19 Ağustos 2023 - Cumartesi

MEHMET DEMİR SADECE TAVŞANLI’NIN DEĞİL TÜM İLÇELERİN MİLLETVEKİLİ

MEHMET DEMİR SADECE TAVŞANLI’NIN DEĞİL TÜM İLÇELERİN MİLLETVEKİLİDİR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
501 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

 

    MİLLETVEKİLİMİZ   SEVGİLİ  MEHMET  DEMİR
   SADECE   TAVŞANLI’NIN DEĞİL 
TÜM  İLÇELERİN   MİLLETVEKİLİDİR                                                                                                                              
               

 
       Son günlerde aldığım duyumlara bakıyorum da şaşırmadan edemiyorum, Biliyoruz ki Tavşanlı sayın Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun ardından bir süre milletvekilsiz kaldı.  Tavşanlılı milletvekilsiz kalmanın ne demek olduğunu iyi bilir. Çünkü milletvekilsiz bir ilçe  “topal ördek”misali  sorunlarını  tam anlamıyla çözemez  de onun için böyle söylüyorum. Dikkat ediniz, bugüne kadar Tavşanlılı  merhum Halil Benli, merhum  Ahmet Kavuncu,merhum Mehmet Diler ,merhum Av. H. Cavit Erdemir,merhum Ahmet Derin, merhum Ecz. Haşim Benli, Doç. Dr Mustafa Kalemli  , Hüsnü Ordu ve  Prof. Dr. Vural Kavuncu’yuTBMM’ne göndermiştir.  Hepsiyle de iyi-kötü sorunlarını çözmüştür. Çözmese de gündeme gelmesini sağlamıştır.  Tavşanlılı şairin dediği gibi  ”Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendi”. Hele hele  çeşitli bakanlıklarda bulunmuş,üstelik TBMM Başkanlığı yapmış evladı Doç. Dr. Mustafa Kalemli döneminde  “43” plakayı  taçlandırmıştır.Tavşanlı7dan çeşitli ilçe ve illere giden araçların plakaları “43”tü.  Gayri ihtiyari dikkat çekerdi.  En azından İçişleri Bakanı Kütahyalı,Tavşanlılıydı. Bu bile Kütahyalıyı gururlandırmaya yetip te artıyordu. 
        Evet Kütahya’nın halen 5 sayın milletvekili var.  Birisi öz be öz Tavşanlılı.
 Tavşanlılı  kendi evladının koluna girince mi,yoksa  Kütahyalı diğer milletvekillerin koluna girince mi  yüreği Emirellerin Harmanyeri kadar büyük olur?  “ Önce can,sonra canan” sözü doğrudur. Can,sevgili Mehmet Demir”dir,canan ise diğer milletvekillerimizdir. Ama burada duracaksınız; sayın Mehmet Demir’den diğer ile bağlı ilçeler halkı da bir şeyler isteyecektir. Öyleyse  sevgili Mehmet Demir’in sırtına çekemeyeceği yükü sarmamalıyız.  Muhakkak sevgili Demir de Tavşanlı’nın birçok sorunu olduğunun farkındadır. O da bunları çözmekten gurur duyacaktır.  Ama “ Hep bana Rabbena” diyemez.  Adaletli biçimde davranmak zorundadır.  Bir başka husus daha önemli; Milletvekilliği müessesesi bir iş ve işçi bulma kurumu şubesi değildir.  Birçoğumuz sayın milletvekilinden bir şeyler isteyeceğiz veya istiyoruz.  Milletvekili ne yapsın?  Bir milletvekili  mensup olduğu siyasi partinin  yetkililerinin  söylediklerine kulak verirken diğer siyasi parti mensuplarının da  dilek ve temennilerine kulak vermekle yükümlüdür.
        Tavşanlı kocaman bir ailedir. Bu ailenin bireyleri arasında  tayin isteyenler,bir işe girmek isteyenler, bir iş kurmak için kredi  bekleyenler olacaktır. Bazı gruplar, örneğin öğretmenler sayın milletvekiline Öğretmen Evi konusunu açacaklardır.  Bu natamam vaziyetteki  binanın neden bir türlü hizmete açılamadığını soracaklardır. Bir grup çıkıp  projesi hazır DDY Gar Binasının neden gerçekleşmediğini, diğeri   düşünülen kartlı su sayaçlarının Tavşanlı için erken olduğunu  söyleyeceklerdir.  Bir grup çıkıp milyonlarca ton Linyit rezervine sahip Tavşanlı’nın, Tunçbilek Bölgesi’nde neden daha çok Kamu işçisi çalıştırılmadığını, Linyitspor’un yıllardır TFF Liglerine yeniden  niçin bir türlü çıkarılamadığını , neden iki üniversitemize  bağlı yeni MYO veya en azından bir Fakülte açılamadığından söz edeceklerdir.  Birileri çıkıp Tavşanlı’nın % 65 orman varlığına sahip olmasına karşın bir Orman Ürünleri Entegre Tesisine sahip olamadığından bahsedeceklerdir.  Bana göre sayın milletvekilinin işi zor. Bence kendisine gerçekten büyük  yardımı olabilecek iyi bir danışmana sahip olması gerekecektir.  Bakın ben sayın milletvekilinden  örneğin bir zamanlar sırf bir okul yapılsın denilerek kulüp binası ve bahçesi elinden alınan Moymulspor Kulübü’ne iyi-kötü bir bina veya  kulüp binası yapılacak büyüklükte bir arsa istesem  yanlış mı yaparım?  Spor Bakanımıza durum açılsa sayın bakan buna seyirci kalır mı?  Önümüzdeki Yerel seçimlerde  binlerce Tavşanlılı oy verecek. Artık kimse kusura “az gelen yerden tavuk esirgenmez” denilerek yeri bir strateji uygulanacaktır. Kimse oyunu bedava vermeyecektir. “Öp beni öpeyim seni”diyecektir.  AKP seçim çalışmalarında Moymulspor için  de  bir  çalışma içinde olmalıdır.  Çünkü Moymulspor demek Moymul Mahallesi demektir. Moymul Mahallesi de seçmenlere sahiptir. Moymul ‘un da  bir oy potansiyeli vardır.  Yani siyaset yapmak artık giderek zorlaşmaktadır.  Verilen sözler havada kalmıyor. Fotoğraflar var. Mesajlar var. Kameralar var. “Ben demedim”  diyenlerin yüzüne vurmak eskisi kadar zor değil. 
          Sevgili Mehmet Demir’e fazla yüklenmek günah olur. Önümüzde uzun bir dönem var.  Mutlaka sevgili Demir de üzerine düşeni bir şekilde yapacaktır. Allah kendisini utandırmasın. Sevgili Mehmet Demir’in mülahazat hanesi  şu birkaç aylık bir dönem için doldurulamaz. Mülahazat hanesi  zaman içinde doldurulur. Bizim yapacağımız sevgili Mehmet Demir’e yardımcı olmaktır. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları