19 Ağustos 2024 - Pazartesi

HİMMET ÖZER SEVİNDİRİCİ HABERLER GÖNDERDİ

HİMMET ÖZER SEVİNDİRİCİ HABERLER GÖNDERDİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
121 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

SEVGİLİ  AKP İLÇE BAŞKANIMIZ  HİMMET  ÖZER
            SEVİNDİRİCİ HABERLER GÖNDERDİ 
   Tavşanlı’da  bugüne kadar  hizmet veren  AKP’li ilçe başkanlarından kulakları çınlasın  Nejat Tülek’ten  bayağı bilgi almışlığım vardır.  Haberi alacaksan kaynağından alacaksın.  “Mış veya miş” gibi haberleri sevmem,
      Meslektaşım İsmail Usluer de önemli bir canlı kaynağım olmuştur. Kulakları çınlasın sevgili Mümtaz  Serdaroğlu, Av. Mehmet Karaduman, yeniden Nejat Tülek( 2008-2012),halen milletvekilimiz sevgili Mehmet Demir,Hilmi Gümüş yeniden Nejat Tülek( 2017-2018),Bilal Kıyak,yeniden Bilal Kıyak(Eylül 2020’den itibaren) ve şimdi de sevgili  Himmet Öze bir süredir Tavşanlı’nın sosyal,ekonomik ve kültürel çabalarına karınca kararınca katkıda bulunan başkanlar…. Sevgili iş insanımız ki bir süredir AKP İlçe başkanımızdır, Himmet Özer’den bir telefon bilgisi aldım.Kulakları çınlasın sevgili evladımız Doç. Dr. Mustafa Kalemli döneminde  ilçemize kazandırılan TAVŞANLI Devlet Hastanesi  ki sevgili Kalemli’nin adıyla anılıyor, bir bölümü yenileniyormuş. 620 milyon TL ayrılmış. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik  sıkıntılara rağmen bu kadar paranın Tavşanlı’ya tahsisi  anlamlı ve alkışlanacak bir karardır.  Bir bölümü zaten daha önce yenilenen hastane bu şekilde  daha modern bir şekilde halkımızın istifadesine sunulmuş olacaktır. Tavşanlı’ya bir kaldırım taşı döşeyenden Allah razı olsun derim.  Gelmiş geçmiş bu konuda elini taşın altına sokanlardan  Allah razı olsun.    Bir Tavşanlı sevdalısı olarak havalara uçtum desem yeridir. Sanırım Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanemizin uzman doktor sorunu da çözüme kavuşmak üzeredir. Anladığım kadarıyla kısa süre içinde artık  uzman doktor sıkıntımız olmayacaktır.
       Geçtiğimiz hafta içinde cildiye ve ultrason  doktorlarımız atanmış.  Ama atanan Kardiyoloji uzmanı özel hastaneyi tercih etmiş,istifa etmiş ve gelmeyecekmiş.  Kardiyoloji uzmanımız da  mutlaka gelecektir. Doktorların  suyuna kibrit suyu dökülmedi  ya!bir başkası atanır olur biter. Anlayacağınız alınan önlemlerle artık hemşehrilerimiz başka hastanelere başvurmayacaklar. 
        Ta başından beri en büyük arzum,  Moymul Mahallesi  sırtlarındaki  bu dev sağlık kuruluşumuza   alternatif bir yolla ulaşmaktı. Hafızdere üzerinden,eski devlet hastanesi yanından  Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’ne teleferik hizmeti neden getirilmesin ki?  Artık teleferik öyle zor da bir hizmet değil.Yeter ki istenilsin.Bakarsın buna da bir çözüm getirilir.
        Gelelim  Öğretmenevi meselesine…. Bu konu yılan hikayesine dönüştüğü bir sırada sevgili  milletvekilimiz,evladımız, Mehmet Demir   devreye girer girmez  neredeyse çözüme kavuşmak üzeredir.  Allah kendisinden razı olsun. Aylardır aranılan Demokles’in kılıcı oldu. Annesinin ve babasının ruhuna gitsin.  Öğretmenevi  binamız zaten tamamdı.Kanal caddesi(Tabakhane deresi) üzerinde  Devletimizin kamulaştırdığı binanın A’dan Z’ye  bir elden geçirilmesi söz konusuydu.  Bu da 5-6 milyonluk bir harcamayı gerektiriyorduİşte bu sorun da halledildi. . AKP’li sevgili   sorumlularımıza başta sayın milletvekilimiz Mehmet Demir’e,  sayın kaymakamımıza,sayın İlçe milli eğitim müdürümüze,AKP İlçe teşkilatına  yürekten teşekkür ediyorum.  Sevgili ilçe başkanı Özer’in ifadesine göre  mevcut öğretmenevi binası(eski dersane binası) için yeterli miktarda  para ayrılmış durumda. Binanın  modern hale getirilmesi  işi  Gürsoylar Firması’na havale edilmiş. Firma da 100 günlük bir izin istemiş. Bu iznin yarısı geçmiş durumda. İnşallah 24 Kasım 2024 tarihinde Tavşanlı’da yapılacak bir törenle bu öğretmenevi dosta düşmana karşı  hizmete girmiş olacaktır. Kütahya’nın en gelişmiş ilçesi Tavşanlı modern öğretmenevine kavuşacaktır. Allah o günü hepimize göstersin derim. Sevgili firma yetkililerinden ricam aylardır acı çeken Tavşanlı Öğretmeni’nin yüzünün kısa sürede güldürülmesidir.  
          Gelelim  Tavşanlılıların vazgeçilmezi Ada Mesireliğine…. Ada Mesireliği  adsız birçok Tavşanlılı efsanenin  mekanı olmuştur.Merhum, Kabzımal( Gazozcu) Veli’nin  mekanı,merhum Av. Hüsamettin Alpagut’un, Karga Ahmet’in, Gagaların Hüseyin’in, montör Hüsnü’nün, terzi Seyfettin’in, Abeş Mustafa’nın, Nazım Çavuş’un,Kalemiş İsmet’in, Carsan Mustafa’nın, Ordu Ahmet’in, Çamçar Ahmet’in, Tarhan Ahmet’in, Mehmet Tarhan’ın, Sahil Muhafaza Zeki’nin,Enver Girgin’in,tellal Hicabi’nin,trenci Ruhi’nin, Açkarınların Halil’in, Madan Mehmet’in,  Haydar Özerdem’in, Hamit Bülbül’ün , Kaya Ahmet’in, Keklik Hüseyin’in, Mehmet  Uykucuoğlu’nun, yerel ses ve saz sanatçılarımızın mekanıdır.  İşte bu Ada Mesireliği’ni   yeniden estetik açıdan  daha güzel şekilde tekrar kazanabilmek için merhum Fevzi Coşgun’dan beri  devam eden  çalışmalar,Hüsnü Ordu ve Mustafa  Güler, Ali İhsan Çakır’ın dönemlerinde  süren ilgi ve alaka  halen daha da  artmıştır. Şimdi  sayın belediye başkanımız Ali Kemal Derin ve ekibinin de bu konuda çabaları mutlaka olacaktır.  Sevgili AKP İlçe başkanımız  Himmet Özer  DSİ’nin   çalışmaları taçlandırmak için harekete geçirildiğini belirtiyor. Kocaçay’ın( Adranos Çayı)   yatağında,her iki kıyısında başlatılan çalışmalar sonlandırılacakmış. 
    Sevgili başkan Himmet Özer bir konuya da temas  etmiş. Bana göre çok önemli. Bu yıl ilk kez TMO’nun Tavşanlı’da bir şube açması önemlidir. Yeni  ürün buğdayımızın devlet eliyle alınıp değerlendirilmesi  güzel bir  haberdir. Yarın bir gün bu  arpa için de ,yulaf için de ,mısır için de ,hatta nohut için de  düşünülebilir.  Teşekkürler sayın Özer,beni bilgilendirdin. Ben de uzaklardan hemşehrilerimi bilgilendiriyorum.  Yarın bir gün belki ilçede dev siloları da görebileceğiz. Neden olmasın ?

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları