAŞKANI 
     AHMET KAZAK’I  07.TEMMUZ.2018 TARİHİNDE
                            KAYBETMİŞTİK 
      Sendikaların da zaman içinde ilçe bazında,il bazında,genel bazda başkanları olmuştur. Hala da vardır. Bunlardan birisi de Tavşanlı TES-İŞ SENDİKASI ŞUBE BAŞKANI merhum Ahmet Kazak’tı. Tavşanlı’nın Kuruçay Beldesi’nin çalışkan ve güzel çocuğu  ,Tavşanlı’nın unutulmazlarından değerli sendika başkanı Ahmet Kazak  Tunçbilek Termik Santralı’nın  duayenlerindendi. Zaman içinde yüzlerce sendika mensubunun hak ve hukukunu üstlenmiş,Toplu-İş Sözleşmelerine katılmıştı. Uzun süre başkanlığı söz konusuydu. 
      Ben merhum sendika başkanı Ahmet Kazak’ı  çeşitli vesilelerle ziyaret eden biriyim.Örneğin  Tavşanlı ve Havalisi’nin TV YAYINLARINDAN EN İYİ ŞEKİLDE YARARLANMASINI TEMİN AMACIYLE KURDUĞUMUZ  “ Tavşanlı TV Yardımcı Verici İstasyonunu Koruma ve TV Yayınlarını İzletme Derneği”nin   yönetim kurulu üyesi olarak  yaptığım nezaket ziyaretlerimde  “Pamuk eller cebe”diyerek sevgili başkandan yardım talebinde bulunurdum. Her ziyaret ettiğimde elim boş dönmezdim. Karınca kararınca  bizleri mutlu ederdi. Ne zaman 23 Nisan  Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı  yaklaşsa yine kendisini mutlaka ziyaret ederdim.  Bir ara  sendika binası Mülayim Kırı’ndaydı.  GLİ  Müessesesi’nin  lojmanlarının yakınındaydı.  Bu binaya kimbilir kaç kez gitmişimdir? Her gittiğimde büyük bir konukseverlik örneği göstermiştir.  Birçok genç hemşehrimiz bilmezler;  Ben bu milli bayram yaklaşırken hemen kolları sıvar, tüm öğrencilere çikolata,şeker dağıtmak için yardım toplardım.  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde topladığım bu paralarla  binlerce paket şeker,çikolata  hazırlamışımdır. Her okulda ne kadar öğrenci,ne kadar çalışan ve ne kadar öğretmen ve idareci varsa hepsinin  bayram sonrasında  ağzını bir şekilde tatlandırırdım. Bu hususta verdiğim mesaiyi her halükarda  helal etmişimdir.  Çünkü bu  hizmet bir öğretmen olarak  benim  yapmam  gereken  bir görevdi. Bugün böyle bir şey yapılıyor mu? Sanmıyorum. 
         Yani kısacası, çeşitli  konularda ne etkinlik yapılacaksa bizzat bunların mali yönü benim üzerimdeydi.  Basit bir örnek daha; Bir zamanların Tavşanlı PTT Müdürü Selahattin Baştopçu’yu uğurlamak üzereyiz. Zamanın sayın kaymakamı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu  beni  okulumdan arayarak  okul bitiminde   kendisine uğramamı istemişti.  Yanına gittiğimde durumu anlatmış,PTT Müdürü Baştopçu’nun sessiz sedasız ilçeden  ayrılmasının doğru olmayacağını ifadeyle  GLİ Merkezi’nde bir veda yemeği düzenlemek istediğini ,bu konuda yardımımı istemişti. Emir başım üstüneydi.  İta Amirim isteyecek ben “ Hayır mı?” diyecektim.  Yemek için daha birkaç günümüz vardı. Şöyle bir dolaşıp  yemek  bedeli olan 178 TL’sını  toplamaya  başlamıştım. Bu yemek parasında merhum Ahmet Kazak’ın da   katkısı vardır.  Hedefe  yaklaşmama sadece  birkaç lira kalmıştı ki Onu da  merhum iş insanımız Necati Ünal ödemiş,işi başarıyle gerçekleştirmiştik. 
          İster merhum sevgili Ahmet Kazak olsun,ister halen emekli sevgili Doğan Şahin olsun,ister sevgili belediye başkanlarımız olsun, kurum ve kuruluşlarımızın sayın müdürleri,ilçe müdürlerimiz,okul müdürlerimiz olsun ,ister esnafımız,emeklimiz bu etkinliklerde mutlaka olmuşlardır. 
           İşte artık  sevgili Ahmet Kazak yok. Ama bakın  bugün de hala kendisinden  hayırla,muhabbetle,saygıyle söz ediyoruz. Bir fani için bunlar yetmez mi? Ahmet Kazak 08 Temmuz 2018 tarihinde Kuruçay’da toprağa verildiğinde ben tabutunun ucundan tutamadım. Kabrine toprak atamadım.   Ben merhum Kazak’ı sadece bir yöneyle dillendirdim. Kimse öte aleme giderken bir şey götüremiyor. Ama arkada bıraktıklarıyle defteri her zaman açık kalıyor.  Merhum Ahmet Kazak’ın da defteri kapanmamıştır. Kıyamete kadar açık kalacaktır. O HER ZAMAN DUALARIMIZDA  olacaktır.Mekanın cennet olsun sevgili Kazak…….. 
  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları