22 Mayıs 2013 - Çarşamba

DEPREM OLMADI MUCİZE GERÇEKLEŞTİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
4429 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News


 
Sevgili Yılmaz Özdil geçtiğimiz aylarda yazdığı köşe yazısında PTT 1.Ligdeki temsilcimiz LİNYİTSPOR 'dan bahsetmiş bir anlamda duygu ve düşüncelerini dile getirmişti.Bu yazı dosyamda özenle sakladığım bir yazıdır. Gerçekten LİNYİTSPOR bir mucizeye imza atmış ve bence en anlamlı ligde kalmayı başarmıştır. Mucize diyorum. Düşünebiliyor musunuz? Göztepe berabere kalsa efsane takımımız bu lige veda edecekti. Öncelikle yüreğini taşın altına koyan 11 kahraman sporcumuza sonra desteğini esirgemeyen vefakar sporseverlere ve sonra da yönetime teşekkür ediyorum.
 
LİNYİTSPOR sahaya çıkmadan bir gün önce rahmetli Kürt Bedri'yi anımsadım.Yıllarca GLİ Müessesesi'nde çeşitli görevlerde başarı ile hizmet vermiş bu değerli insan LİNYİTSPOR'a da sahip çıkmıştı. Öyle ki önemli karşılaşmalarda futbolcuları kaldıkları otelde odalarına dağıttıktan sonra sabaha kadar otelden ayrılmazdı. LİNYİTSPOR o zaman amatörce mücadele veriyordu. Bize öyle güzel şampiyonluklar verdi ki LİNYİTSPOR Müzesi'ni gezmek zahmetinde bulunanlar olursa özenle korunan şiltleri, flamaları, plaketleri, takdir belgelerini, fotoğrafları göreceklerdir. LİNYİTSPOR Tavşanlı'nın reklamını en iyi yapan kuruluşumuzdur. Ne linyitimiz, yumurtamız, leblebimiz ne de diğer ürettiklerimiz bir LİNYİTSPOR'un yaptığını yapamamıştır.
 
Bizim en büyük eksiğimiz bu güzide kuruluşumuza yeterince destek veremememizdir. Çünkü futbol takımları parayla eşdeğerdir. Ortak payda paradır. Futbolcu parayla alınıyor. Sözleşmelere imza atılırken önce paradan söz ediliyor. Para olmadan  ne oyuncu alabilirsiniz ne elinizdeki ekibi başarıya götürebilirsiniz. Yıllar önce bir Linyitsporlu futbolcunun rakip kale çizgisinde durup tribünlere bakarak "Bir takım elbise var mı?" diye bağırdığını şeref tribününden bir yetkilinin de "At ulan golü de istediğin elbise olsun" diye bağırdığını duyduğumuzda kahkahalara boğulmuştuk. Önce para sonra başarı. Kimse kimsenin merkebini bedavaya aramaz. Ararsa da ıslık çalarak arar. Yani ciddiyetle işin üzerine eğilmez. Nasıl sanatçının başarısında alkış ön plandaysa bir sporcunun da başarısında para öne çıkar.
 
Artık pamuk eller cebe girmelidir. LİNYİTSPOR bir program çerçevesinde özellikle maddi olarak desteklenmelidir. Leblebinin mi, yumurtanın mı, kömürün mü, nakliyenin mi üzerine koyacaksınız? İşçilerden, emeklilerden, memurlardan, sebze ve meyve tezgahlarından, şehiriçi ve şehirdışı seyahat edenlerin biletlerine mi birkaç kuruş ekleyeceksiniz ama bir şeyler yapmak zorundasınız. Değirmen un öğütmek zorundadır. Maddi kaynaklar hareket etmediği sürece başarı beklemede kimse kendini haklı görmemelidir. Nihayet sahaya çıkardıklarımız da etten ve kemiktendir. Kışın soğuğunda yazın sıcağında yağmurda ve karda, çamurun içinde mücadele verenler emeklerinin karşılığını beklerler. Kimseye "Haydi arslanım" diyerek
bir anlamda gaza getiremezsiniz.
 
Sayın spor bakanımız Suat Bey'e bir çift sözüm olacaktır. Ada Stadı bir oldu bittiye getirilerek karşılaşmalara kapatılmıştır. Aldığım duyumlara göre Tavşanlı Ada Stadı için üç dört aydan söz ediliyor. Yani bir hizmet başlatılırsa bu, yıl sonunu bulacak. Yani LİNYİTSPOR yine Kütahya Dumlupınar Stadı'nda karşılaşmalarını yapacak. Tavşanlı halkı yine yollara düşecek bu, Tavşanlı'ya verilebilecek en ağır cezadır. Tavşanlılı susuyorsa saygısından susuyordur. Bizde mi yollara dökülelim, meydanlara çıkalım, huzuru bozalım? Böyle birşeyi kimse istemez. Bir süre önce Ada Stadı'nda incelemelerde bulunan heyetin ne rapor verdiğini bilmiyoruz. Ama bu işin artık tadı kaçmıştır. Kütahya'nın yeni valisi göreve başladığı ilk günde bu sorunu mutlaka gündeme getirmelidir. Kütahya'nın tek temsilcisi LİNYİTSPOR sayın Kütahya Milletvekillerince mutlaka izlenmelidir.  Bakınız İzmir'de neler oldu? Ne badireler atlatıldı. Göztepe gibi efsane bir takım bir alt lige düşerken LİNYİTSPOR bir mucizeyi gerçekleştirerek ligde kalma başarısı gösterdi.LİNYİTSPOR sadece Tavşanlı'nın temsilcisi değildir.Merkez ilçe dahil 13 ilçenin temsilcisidir. LİNYİTSPOR'a destek vermemek ihanettir. Kimse ve hiç bir sorumlu bu konuda kendisini kenara çekemez.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları