19 Ocak 2018 - Cuma

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
2802 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

                                                          ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ 

                                                                                                                                 

                   Her yıl 1O  Ocak günü”Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanır Ben “ çalışan” sözcüğünün yanlış olduğunu düşünüyorum..Gazeteci haklarını iyileştiren yasanın yürürlüğe girdiği 1961 yılının 1O Ocak günü  bu nedenle önemlidir Basının toplumun sesi olma işlevini yerine getirebilmesi,Basın çalışanlarının çalışma şart ve koşullarının en mükemmel şekilde düzenlenmiş olmasına bağlıdır.Düşünce ve ifade özgürlüğünü savunmak uğruna,haksızlığa uğrayan,mesleklerinden uzaklaştırılan,hapsedilen,güvencesiz çalıştırılan tüm gazetecilerimizi  bu vesileyle selamlıyorum...Ben bugün de   sevgili ağabeyim Nuri Sarıışık’ı,sevgili A.A Kütahya Muhabiriydi Hasan Bilcan’ı,” Tavşanlı Postası Gazetesi” sahibi Kamil Güvenç’i,” Müstakil Tavşanlı Gazetesi” sahibi Abdurrahim Börekoğlu’nu,babam Av. Hüsamettin Alpagut’u,Sabri Tevfik Okyayuz’u(Komutan),aziz dostum TRT muhabiri Ferit Akyol’u, arkadaşım “ Bizim Tavşanlı Gazetesi” sahibi ve Tavşanlı Hha muhabiriydi Ahmet Körhasan’ı,Kütahya Ekspres’e yıllarını veren Em. İlköğretim Müf. Kasım Girgin’i Spor sayfalarının üstadı Ardo Video sahibi Mehmet Bacaksız’ı ve Haydar Özerdem’i,Kemal Boyacı’yı,eski belediye  başkanlarımızdan TEMA Tavşanlı gönüllü Temsilcisi   Fevzi Coşgun’u,İbrahim Topçu’yu(TV) , Remzi Özerdem’i(TV),rahmetle,değerli başkanımız Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı,TGK’nın 2. Olağan Genel Kurulunda Yüksek İstişare Kuruluna seçilen,İstişare Kurulu asil üyesi Erkan Sağlam’ı, yönetim kurulu üyeleri Ramazan Aydemir,Semra Tozaraydın,Aslıhan Mercan,A. Emre Özevren,Ramazan Doğan,Mehmet Akın’ı, değerli eski başkanımız ,Türkiye’de 8 federasyon ve bu federasyona bağlı  93 Gazeteciler Cemiyeti’nin ve Basın meslek kuruluşlarının üst çatı örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun 2.Olağan genel kurulunda ‘Onur Kurulu’na seçilen İhsan Tunçoğlu’nu,halen rahatsız bulunan değerli arkadaşım( Türk Basın Birliği Kütahya Şube Başkanıydı ) Mehmet Emin Kavdır’ı, kardeşim Remzi Günay ve Nadi  Sarıışık’ı değerli çalışanlardan Fatma Sezgin ve Ercan İpek’i Ahmet Yaylıoğlu’nu ,değerli kardeşlerim Alibey Aydın ve Selma Aydın’ı, kardeşim Tuna İşleyen’i,uzun yıllar THA Tavşanlı muhabiri olarak hizmet veren İhsan Tandoğan’ı, GLİ ‘den  Muzaffer Doğuş’u Uzun yıllar Tavşanlı Atatürk Lisesi Müdürü olarak görev ifa eden eski TRT Tavşanlı Muhabirlerinden Arslan Ergüç’ü halen rahatsız ağabeyim Halit Destanoğlu’nu,genç gazeteciler Serpil Körhasan ve Murat Körhasan’ı, Esma Canıaz, ve Mehmet Ceylan’ı,Mehmet Çetinkaya’yı,Ahmet Urfalı’yı,Yasemin  Esen’i, Ahmet Ali Ceylan’ı,Mustafa Demirli’yi(TV),Mümtaz Serdaroğlu’nu, “Haber Tavşanlı’dan ve Tavşanlı TV’den Adnan ve İsmail yeğenlerimi  konuk muhabir,köşe yazarı ,haber muhabiri olarak görev yapmış şu an adlarını anımsayamadığım  kardeşlerimi saygıyla ve sevgiyle anıyorum.
                  Çalışan   Gazeteciler denilince matbaa çalışanlarını da unutmamak bizim için bir vefa borcudur.Kütahya’da il bazında  kaç matbaa ve bunların kaç çalışanı vardır bilmiyorum. Sadece Tavşanlı’da unutamadıklarım arasında  halen aktif olanların başında geliyor Halil İbrahim Elikara,Halil Kocakurt,Ahmet Kocakurt,Mustafa Acar,Erdem Acar,Sıtkı Şenyiğit,Mehmet Çağlı,,eskilerden Murat Yaşar’ı  sevgiyle,arkadaşım Hasan Palabıyık’ı ise rahmetle anmak isterim.
                   Kütahya’nın yerine göre eli ve ayağı,gören gözü,duyan kulağı, yerine göre şamar oğlanı,kulağı çınlatılanı,yerinde uyumayan,sabahlayan,üzülen ve sevilen,en çok koşan,aç ve susuz kalan,alınteri kazanan,doğrudan taviz vermeyen ,kalemini satmayan  gazetecilerine İzmir’den selamlar.
                   İzmir’de   bir parkta dinlenirken yanıma yaklaşan yaşlı bir teyze  .” Oğlum ne iş yaparsın?” diye sormuştu.   :” Anneciğim,ben gazeteciyim” dediğimde  “Oğlum biraz daha okuyup ta doktor,avukat,öğretmen” olsaydın ya” dediğini hiç  unutmuyorum.1959 sonbaharından bu yana hep yazıyorum. 1964 yılında evlendim. Eşim yıllar sonra bir gün neden öyle söyledi hala bilmiyorum:” Bir arzuhalcıyla evlendiğim için üzgünüm” demişti. F Klavye daktilomun tuşlarının çıkardığı gürültüden  olumsuz etkilenmiş olmalı. Çok şükür artık daktilomu kullanmıyorum Yazmak,çizmek son  teknoloji ürünleriyle kolaylaştı. Beni artık pek eleştirmiyor.Yıllarımın büyük bölümünü rahmetli Kütahyalı dostum Hasan Bilcan ile birlikte haber peşinde koşmakla geçirdim O zamanlar A.A muhabirleriydik..Ama ne oldu biliyor musunuz? Rahmetli Hasan Bilcan bir sünnet haberi , ben de işkembesinde Allah yazısı olan bir dana haberi  yüzünden Basın kartlarımızı yitirmiştik Gazetecileri öyle pek seven olmaz.Ama sevilmek isterseniz onun da bir yolu var. Suya sabuna dokunmadan yazacaksınız Veya hiç güncel olaylara değinmeyecek ve hayvan hikayeleri veya fıkra yazacaksınız..Çünkü gazetecilikte 5N+1K sorusu önemlidir. NE,NEREDE,NE ZAMAN,NİÇİN,NASIL + KİM  soruları bir çok kişiyi rahatsız eder ve etmiştir.
                    Ben evimden yurdumdan uzaklarda olsam da Kütahya ile yatıp Kütahya ile kalkanlardanım.Benim uzaklarda olmam her şeyi görmemem anlamına gelmez. Benim de antenlerim var.Şairin şu ünlü şiirinde olduğu gibi.” Orda bir köy var uzakta/O köy bizim köyümüzdür/ Gitmesek te gelmesek te/ O köy bizim köyümüzdür”.Kütahya sevinirse biz de seviniriz. Kütahya incinirse biz de inciniriz.İyi günde ve kötü günde hep beraber olmak dileğiyle…….
                   .. .
                    
                                                          
                                                          

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları