20 Kasım 2013 - Çarşamba

İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
4531 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN

 

 

Ben bu anlamlı sözcüklerin Asri Mezarlık  girişine( İtfaiye Binası önü) mermer üzerine yazdırılarak gelecek kuşaklara bir anı olarak bırakılmasını istiyorum.Gelecek kuşaklar mezarlık ziyareti yaparlarken bu mermer kitabenin altından geçecek ve bizleri anacaklardır.

     “Biz Allah’tan geldik.Yine Allah’a döneceğiz” yazılı kitabe ne güzel bir jest olacaktır.Taktiri yetkililere,hayırseverlere ve diğerlerine bırakıyorum.

                                  ŞÜKRÜ EDA EDİLMEYEN NİMETİ ALLAH GERİ ALIR

      Bu hadis-i Şerif  sahihtir.Kesindir.Uyarıcıdır.İşte PTT 1. Ligi’nde mücadele veren Linyitspor Tavşanlı için bir nimettir.Ekmek,su ve hava gibidir.Ama biz bu nimetin farkında değiliz.Ne zaman farkında olacağız biliyor musunuz? İş işten geçtiğinde,birileri atı alıp Üsküdar’ı  geçtiğinde.Kırk küpün altındaki küpün çekildiğinde.Bir gün Linyitspor musalla taşına konulduğunda.Tavşanlı’da hiçbir cenaze musalla taşında yalnız kalmamıştır.Cenazesi  gerekenler yapıldıktan sonra toprağa verilmiştir.Hangi sevgili gittikten sonra geri gelmiştir? Bir gün Allah göstermesin Linyitspor da musalla taşına getirilebilir.Çünkü vaziyet onu gösteriyor.

       Sayın TKİ genel Müdürü Mustafa Bey’e bir mektup yazarak Ankara’ya gönderdim.Bir nebze Linyitspor’dan bahsettim.Yaşanan sıkıntıları anlattım.Ayrıca bir yetkiliyi arayarak mektubumun çöpe gitmesinin önlenmesini rica ettim.Zaman zaman eski milletvekilimiz sayın Hüsnü Ordu’yu ararım.O da beni arar.Dertleşiriz.Kendisine her zaman saygı duyarım.Linyitspor’un bugünlere gelmesindeki emekleri unutulmaz.Allah katında tabiatıyla.Kullar unutabilir.Çünkü bir çoğumuz dün akşam yediğimizi bir anda düşünemiyoruz.Hele hele insanın bir de vefasızı vardır.Önüne bal kaymak koysanız  yaranamazsınız.Bir şeyler anlatırsınız anlamaz.Deveye hendek atlatırsınız ama onun gibilerini atlatamazsınız.

        Duyduğum kadarıyla Linyitspor borç içinde.Belki futbolcuların maaşları ödenebiliyor.Ama prim verilemiyor.Birikmiş borçlar da varmış.Şu anda Linyitspor’un yarasını kapatacak olan taze paradır.Bir de fedakarlık gerekiyor.Hiç olmazsa birilerinin her ay almaya alıştığı paraları almaması şart.Ben zeytin yiyorsam sen de zeytin yiyeceksin.Ben bal kaymak yiyorsam sen de yiyebilirsin.Ama ben musalla taşına doğru giderken sen de tabutun bir ucundan tutacaksın.Linyitspor’da Lale Devri yaşayanların kendilerine bir çeki-düzen vermelerinde yararlar var.Sevinci de acıyı da birlikte yaşamaya hazır mıyız?

        Linyitspor için başta genel müdürlük,dolayısıyla Spor Bakanlığı,Kurum ve kuruluşlar,devletin en büyük il ve ilçe yetkilileri ne yapıyorlar? Bakınız avuç içi kadar bir stadı ayağa kaldıramadık.Bu ihmaldir.Birileri hatta siyasiler bundan zarar görecektir.İsteyen meraklısı bir temayül yoklaması bile yapabilir.O zaman Vehbi’nin terrakesini göreceklerdir.

         Linyitspor’a zarar verenler unutulmayacaktır.Affedilmeyeceklerdir.Tavşanlımızın reklamını yapan 1943’lerde kurulan 70 yıllık armada eğer mücadele ettiği ligten düşerse o zaman yukarıda yazdığım Hadis-i Şerif daha iyi anlaşılacaktır.

       Bazen tek başıma kaldığımı zannediyor ve üzülüyorum.Etrafımdan ses gelmesini bekliyorum.Tek başına ne kadar mücadele edebilirim ki?Destek zamanıdır.Geçen yıl Göztepe Karşılaşması kader maçımızdı.Bir gecede olağanüstü çaba gösteren adsız kahramanlar arzulanan miktar bağışı toplamamış olsalardı bugün Göztepe’nin yerinde bizler olacaktık.Allah için elimizi cebimize sokamaz mıyız? Diyeceksiniz ki yanlış birileri var.Ceplerine haksız paralar indiriyorlar.Çekeceksiniz kulaklarını” Dur kardeşim” diyeceksiniz.Bakınız yenilgiler,talihsizlikler,başarısızlıklar birilerini süpürüp götürüyor.Ama maşallah Tavşanlı’dan tık yok.Ne güzel ne ala bir şey.

        Herkes,her kurum ve kuruluş mensubu elini ve yüreğini taşın altına sokmalıdır.Leblebiden,yolcu taşımacılığına,ürettiğimiz yumurtadan,Pazar sergilerine,okullardan işçi ve memurlarımıza,emeklilerimize kadar uzanmalıyız.” Damlaya damlaya göl olur” Atasözü  rehber edinmelidir.GLİ Müessesesi kömür müteahhitlerinden,kömürü pazarlayanlardan,satışlardan bir şeyler almalıdır.Artık bir BILLİ,bir demirci İZZET,bir zavrak Fevzi bulamazsınız.Bugünün profesyonel anlayışı para üzerine kurulmuştur.Yarış atları bile binicisine göre kişniyor ve koşuyor.” Parayı veren düdüğü çalıyor”.Tavuklar danseder mi? Edermiş.Bir sacın altını ısıtırlar ve tavukları oynatırlarmış.Çünkü ayakları yanan tavukların zıplamaktan başka şansları var mı?Parayı bastırmadan futbolcuyu oynatamazsınız.Eskilere enayi mi diyorsunuz? Onlar gerçek sporseverlerdi.Bılli karın zarı yırtıldıktan sonra da maç sonuna kadar oynamış ve ölmüştü.Var mı şimdi Bılliler?Zamanın futbolcusu parasını alamadığı an idmana çıkmıyor.Kulübünü alacakları için icraya veriyor 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları