26 Şubat 2022 - Cumartesi

AHMET ERBAŞ SORU ÖNERGESİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 3 dk.
796 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News


      KÜTAHYA  MİLLETVEKİLİ AHMET ERBAŞ
                              GÜZEL BİR SORU ÖNERGESİ VERMİŞ 
               MHP Kütahya  Milletvekili sayın Ahmet ERBAŞ  Orman Köylüleri’nin mağduriyetinin giderilmesi için Tarım ve Orman Bakanı  Bekir   Pakdemirli’ye  bir soru önergesi vermiş. Bu soru önergesi nedeniyle sayın milletvekiline hassaten teşekkür ediyoruz.Çünkü bu soru önergesi özellikle  546 köyünden 530’u orman köyü olan Kütahya için büyük bir önem arzediyor. Bu başka illerimizde yaşayan muhterem  orman köyü sakinleri açısından da  için de   mutlaka  olumlu karşılanacaktır.
               Sayın milletvekili, daha önce  herhangi bir  komisyonda veya Tbmm’de  dile getirilmeyen bir  konudur. Kütahya’nın kimse bu soru önergesi verildiğinde Kütahya’nın çok sayıda köyünün bir orman köyü olduğunu belki bilmiyordu. Sayın milletvekili belki  çok ince ve hassas bir konuya temas etmiş oluyor. Sayın milletvekili daha önce  Tbmm’de  bu konuda konuşmuştu. Ama bu defa işi biraz daha ileriye götürerek  dikkatleri üzerine çekmiş bulunuyor.Bana göre,  Konu  Kütahya olunca gerisi teferruattır.Tüik verilerine göre Kütahya nüfusunun 23’ü  orman köylerinde yaşamaktadır.Kütahya  Orman Köyleri’nde  yaşayanlar için orman  azizdir,Orman milli servettir. Orman  yurdun savunması için bir doğal duvardır. Orman,oksijen deposudur. Yaban hayatı için bir vazgeçilmezdir. Orman candır. Canandır.Annedir,babadır,evlattır,
        Sayın milletvekiline göre, Orman köylerinde yaşayan halkın  sorunları görmezden gelinmemiştir. Tbmm’de  getirilen talepler yerini bulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  2022 yılı orman çalışanları ile ilgili  iş gücü  çalışma fiyatlarına 6 aylık süreçlerle 51 artış geleceğini bizzat açıklamışlardır. 
         Sayın milletvekili Ahmet Erbaş’ın ifadesiyle,  Kütahya’da yıl içinde özellikle  Ocak Ayında başlayan  kesim çalışmaları Mayıs Ayı  başına kadar sürmektedir. Bu arada kesim miktarı 65-70’leri bulmaktadır. Sayın Erbaş’a göre, 51’lik artış 6 aylık 2 periyoda bölünmeden bu yıl yani 2022’ye  mahsus olmak üzere  Ocak  Ayına yansıtılabilir. Enflasyon farkı da  orman çalışanları  ile ilgili  iş gücü  çalışma fiyatlarına  yansıtılabilir. Yine sayın milletvekiline göre, orman köylerimizin sakinleri,orman köylülerinin sosyal  güvenceleri ile ilgili çalışmalar  başlatılmalıdır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları