18 Eylül 2021 - Cumartesi

ARTIK ECZACILAR DA “ ŞEHİT” OLARAK İLAN EDİLEBİLECEK

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
1080 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News


 ARTIK   ECZACILAR   DA  “ ŞEHİT”  OLARAK   İLAN
EDİLEBİLECEK    
     Yüksek Mahkeme, bir davayı sonuçlandırdı.  Pandemi döneminde yaşamını yitiren bir eczacımızı” Şehit”   kabul etti. Bu karar  öte yandan diğer yaşamını yitiren eczacılarımızı ve eczane çalışanlarını da kapsayacaktır. 
     Eczacılar  yerinde bir ifadeyle bizim sağlık danışmanlarımızdır. Halkımızın yaşamı boyunca çok kereler uğrayıp ilaç aldığı,ilaç hazırlattığı yerlerdir. Ülkemizde  son verilere göre 41.000 eczacı var. Bu da 41.000 eczanemiz anlamına geliyor. Sadece Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’nde bildiğim kadarıyla 34 eczane ve bu kadar da eczacımız var. 
      Ülkemizde  40 yılda 8 Eczacılık Fakültesi açıldı.  Daha sonra  40 tane daha açıldı. Bugün itibariyle  ülkemizde  57 Eczacılık Fakültesi var. 
       Kütahya merkez ,merkez ilçe ve diğer 12 ilçesinde birçok eczaneye sahip. Ecza depolaramız da  bulunuyor. Bu arada Kütahya  merhum Selahattin Kutman(1946-1950) gibi ,Haşim Benli, Rauf Ertekin gibi  milletvekili  eczacılar da yetiştirdi.  Merhum İhsan Şerif Bey ‘i de sayabiliriz. 
       Kütahya,ünlü bir eczacı da yetiştirdi. Tavşanlı doğumlu, ilkokulu Tavşanlı İstiklal İlkokulu’nda,orta okulu, Talas Amerikan Ortaokulu’nda,liseyi,Tarsus Amerikan Koleji’nde okuyan, İstanbul Üniversitesi  Eczacılık Fakültesi mezunu   duayen eczacı Şerif Boyacı,Türkiye Ecza Koop’un kurucularından. Türkiye Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Denetleme Kurulu Başkan ve üyeliklerinde bulunan,  Dünya Eczacılar Federasyonu’nun ödülünü kazanan, ülkemizi gururlandıran bu eczacı hemşehrimiz, Ankara  Eczacılar  Birliği “Yaşam Boyu Onur Ödülü” sahibi. 
        Yüksek Mahkeme’nin aldığı kararı kendisine ilettiğimde.” Çok yerinde bir karar.Eczacılar da şehit olamaz mı?” yanıtını vermişti. Eczacı Şerif Boyacı,halen Kütahya’da eczacılar arasında  özel bir yere sahip.
        Bana göre de bu “ şehit” konusunda  artık kesin bir karar verme zamanıdır. Yerinde her meslek dalındakiler şehitlik mertebesini hak ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız orman yangınları sırasında  bir orman görevlimiz de şehit ilan edilmemiş miydi?  Şehitlik  ,Allah’ın kullarına  verdiği bir ödüldür. Birçok kişi  çeşitli nedenlerle aramızdan ayrılıyor. Ama hiç birisi şehit değil. Demek ki şehit olmanın da bir kuralı var. Eczacı ,eczanesinde  günün büyük bölümünde,nöbet geceleri dahil  hastalar ve yakınlarıyla  karşı karşıya kalıyor. Son yaşadığımız ve halen de yaşamaya devam ettiğimiz Pandemi döneminde  risk alanlar arasında eczacılarımızın olduğunu unutmayalım. 
          Yüksek Mahkemenin “şehit” olarak niteledeği  eczacımızın ailesine ne kadar miktarda maaş bağlandığını bilmiyorum.  Önemli olan para değil,bir hakkın iadesidir. Bu karar emsal kabul edilirse bu arada aamızdan ayrılan eczacı ve sağlık çalışanlarının her birine üç aşağı beş yukarı bir maaş bağlanacak demektir. Yüce Mahkeme’nin sayın hakimlerine sonsuz teşekkürler. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları