22 Temmuz 2017 - Cumartesi

EGENİN EN BÜYÜK ET ENTEGRE TESİSLERİNDEN BİRİ TAVŞANLI’DA

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
3689 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

          EGENİN EN BÜYÜK ET ENTEGRE TESİSLERİNDEN
                               BİRİ TAVŞANLI’DA AÇILDI DUYAN VAR MI       
                                                                             
    
       Tavşanlı Belediyesi’nin  14.Belediye Başkanı  İhsan Şirin(1974-1977)  iki değerli evlat bıraktı. Birisi ünü her geçen gün ülke sathında   yayılan “ Şirin Sucuk” markasının sahibi Abdurrahman Şirin,diğeri de  serbest inşaat mühendisi Mustafa Şirin.Her ikisi de çalışkan,üretken,saygıdeğer Tavşanlılı.Her ikisi de sevdiğim insanlar.
        Abdurrahman’ı evladım kadar severim.Neden severim? Tavşanlı’nın adını marka yapanlardan biri olduğu için.Şu anda öyle entegre bir tesis açmak üzere ki bunu görenler  söylüyor tam anlamıyla mükemmel bir et entegre tesisi. Tavşanlı-Tunçbilek yolu üzerinde,S.S Motorlu Taşıyıcılar Hizmet Binasının hemen yakınında,Belediyemizin yeni mahallelerinden Beyköy  Mahallesi sınırları içinde bulunuyor. Bu tesis henüz bitmedi. Sadece bir bölümünde kesim hattı oluşturuldu.Diğer bölümler de bittiğinde kaba bir ifadeyle,canlı hayvan bir kapıdan girecek. Son kapıya ulaşıldığında karşınızda Tavşanlı ürünü Şirin Sucuk, Şirin Pastırma, Şirin Salam,Şirin sosis,Şirin  sakatat ve diğerleri emrinizde.
        İçime kurt düştü. Acaba sayın valimiz Ahmet Hamdi Nayir Beyefendi,Kütahya Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu,Hava Er Eğitim Tugay Komutanı paşamız,DPÜ’nin sayın rektörü prof.dr Remzi Gören,Tavşanlımızın sayın kaymakamı Yüksel Kara,ilçelerimizin sayın kaymakamları belediyelerimizin sayın başkanları Mustafa Güler, Agah Aşkın, Adnan Korkmaz,Ahmet Artun, Erhan Demiray bu entegre tesisi gördüler mi? İl Tarım müdürümüz,ilçelerimizin sayın ilçe tarım müdürleri,STK’ larının sayın yetkilileri,sendikalarımızın,odalarımızın,kooperatiflerimizin,derneklerimizin sayın başkanları bu tesisin önünden geçtiler mi?
        Geçtim saydıklarımdan halkımızdan kaç kişi :” Yahu burada bir tesis yükseldi. Neyin nesidir?” diye kendisini sorguladı mı?Beyler bu tesisin bir benzerinin Ege Bölgesi’nde olmadığı söyleniyor.Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nin değerli başkanıErkan Sağlam ve  yönetim kurulu üyelerinin de  bir çay içme bahanesiyle bu tesise uğramalarını isterim.Müteşebbisler ilgi odağı olduklarında şevke gelirler. Güçlenirler.Morallenirler.Tıpkı sahada top koşturan futbolcuların  alkışlandığı gibi.Sahneye çıkan bir sanatçı seyirci ne kadar kalabalık,ne kadar canlı, ne kadar heyecanlı olursa  o kadar  aşka gelir.Bakınız devlet büyüklerine. Her cümlelerinin ardından bir süre alkışlanıyorlar. Bu da onları diri tutuyor.
       Aslında sevgili Şirin’in alkışlanmaya ihtiyacı yok. Ama ilgiye ihtiyacı var. Abdurrahman Şirin’in sıkıntıları yok mudur? Mutlaka vardır. Bu sıkıntıları gidip kendisi mi anlatsın?Birilerinin yanına kadar gelerek.” Arkadaş bu kadar hizmetler verdin. Allah aşkına bir ihtiyacın var mı?” diye sormaları gerekmez mi?Madem ki insanımız bir şeyler yapma çabasında bari birkaç tatlı sözle katkıda bulunalım.Sevgili Şirin bu yola başını koymuş bir kere. Dönecek te değil. Kimseye de  illa da :” Gelin tesislerimizi görün de” demeyecektir.Ama nezaketen bu görkemli tesisleri görmeliyiz.Sebep olanın veya olanların elini sıkmalı ve sırtını okşamalıyız. Bu tesisler istihdam da yaratacaktır. Hayvan pazarlarını canlandıracaktır.En azından Kütahya’nın et , et ürünleri açısından  güvencesi olacaktır.İhracat aşamasına gelince Kütahya’nın adı da ister istemez  yankılanacaktır.Bu tesis tek başına tüm Kütahya’ya hitabedebilecek bir potansiyele sahiptir.İddia ediyorum bu tesis tam üretime geçtiğinde Kütahya’ya il dışından hiçbir et ürünü elini kolunu sallayarak giremeyecektir.Sayın milletvekillerimiz sizlere sesleniyorum. Lütfen bir araya gelerek bu tesisleri bir ziyaret ediniz. Sizler  bizim vekillerimizsiniz.Yarın sizlere bir yerlerde bu tesisleri gidip görüp görmediğinizi sorduklarınızda nasıl yanıt vereceksiniz?.Ben bile şu yazıyı kaleme alırken sinirlenmedim desem yalan olmaz. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları