09 Mart 2015 - Pazartesi

HACER ABLA PİLOT ZEKİ VE FANTOM

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 9 dk.
48616 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

 

                                   HACER ABLA PİLOT ZEKİ VE FANTOM

                                                                                                                         

    Son günlerin gündeminde ilk sırayı düşen fantomlar ve şehitlerimiz aldı.Beni ise yıllarca geriye götürdü.Hacer Abla Hasmillerin kızıydı.Molla Abdullah’ın sevgili eşi,rahmetli gazi pilot albay Zeki’nin de annesi.Biz de Hasmillerle uzun yıllar komşu olduğumuz için bu aile ile bir anlamda akraba sayılırız.

     Hacer Abla Zeki ne zaman Eskişehir’den şu ünlü yeni adıyla RF-4E( Fantom) uçağına binip Tavşanlı’ya doğru yol almaya başlasa hemen kapının önüne çıkar bağırırdı:” Komşular Zeki geliyor .Hazırlıklı olun” derdi.Neden böyle söylerdi? Çünkü rahmetli gazi evladımız Pilot Zeki Tavşanlı’nın üstünden geçmeye görsün ilçe merkezi 5 şiddetinde depreme uğramışcasına sarsılırdı.Tabaklar yerinden oynar,çay bardakları raflardan düşer,sürahilerdeki sular taşardı.

     Rahmetli Zeki bir gün geldi albay oldu.Kulakları çınlasın Mehmet Boyacı kendisine rastladığında” Bize paşa lazım paşa” diyerek laf attığında  rahmetli:” Mehmet Ağabey bundan sonra bana da para lazım” diyerek espri yapmış.Sonra da çok sevdiği TSK’lerinden ayrılmış.Sivil Havacılıkta kendine yer bulmuş.Rahmetli Zeki gerçekten paşa olabilecek meziyetlere sahipti.Pırlanta gibi bir Türk Subayı idi.

     Genelde kendisiyle aziz dostum ayakkabıcı Fethi Demirat’ın  Balık pazarı girişinde köşedeki işyerinde buluşup sohbet ederdik.Bakın şimdi yazılanları ben daha o zamanlardan biliyorum.Bize uçtuğu Fantomlar hakkında bilgi verirken:” Bunlar Amerikan Ordusu’nca ta Viyetnam Savaşları sırasında kullanılmış.Amerikan Askerleri bu uçaklara çok ta ilginç bir isim bulmuşlar.” Uçan tabut” iyi mi?Neden uçan tabut olduğunu da şöyle anlatmıştı:” Bu uçaklartıpkı Renauld otomobiller gibi iyi kalkış yaparlar.Ama Bunları kolay indiremezsiniz.Ustalık ister” demişti.Aklıma gelen soruyu sormuştum:” Zekiciğim peki ta Viyetnam Savaşı’ndan bugünlere bu uçaklar nasıl gelmiş?” Anlatmıştı.Çok iyi bir bakım ve onarımla ayakta tutulmuşlar.Bugün bu uçaklar Amerikan Ordusu’nda yok.Bizde de sanırım 12-13 adet kalmış.Malatya’da Erhaç’ta bulunuyorlarmış.Sanırım 2015 yılı sonunda bizde de artık kullanılmayacakmış.Çok şükür Tavşanlılı pilotlar Zeki,Hakan ve Ersin  kardeşlerim bu tabutlarla uçmuşlar ama düşmemişler,başlarına bir felaket gelmemiş.

      Bir ara Türkiye’nin 200 Fantomu olmuş.Zaman içinde bazıları düşmüş.Geriye kalanları da İsrail tarafından modernize edilmiş.Bu amaçla büyük paralar ödemişiz.İnşallah geri kalan Fantomlar yeni yiğitlerimize tabut olmazlar.Bir zamanlar gerek Amerika gerekse Almanya bu uçaklardan bize verirken ne kadar mutlu olmuşuz.İşe yarasalardı kendileri kullanırdı.

      Geri kalan uçaklardan keşke birini alıp Tavşanlı Asri Mezarlığı’nda  Pilot Zeki’nin mezarının başına koyabilsemHiç olmazsa biri daha eksilmiş olur.

      Fantomlar vesilesiyle sevgili kardeşim gazi Pilot Albay Zeki’ye Allah’tan rahmet diliyorum.

       

                                           TAVŞANLI’DA ELİNE DİLİNE BELİNE BAĞLI

                                           ŞOFÖRLER VAR BİR  ÖZGECAN OLAYI OLAMAZ

     Ne güzel söylemiş sevgili Süleyman Ay.Şu Tavşanlı’da kamu görevi yapan S.S TAVŞANLI FİLİZ ŞEHİR İÇİ ŞEHİR DIŞI MİNİBÜS VE SERVİS ARAÇLARI MOTORLU TAŞIYICILAR KOOPERATİFİ’nin değerli başkanından söz ediyorum.” Minibüsçü esnafına güvenin” diyerek Tavşanlı’da eline,diline,beline hakim şoförlerin varlığından söz etmiş.Gerçekten doğrudur.Ben 77 yaşındayım.Tavşanlı’da bildiğim kadarıyla tek bir şoför bir kadına ve kıza bırakın tacizde bulunmayı göz dahi kırpmamıştır.Çünkü Tavşanlı olsaydı böyle safraları boşaltmasını bilirdi.Benim taksi durağım Eda Taksi’dir.Eşimi ve kızımı gözü kapalı bu durağın taksilerine bindiririm.Bu durağın taksi şoförlerine teslim ederim.Sadece bu durak mı? Hayır ilçe merkezindeki tüm duraklardaki şoförler benim gözümde dürüst,efendi,mükemmel insanlardır.Sadece minibüs şoförleri mi?Otobüs ve kamyon şoförlerimiz de asildir,örnek,Allah’ı olan insanlardır.İşte Tavşanlı’yı bu insanlar büyük yapmaktadır.Allah şeytana uydurmasın.Nefislerine yenik düşürmesin.

                                           

                                                 POLİS  MERKEZ  AMİRLİĞİ BİNASI İÇİN

                                                 İKİNCİ BİR YANLIŞA HAYIR DİYORUZ

      ANAP Dönemi’nde alel acele bir kararla yaptırılan ve bugün yıkılması gündemde olan tarihi ortaokul yanındaki polisimize hizmet veren binanın yerine ikinci bir yanlışa kesinlikle izin verilmemelidir.Bu yanlış nedir?Sayın milletvekilimiz müjde vermişler.Yeni Polis Merkez Amirliği Hizmet Binası 2015 yılı Yatırım Programı’na  alınmış.Çok güzel bir haber.Ama bu bina nereye yapılacak? Sakın ola bu bina için aynı yer gösterilmesin.Bugüne kadar hep yanlışlar yaptık.Kız Meslek Lisesi’ni Mülayim Kırı’nın dibine,Kapalı Spor Salonu’nu yine aynı kırın bir başka tarafına,SSK Hastanesi’ni İşçi Evleri altına,Doç Dr.Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’ni dağın tepesine,Ada Stadı’nı biricik mesire yerimiz Ada Mesireliği yanına,Hükümet Konağı’nı hem de ters oturtarak Cumhuriyet Meydanı’nı katlederek bulunduğu yere,Eskİ  Kaymakamlık lojmanını ( İstasyon Caddesi üzerindeydi) yıkarak yerine  bugünkü Özel İdare İş Hanını,bugünkü belediye hizmet binası ve eklerini mevcut yerine yapmadık mı? Yatırım kadar yatırımın nereye yapılacağı önemlidir.Hiç kimse arsa yok diyerek kolay bir bahaneye başvurmasın.Geleceğin Tavşanlısına borcumuz var.Çarpık yapılaşma ile hizmet verilemez.

                                  ASRİ MEZARLIK TA KIŞTAN NASİBİNİ ALMIŞ

       Sevgili arkadaşım TEMA Gönüllü Temsilcisi rahmetli meslektaşım Fevzi Coşgun’un sağ koluydu Şevki Eser Hocam  Asri Mezarlık içinde dolaşmış.Bakmış bir çok genç ağaç ve fidan kıştan nasibini almış.Yani dimdik değillermiş.Sağa sola yatmışlar,eğilip  bükülmüşler.En azından birer kazıkla dik durmaları sağlanabilecekmiş.Belediyemizin mezarlıklar konusundaki hassasiyetini iyi bilirim.En kısa sürede ilgili birim tarafından bu hizmet gerçekleştirilecektir.Takipçisi olacağım.Yapılmazsa bir defa daha yazacağım.Ama ilkbahar  yaklaştı.Her geçen gün aleyhimize.

                                   DEĞERLİ BİR ÖĞRETMENİMİZİ DAHA YİTİRDİK

      Münevver Aktakka,sevgili hocamız Sıtkı Aktakka’nın hanımefendi,değerli,muhterem eşiydi.Bizim de Kütahya Lisesi’nden öğretmenimizdi.Sevgili Osman Aktakka Hocamızın yengesi. 1948-1959 yılları arasında Kütahya Lisesi’nde öğretmendi.Ben mezun olmadan oradaydı.Sıtkı Aktakka ise efsane Endüstri Meslek Lisesi Müdürü,bir ara Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısıydı.Şimdi 90 yaşını aşkın MÜNEVVER Öğretmen eşinin yanına defnedildi.Tavşanlı değerli parçalarından birini  daha yitirdi.Öğretmenin ölümü her ölüme benzemez.Öğretmen Allah’ın en sevdiği mesleklerdendir.Bu nedenle Münevver Öğretmen de Allah’na kavuşmuş oluyor.Kabri Cennet olsun.

                                  GARDAŞ ORADA KİMSE YOH Mİ

    LİNYİTSPOR kepenk indirdi.Sayın Ali Naili7nin artık Tavşanlı’da kalmasına gerek yok.Var git kardeşim yeni arayışlar içinde ol.Hani rahmetli Moymullu Koca Şorşor bir gün pantolonunun fermuarını çekmemiş ve görenlerin uyarılarına aldırmamıştı.Sonra da dayanamamış:” Oğlumuz ölü evinin kapısı açık olur” demiş ya.Onun gibi .Linyitspor’un kapısı açık.Hiç bir hareketlilik yaşanmıyor. Tıpkı bir ölü evi gibi.Sağolsun bir yetkili de çıkıp bilgi de vermiyor.Aklıma bir  sürü soru geliyor.Acaba TKİ Genel Müdürlüğü Linyitspor’u ligin daha ilk gününden itibaren mi gözden  çıkarmıştı? Doğruysa niçin bizi bu durumlara düşürdünüz? Ey stat için kollarını sıvayanlar sizlere ağır ağır çalışın mı dediler de sizler de işi ağıra aldınız ve bizleri rezil durumlara düşürüp hep deplasman takımı yaptınız? Kırk gün tavuk olacağınıza bir gün horoz olun.Erkek gibi konuşun beyler. Linyitspor’a yazık olmadı mı? Geride kaç karşılaşma kaldı bilmiyorum ama Linyitspor tarihinin en çok golünü kalesinde gördü.Linyitspor göründüğü kadarıyla ihtiyarlamış,güçten düşmüş,dermansız kalmış aslana benziyor.Zavallı haliyle uzanmış yatıyor.Nerede o kükreme? Eline çomak alan gelmiş vurdukça vuruyor.Linyitspor’u bu duruma düşüren çakallar etrafta dolaşıyor.Kimse bu çakallara bir şey yapamıyor.Ne çakallarmış bunlar?Çakallar şunu asla unutmasın.Bugün o etrafında dolaştıkları aslan yeniden ayağa kalkacaktır.O günler uzak değildir.Siz ince ve körpe dişlerinizle ısırmaya devam ediniz.Tırnak atmaya da.Hatta  hadi söylemeyeyim.Aslan bugüne kadar hep yalanlarla yaşadı.Tavşanlılı sporseverlere narkoz verildi.İnsanımıza Afrika büyüsü yapıldı.Ama bu büyü mutlaka etkisiz hale getirilecektir. Efsane kulübümüz Gençlikspor’un bir marşı vardır.Her fırtına bora sükun bulacak/Sana yıldırımlar selam duracak/Başından inmesin zafer sorgucu/Yaşa Genç Yurdu/Uğrunda yurdumun her zinde ferdi/Namını ilaya canla söz verdi/Demirden azminin yorulmaz sayı/Önünde eğilir hasmının payı. Der Gençlikspor’u alkışlardık. Keşke Linyitspor  için de bu marşı söyleyebilseydik.

       Efsane kulüp başkanı,TSK’lerinin değerli komutanlarından Gençlikspor Kulübü’nün başkanlarından KOMUTAN’ın ünlü daktilosu daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi bendeydi.Rahmetli Ferit Akyol’dan bana kalmıştı.Ben de Atatürk Lisesi’ne armağan etmiştim.Bu daktilo artık Gençlikspor Müzesi’nde.Kulüp Başkanı Hasan Ordu daktiloyu asıl olması gereken yere kulübe getirmiş.Kendisini kutluyorum.Bu daktilo bir devre meydan okuyan bir dev adamın daktilosudur.

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları