09 Haziran 2018 - Cumartesi

İŞ ADAMI AHMET BAŞ GELENEĞİ BOZMADI

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
2797 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

                                     İŞ   ADAMI  AHMET BAŞ GELENEĞİ BOZMADI   

 

 

 

           Tavşanlı’da en gani gönüllü,yardımsever,iş adamı bana göre Ahmet Baş’tır.Bunu samimiyetle söylüyorum. Ben bir zamanlar hasbelkader bu değerli iş adamının müdürlüğünü yapmıştım.O zamanlar Ahmet Baş İmparatorluğu küçücük bir beylikti.Ahmet Baş’ın mütevazi bir sürücü kursu vardı. Bu kurstan yetişen yüzlerce sürücü bugün  aldıkları ehliyetlerin hakkını veriyor.İyi bir eğitim aldılar. Aldıkları sürücü ehliyetleri analarının ak sütü kadar helaldır.İşte ben bu sürücü kursunun müdürüydüm.Evime yemek yemeğe bile gidemediğim günler olmuştur. Görevini hakkıyla yapan kurs öğretmenleri ve çalışanları vardı. İşimizi hakkıyla yaptığımız ve hile ve hurdaya başvurmadığımız için sevgili Ahmet Baş’ı zarara uğratmıştık. Gün gelmiş sevgili Baş maaşlarımızı cebinden ödemiştir..Ama bir gün  kendimizi kapının önünde buluvermiştik. Öyle ya  gelir gideri karşılamazsa ne olacak?Biz bunu hak etmiştik.

        İş adamı Ahmet Baş’a Allah izin verdi ve bugün Ahmet Baş bizim gururumuzdur.Keşke birkaç Ahmet Baş’ımız daha olsa. Ahmet Baş bir köylü çocuğudur. Göbel Köyü’nde doğmuş,büyümüş öz be öz bir Tavşanlılıdır. Ahmet Baş köyündeki tüm insanları her zaman kollamıştır.Bugün de öyledir. Özellikle Ramazan Aylarında,Bayramlarda. her Göbellinin evine en azından birkaç viyol yumurta ve canlı tavuk girer. Bu ikram karınca kararınca sayın Baş’ın dostlarına bir ikramıdır.Diyeceksiniz birkaç viyol yumurtayla birkaç tavuk ikramından ne çıkar?Bunu düşünmek bile bir güzelliktir.

       Protokol Amiri olarak görev yaptığım günlerdeydi. Önüme içinde yüzlerce yumurta bulunan viyolleri bırakıp bunları tanıdıklarıma dağıtmamı istediğinde şaşırmıştım.Bu kadar yumurtayı kimlere nasıl verecektim? Adliyeden başladım,Milli Eğitimden çıktım. “ Hoca hayrola  bu da ne? Bayram değil seyran değil “ diyenlere tebessüm ediyor ve  dağıtımı sürdürüyordum. Ahmet Ba ş  gani gönüllüdür. Bilirim alacağı çoktur. Ama O’nun hoşgörüsüne  sığınanlar  zaman içinde sırtını sıvazlayıp,yanaklarından öpüp borçlarını ertelemişlerdir.Bir çoğu da geri gelmemiştir. Ama Ahmet Baş bir Yem fabrikasının  buğday ambarı gibidir. Nasıl kuşlar bu açık ambardan her gün milyonlarca tane buğdayı alıp götürürler  ve ambarda yine buğday kalırsa  Ahmet Baş ta  hak edip te alamadıkları olduğunda üzülmemiştir. Allah O’na daha fazlasını vermiştir.Tavşanlı’da yıllarca köylere gelen devlet memurları doğruca muhtarın kapısını çalarlardı.Muhtarların sofrasında ve evlerinde ağırlanırlardı.Ahmet Baş’ın yıllarca Tavşanlı’ya televizyon yayınları için gelen TRT mensuplarına   viyoller dolusu yumurta ikramı yaptığını bilen var mı? Sanki gelenler Tavşanlı’ya değil de Ahmet Baş’a geliyorlardı.” Selamünaleyküm” deyip tavuk tesislerine girip yumurtaları toplarken bir Allah’ın kulu “ durun ne yapıyorsunuz? Dememiştir.Ahmet Baş yıllardır Tavşanlı’da ev sahipliği yapmıştır. O’nun ekmeği yenir. Helaldır. Aldığı dualar O’nu korur Ahmet Baş’ın boynuna “ Cevşen” duası asmasına da gerek yok.

         İş adamı Ahmet Baş bu Ramazan ayında da  geleneği bozmamış. Aldığım duyumlar beni haklı çıkarıyor.Ben bir Tavşanlılı  olarak bu güzel insana dua ediyorum.Allah O’na verdikçe o da bizlere veriyor. Ahmet Baş bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.

 

                                  HACI ZEKİ ÖZERDEM İLE SON TELEFON KONUŞMAMIZ

        Beyköylü Özerdemler Hacı Zeki Özerdem, Remzi Özerdem ve Ahmet Özerdem benim aziz dostlarımdı. Son olarak sevgili Hacı Zeki Özerdem ile telefonda konuşmuş ve birbirimizi görmesek te hasret gidermiştik. Beyköylüler Özerdemleri unutmamışlardır. Bu üç değerli köylü çocuğunun  Tavşanlı’ya katkılarını görmezden gelmek  Allah’ın gücüne gider. Rahmetli Hacı Zeki Özerdem ile akaryakıt istasyonundayız. Tavşanlı-Balıkesir yolunda çalışmalar yapılıyordu.Müeahhit firmanın yetkilisi akaryakıt bulamayınca  Hacı Zeki öz erdem’e gelmişti.Alacaklarını tahsil eder etmez  ödenmek kaydıyla akaryakıt talebinde bulunuyorlardı. Hacı Zeki Özerdem:” Memleketimize bir hizmet veriliyor. Bu yol bizi de ilgilendiriyor. Soru yok “demiş ve müteahhit firmaya istediği kadar yakıt alabileceklerini söylemişti. Kabri Cennet olsun.

      Rahmetli İş adamı Remzi Özerdem toprağı tırnağıyla kazarak,mıcır ürterek hizmete başlamıştı. Sonra bazı alanlarda müteahhitliğe soyunmuştu. Asıl önemlisi ülkenin dört bir yanından gelen.” Kuracağın mermer fabrikasını bizde kur. Elektrik,su,arsa bedava” tekliflerine iltifat etmeyerek mermer fabrikasını Tavşanlı’da kurmasıdır.Tavşanlılı olarak biz rahmetliye ne kadar destek olduk? Bugün bu fabrikayı gelip geçerken gördüğümde içim sızlar.Üstelik sevgili Remzi 198o Askeri Harekatı ardından kurduğu iyi ilişkilerle Tavşanlılıya nefes aldıranlardan biriydi.

      Rahmetli Ahmet Özerdem ailenin  deli fişeğiydi. O da kardeşlerine destek veriyor ve Özerdem İmparatorluğu’nun büyümesinde,gelişmesinde etkili oluyordu. Özerdemlerin ekmeğini yiyenlerin çoğu bugün hayatta değildir.Özerdemler yıllar yılı bir çok konuğu ağırlamış ve Tavşanlı’da ev sahipliği yapmış bir ailedir. Kimse yanlış yapıp Özerdemler deyince dudak bükmemelidir.Ben bu vesileyle  sevgili Hacı Zeki Özerdem’e,Remzi Özerdem’e ve Ahmet Özerdem’e ve kaybedilmiş aile bireylerine Allah’tan rahmet diliyorum. Sevgili Salih’e de uzaktan selam ve  sevgilerimi gönderiyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları