25 Eylül 2021 - Cumartesi

VURAL KAVUNCU’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
1824 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 SAYIN   ESKİ  MİLLETVEKİLİMİZ  HALEN  REKTÖR  PROF.DR
                    VURAL  KAVUNCU’YA TEŞEKKÜR  EDİYORUM
       Geçtiğimiz günlerde bir köşe yazım vardI. 75 Yataklı Fizik Tedavi Hastanesi ile ilgiliydi. Her şeyden önce  bu hastanenin Türkiye’de hiçbir ilçede olmadığını söyleyeyim. Ben de bilmiyordum. Tam anlamıyla kısacası bir Branş Hastanesi.  Bu hastaneyi kaplıca sanıp ta kimse yola çıkmasın.  Evet havuzları var. Sıcak suları da olacak. Ama her kafasına esen bu hastaneyi bir kaplıca olarak görmemeli. 
                     Hani “ Yoktan var oldu” derler ya bu hastanede yoktan var oldu. Belki birçok Tavşanlılı bilmiyor, Bu hastanenin yerinde eskiden SSK Hastanemiz vardı . Bu hastane yıkıldıktan sonra yerine bu hastane yapıldı.  Az daha  Toki ,bu hastanenin  yerini alıyordu. Belki de almıştı da  zar-zor  elindena  alınmıştı. Sevgili Kavuncu’nun bunda büyük payı var. İyi ki var,çünkü  belki de bu hastanenin yerinde başka şeyler olacaktı.
                     75 Yataklı  Fizik Tedavi Hastanesi’nde  çok kritik rahatsızlıklar da çözüme kavuşacak. Örneğin felçliler  şifa arayacak.  Bu hastanenin üç branşta uzmanları olacak.  Daha yeni doğmuş bir hastanenin dört dörtlük açılmasını istemek yanlış olur. Zamanla her şey yerine oturacak.  Ben de düşünemedim; bir ara bu hastaneyi kaplıcaya benzetip sıcak su aramaya başlamıştım. Ama   yanılmışım. 
                     Palyatif sözcüğü kullanmıştım. Etkisi köklü olmayan,duruma çözüm getiren, geçici ,muvakkat” Palyatif tedavi” ve “ palyatif çözüm” için zaten Doç. Dr. Mustafa  Kalemli Devlet Hastanemizde 15 yataklık bir  bölüm varmış. Yani bu hastanenin tümden,bir Palyatif Hastanesi olarak değerlendirilmesi yanlış olacaktır. 
                      Daha bebek yeni doğdu. Büyüyecek ve bir süre sonra bir genç kız ve  delikanlı gibi hizmete başlayacak. Söyle bir hastanenin hangi şartlarda ve koşullarda Tavşanlı’ya kazandırıldığını ben de öğrendim. Bir şey bilmiyormuşum. Allah sebep olanlardan özellikle Prof. Dr. Vural Kavuncu’dan razı olsun. Tavşanlı’nın evladı olarak  üzerine düşeni fazlasıyla yapmış. Bu hastane sayın Kavuncu’ya göre  Tavşanlı’ya değer katacaktır.Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi bu hastanemizi  koruyup kollayacaktır.Hem diyorum ki;Neden Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesiyle  Sağlık Bakanlığı arasında  birlikte çalışma  protokolü yani  afiliasyon  olmasın? Hem de güzel olur. Böylelikle Tavşanlı 75 Yataklı Fizik Tedaai Hastanesi  bu vesileyle  üniversitemize afiliye olur.Bu yanlış anlaşılmamalıdır. Böyle olunca kesinlikle bu hastanemiz Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemize  devredilmeyecektir. Anlaşma devam ettiği sürece ne olacaktır? üniversitemizin hocaları ,yani doktorlarının burada görev yapmaları sağlanmış olacak ,öğrencilerinin eğitim görmeleri ,staj yapmaları da  mümkün olabilecektir. Sevgili Prof.Dr. Vural Kavuncu da sanırım benim gibi düşünüyordur.  Bu arada şunu samimiyetle ifade etmek isterim;Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz  mevcut yapısı ve  gelişim planları  çerçevesinde  fiziksel alan yetersizliği  yaşamaktadır.  Bu da üniversiteyi kısıtlamaktadır. Keşke bu konuda özellikle Tavşanlı olarak  kendisine bu imkanı sağlayabilsek.  Biz bazen her şeyi başkalarından bekliyoruz.  Unumuzu,yağımızı,şekerimizi   helva yapma yerine , bunu başkalarından  bekliyoruz. Yalan mı?Fedakarlık iki baştan olur. Bir taraftan fedakarlık beklemek  yanlıştır. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları