25 Aralık 2023 - Pazartesi

ARALIK AYINDA AYRILDIKLARIMIZ

ARALIK AYINDA AYRILDIKLARIMIZ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
101 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

   ARALIK   AYI   AYRILIK   AYI   DEĞİL  
AMA   BİZDEN  ALIP
         GÖTÜRDÜKLERİNE  BİR  BAKAR  MISINIZ  ?                                                 

    Ajandamı   açtım ve Aralık Ayı içinde doğan ve aramızdan fiziken ayrılan ama gönüllerimizde taht kuranlara bir kez daha içim acıyarak baktım. Ama herkesin,her canlının ölümlü olduğunu  düşünerek kendimi teselli ettim. İşte  ilk elde gözümün önüne geliverenler:   1 Aralık 2019 tarihinde  unutamadıklarımızdan,yılların maarif memuru,ilköğretim müdürü,öğretmenİ,  Hüseyin Tarhan’ın sevgili kızlarından ,polislik mesleğinin çeşitli kademelerinde çalışıp emekli olmuş,  eniştemiz Orhan Kalpaklı’nın eşi Nahide Tarhan Kalpaklı’yı , 8 Aralık 2020 tarihinde  ,ZMANIN Tavşanlı’nın en güzel giyinen,güzel kızlarından,can ablamız  Ayten Sirel ‘i, 31 Aralık  2019 tarihinde yitirdiğimiz Omaroğlu’nu,  7 Aralık 2018 tarihinde yitirdiğimiz,dünürüm,merhum Moymullu Orhan Talay’ın eşi İçten Talay’ı,  19 Aralık  2021 tarihinde yitirdiğimiz Terzi Tahsin Eröz’ü,  11 Aralık 2012 tarihinde yitirdiğimiz öğrencim, Atatürk İlkokulu  hizmetlilerindendi , Derecik Köylü Hasan Hüseyin Sağlam’ı,  13 Aralık 2007 tarihinde yitirdiğimiz maden mühendisi Hikmet Fidanboy’u,  9 Aralık  1999 tarihinde yitirdiğimiz kayınbiraderim, AZOT çalışanlarından,,Bir dönem( Tatlıcı Fevzi döneminde, Kütahya CHP Milletvekili adayıydı Hikmet Atasayan’ı,   10 Aralık 2016 tarihinde  yitirdiğimiz GLİ Kömür Satış ve Tevzii Müessesesi çalışanlarından merhum  Ahmet Uzkal’ın oğlu Ruhan Uzkal’ı,  21 Aralık 2020 tarihinde yitirdiğimiz Moymullu Vergi Dairesi çalışanlarından Zeki Kaynak’ı 12 Aralık 2020 tarihinde yitirdiğimiz mali müşavir Halil İbrahim Tepeciklioğlu’nu,    görüverdim. Daha birçok kaybettiklerimizi görünce içim cızzzz etti dersem yalan olmaz. 
       Merhum arkadaşım,Gençlik Spor Kulübü Futbol Takımı’nın” Kara Panter” ünvanlı kalecisi,Ardo Video Mehmet Bacaksız’ın da  benim gibi bir ajandası vardı.Ajandasında kimler yoktu ki?Belki bazı hemşehrilerimin de ellerinde  kaybettiklerimizi bir kenara not edenler mutlaka vardır. yazanlarımız vardır. Belki acılarını  tekrar canlandırıyorum ama, aramızdan ayrılanların yakınlarını aramayı bir vefa borcu olarak görüyorum.  Zaman zaman sabah namazlarında sadece  kendimin değil tüm dostlarımın,arkadaşlarımın,sevdiklerimin ruhlarına en azından bir Yasin armağan ettiğim için de mutlu oluyorum.  Sabahın kör saatlerinde 3-4 gibi  dostlarını arayıp,mesaj çeken bir başkası var mıdır bilemem ama ben arıyorum. Aradıklarım da bana yanıt veriyorlar. Onlarca mesajıma yanıt alınca da mutlu oluyorum.  Bazen.” Beni şu saatte  uyandırıver” diyen dostlarım da oluyor. Üşenmeden arıyorum.  “İbadetin uykudan hayırlı olduğu”bir gerçek.  Hem insan yaşlandıkça inanın uykuyu terk ediyor.  Uyumayan  Rabbimiz  gibi özellikle yaşlanınca    uyumamak ta güzel. Aklıma hoş bir anekdot geldi; Hz. Musa Tur Dağı’na çıkar, Rabbi ile sohbet edermiş.  Bir gün Rabbine.” Yarabbi sen hiç uyumaz mısın?”  dediği,Yaradan’ın da  kendisine .” Ya Musa ben uyursam bütün sistem durur. Her şey birbirine karışır.  Al eline bir çay bardağı,koy içine suyu ve ayakta uyumaya çalış. Uyuduğun anda  kendinle birlikte elinde tuttuğun su bardağının da kırılıp etrafa saçıldığını göreceksin.” Diye nida ettiği dillendirilir. İnsanların çoğu   yaşlandıkça  eleklerini duvara asarlar.  Bugüne kadar eledikleriyle  hemhal olurlar.  Ondan  mıdır ki bilmiyorum  ben de öyle yapıyorum. Anılarla yaşamayı kendime iş edindim. 
         Aralık Ayı itibariyle muhtelif yıllarda kaybettiklerimizi Allah’a emanet ediyorum. Hepsinin de mekanları cennet olsun.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları