14 Mart 2021 - Pazar

MART AYINDA TAVŞANLILI’YI YAKINDAN İLGİLENDİREN BAZI TARİHLER

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
1472 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

MART  AYINDA  TAVŞANLILI’YI   YAKINDAN İLGİLENDİREN
                                                                        BAZI   TARİHLER
 
             Ajandamı karıştırırken Mart Ayı ile   bazı dostlarımın ölüm tarihlerini gördüm. Sadece Tavşanlı7da değil,Kütahya’nın merkez ve ilçelerinde iyi tanınan Hattat Hamit Bülbül 13 Mart 1994 tarihinde 75 yaşında yaşamını yitirmiş Hattat,el yazısı çok güzel olan sanatçı anlamındadır .Mesleği  hattatlık olan kimsedir. Ben ölümünden birkaç hafta önceydi,Tavşanlı’daki evinde kendisini ziyarete gitmiştim.Kendisini yürekten alkışlayan,sarılıp sarmalayan ve dostlarının kulakları o gün mutlaka  çınlamıştır. Beni gördüğünde çok mutlu olmuştu. Eşi de  o günlerde hayattaydı.Bana gününün büyük bölümünü sokağa bakan pencereden kum yığınları üzerinde çocuklar gibi şen sokak köpeklerini seyrederek geçirdiğini söylediğinde içim burkulmuştu. Anlayan anlar.  Hamit Bülbül değeri anlaşılamayan bir hat   ustasıydı. Çini mürekkebiyle yazdığı ,çizdiği, anlamlı sözleri kapsayan  eserleri yüzlerce çeşit motifi ,eski Türkçe ve Arapça levhaları ve nicelerinin sayısını kendisi de  bilmiyordu.Bana bir kimlik doldurmuştu. Hala saklıyorum. 
             Tavşanlı’nın eski PTT müdürlerinden,rahmetli efsane isim  Senatör Nuri’nin kayınpederi  Rahmi Azcan 23 Mart 2020 tarihinde  vefat etmiş.Rahmetli mesai bitiminde rahmetli Azmi Sirel’in mütevazi  çalışma odasına gelir,Z.B Müdürlerinden  Nazım Tatlı ile  beraber  dört kişi olur,sohbet ederdik.Ömer Faruk Boyacı, Tavşanlı’nın ünlü ailesinin saygıdeğer  ismiydi. Kültürlü,görmüş,geçirmiş bir hemşehrimizdi. Eczacı,gururumuz Şerif Boyacı, rahmetli Dr. Nihat ve iş insanı Mustafa Boyacı kardeşlerin babasıydı. O’nu  sık olarak eczanede görenler,kendisini eczacı  sanırlardı.  Şuayip Doğanç,Türkiye’de ilk kez bir ilçeye Anavatan İktidarı sırasında  atanan Emniyet müdürleri içindeydi. Kibar,efendi,namuslu,yasalara saygılı bir polisti. Bir ara da TBMM Koruma Müdürü olarak görev yapmıştı. Aramızdan 5 Mart 2018 tarihinde ayrılmış. Kocamollaoğlu olarak bilinen Ahmet Sakarlı,13 Mart 1991 tarihinde Hakka ulaşmış. Demokrat,sevecen,dava adamı iş adamı Mustafa Ayaşlı  25 Mart 1987 tarihinde ebediyete göçmüş.  O Tavşanlı’nın Koca Başkanlarındandı. Öğretmen Hüseyin Çetin’i 16 Mart 2020 tarihinde kaybetmişiz. Bu kadar üzüntünün ardından bir de güzel bir tarih var; Medar-ı iftiharımız,iş insanımız , Göbel Köyü’nden  Karabaşlar olarak bilinen ailenin çalışkan bireylerinden Ahmet Baş  13 Mart 1955 tarihinde doğmuş. Allah birini bin etsin. Ben kendisine sahip olduğu sürücü kursunda müdürlük yapma mutluluğunu yaşadım. Ebediyete göçen  dostlara Allah’tan rahmet,bizi onurlandıran iş insanımız Ahmet Baş’a da sağlıklı uzun ömürler dilerim. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları