12 Ekim 2024 - Cumartesi

AVCILIK VE ATICILIK KULÜBÜ BAŞKANI ZEKİ DİNÇ

AVCILIK VE ATICILIK KULÜBÜ BAŞKANI ZEKİ DİNÇ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 10 dk.
143 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News
           
              SEVGİLİ  AVCILIK VE ATICILIK  KULÜBÜ  BAŞKANI    ZEKİ  DİNÇ
                                 KARDEŞİMDEN  BİR RİCAM OLACAK 
 
              Bakın artık Sonbahar Ayları içindeyiz. Çok değil iki aya kalmaz Kış  Ayları ile  buluşacağız. Kış ayları acımasızdır.  Garip guraba,fakur fukara, geçim zorluğu çekenler bu ayları hiç sevmezler. İnşallah görürüz; dağlarımız nicedir beyaz değil. Ama inşallah bu yıl olacaktır. Dağların bembeyaz bir örtüyle örtülmesi  avcılarımızı da dağlara,araziye çekecektir.  Ama ben Tavşanlılı Avcıların  merhum babamın ifade ettiği gibi dürüst,dobra, sözünün eri insanlar olduklarını iyi bilirim.  Örneğin Far Avı  Tavşanlı’da   yoktur. Çünkü Tavşanlılı avcı bu uygulamanın avcılığın prensiplerine ters düştüğünü iyi bilir.  Tavşanlılı Avcılar telefon hatlarını gözü gibi korur. Hiçbir Tavşanlılı Avcı  telefon hatlarında kışın soğuk günlerinde  sıra sıra  sığırcık kuşlarına,güvercinlere zarar vermez.  Tavşanlı’da aldatmaca ağırlıklı av da olmaz. Yani bir dişi keklik bir kafese konur,yanına bir taş yerleştirilir .  Dişi keklik her ötüşünde erkek keklik gelir gelmez avcının bir darbesiyle  vurulur. Bu uygulama mertçe karşılanmamaktadır.  Tavşanlılı Avcı ava çıktığında  yeteri kadar avlanır.  Yani katliam yapmaz. Şunu demeye getiriyorum; Sevgili başkanım  zaman zaman eğitim ağırlıklı toplantılar yaparak avcılarımıza bilgi aktarmalıdır.  Doğruyu,güzeli,iyiyi  göstermelidir. Benim isteğim bu kadarcık….
 
 
       HAYME ANA TÜRK MİLLETİ’NİN  ANASIDIR
                                 
 
      Bir süredir,yıllar içinde Domaniç’te  “ Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri” yapılıyor. Allah bu şenlikleri görmeme izin vermediği için  şenlikleri sadece yazıya dönüştürebildim.Bugün gençlerimizin bir çoğu merhume,hepimizin annesi Hayme Ana’nın;Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin de babaannesi” Devlet Hatun” ünvanlı muhteşem kadının aynı zamanda  Ertuğrul Gazi’nin de öz be öz annesi olduğunu bir anda söyleyemez.  Çünkü biz millet olarak artık  bu bir gerçektir; maalesefokumuyoruz,incelemiyoruz,araştırmıyoruz,yorumlamıyoruz, kütüphanelere,kitaplıklara dahi gitmiyoruz.Bir bilene de sormuyoruz. Ne kadar acı değil mi? Ben bile adımın soyadımın altına  layık olmadığım halde,birazcık bir araştırmamamın ürünü olarak” Araştırmacı” sözcüğünü eklemek zorunda kaldım.
       Sevgili Tuna İşleyen sağolsun “ Tavşanlı Ekspres” te , yazılarıma bir Tavşanlı sevdalısı olduğu için bir süredir bana da yer veriyor.Her haberi ilk elden O’ndan alıyorum. Eskilerde kulakları çınlasın eski milletvekilimiz Hüsnü Ordu, Doç. Dr. Mustafa Kalemli, Prof. Dr. Vural kavuncu,merhum arkadaşım H. Cavit Erdemir beni sürekli bilgilendirirlerdi. Çünkü A.A’nın bölge muhabiriydim. Tavşanlı ve havalisi’nden sorumluydum. İşimi sıkı tutuyordum.
      Domaniç’te herhangi bir etkinliğin bir anda yarım kalmasına hiç şaşmam. Ben de yıllar içinde 1978’den itibaren,Sayın Tavşanlı Kaymakamları’nın verdi direktifler çerçevesinde onlarca açılışı,karşılamayı,uğurlamayı,temel atmayı,ödül törenlerini, sergi açılışlarını,güreş karşılaşmalarını,şehit törenlerini, birçok büyüğümüzün cenaze törenini,Atatürk Anıtları/Büstleri  açılışlarını, spor kulüplerimizin  sezon açılış törenlerini, mitingleri, Baloları,toplantıları, konferansları,panelleri, yarışmaları yönettim. Tavşanlı’ya teşrif eden birçok sanatçımızı sahneden lanse ettim.
       Kulakları çınlasın ; Tavşanlı’nın merhum Garnizon Komutanlarından Hv. Plt. Kd. Alb. Remzi Diren zaman zaman  protokola mensup zevatı  Domaniç yakınlarındaki   dere kenarındaki değirmende ağırlardı.Zamanın birçok sayın Kütahya Valisi, “ Ebe” de  ve  “ Sarı Kız” da yüzlerce davetliyle birlikte ne güzel günler geçirmişlerdir.Sayın ,yaşayan siyasi efsanemiz,deneyimli uzman doktor,Doç. Dr Mustafa Kalemli  gerek TBMM Başkanı, bakanlıklar,milletvekilliği  yaptığı dönemlerde zaman zaman Domaniç’e mutlaka uğrardı. Dolayısıyle yanına beni alırdı. Çünkü bir ıssız yerde mikrofonsuz halka ,hazuruna hitabedecek başka bir Allah’ın kulu yoktu da ondan.  Yanımızda sayın GLİ Müessesese Müdürleri’nin onayıyla GLİ Bandosu’nu da götürürdük.Bunun içindir ki bu efsane bandonun bir diğer adı:” Kalemli’nin Bandosu” dur. Sanat dünyasındakiler göre:” Selamsız Bando” sudur. Ama merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın Kütahya, Gümüş Madenleri’nin ilk üretime girdiği gün söylediği gibi:” Muhteşem Bando”dur. 
          Ben bu Bando sayesinde muhteşem etkinlikler yaşayan fani bir kişiyim.  Benim öğretmen mi,sunucu mu,protokol Amiri mi,bayramlar tören komutanı mı olduğumu çok kişi karıştırır. 
          Sevgili  valim, Musa Işın Bey,sevgili Kütahya  Belediye Başkanı  Eyüp Kahveci,vekillerimiz; Çağlar Bayırcı ve Fazıl Kasap, Domaniç’in cici kaymakamı  Halil  Affan  Erdoğan, Domaniç   Belediye Başkanı  Engin Uysal, Çukurca Belde Belediye Başkanı Emin Taşkın, Orman Teşkilatı’mızın il ve ilçeler bazında temsilcileri ,şehit ve gazi yakınları  Yağmura rağmen etkinlikleri bir süre izlemişler. Üzerlerine düşen rahmet  hepsine  hayırlara vesile olsun.  Ama şu gerçek asla göz ardı edilmemelidir. Ben de tanığım; Bazı açılışlar nedeniyle sayın Kalemli döneminde Domaniç’te  tam törene başlarım,bir gökgürültüsü,ardından bir yağmur. Hemen ardından da ışıklar söner  ortalık büyük bir sessizliğe dönüşürdü.Bir defasında bazı yetkililer bunun faturasını ağır ödemişlerdi. Yani ışıklar Domaniç’te ilk kez sönmüyor.  İster Taktir-i İlahi deyin,ister elektrik hatlarıyle ilgilenen kurum ve kuruluş deyin, bu abartılmamalıdır. Daha millet olarak Domaniç’te nice Hayme Ana Anma Günlerini kutlamayı sürdüreceğiz. Yeter ki Rabbim izin versin…..Domaniç, Tavşanlı’nın arka bahçesidir. Tavşanlı Domaniç’in ön bahçesidir. Tavşanlı ve Domaniç Mezarlıkları’nda yüzlerce maden işçisi  kardeştir. Bugün bile hala Tavşanlı’na birçok Domaniçli’yi her yerde görebilirsiniz.
       
      
 
 
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
       
 
 
 
 
 
 
 
                                           
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları