12 Kasım 2022 - Cumartesi

TAVŞANLILI MUTLAKA YENİ BİR CAMİYİ YAPABİLECEK KAPASİTEDEDİR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
252 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News


 ANLADIĞIM KADARIYLA ARİFAĞA CAMİİ YIKTIRILACAK
   TAVŞANLILI MUTLAKA YENİ BİR CAMİYİ YAPABİLECEK
   KAPASİTEDEDİR  ÖNERİM GEÇİCİ OLARAK ESKİ ATATÜRK
   LİSESİ  SPOR SALONUNUN  ARİFAĞA  CEMAATINA  TAHSİS
                                    EDİLMESİDİR       
      Eğri oturalım  doğru konuşalım; Durum onu gösteriyor, Arifağa Camii yıktırılacaktır. Bu  1965’lerde temelini attığımız,benim de temelinde birkaç taşım olan  cami  için artık bir güçlendirme dahi söz konusu olamaz.  Allah göstermesin bir deprem  daha yaşarsak bu cami ayakta kalamaz. 
      Allah’ın Evleri olan camileri  yaptıranlar,inşa edenler Allah’ın yarattığı kullarıdır. Bugüne kadar Tavşanlı’da nice Allah’ın Evi( 200’e yakın) hep Tavşanlılı hayırseverler tarafından hizmete sokulmuştur.  Allah hepsinden razı olsun. Ama şu anda Tavşanlı’da 19 mahallede ,Tavşanlı Belediyesi sınırları içinde ibadete açık olan cami ve  diğer ibadet edilen mahaller ihtiyaca yanıt verecek potansiyeldedir. Bu arada Ulucami için de bir restorasyon  olasılığı söz konusudur. Bu da  Tavşanlı’da iki büyük caminin bir anda  ibadete kapalı veya yarı kapalı olacağı anlamına gelir. 
        Duyduğum kadarıyla artık Arifağa Camii’nde ibadet kısıtlı olarak yapılıyormuş. Genelde cemaat cami dışındaymış. Peki bu cemaatı , bugün  bir nebze  azalmış olsa da  yaklaşan kış koşulları nedeniyle   bir yere toplamak zorundayız. En akla uygun olanı da bir zamanlar Arifağa Camii  arsası içindeyken Atatürk Lisesi’ne alınan  parçada inşa edilen Spor Salonudur.  Bu salon ibadet için çok elverişlidir.    Sayın yetkililer ,sorumlular bunu lütfen bir düşünsünler  derim. . Herhalde çıkıp birileri “ olmaz” demeyecektir. bu bir öneridir. Cemaatı kışın soğuğunda ayazında  çadır camide mi  ağırlayalım?
         Tavşanlı’nın her halükarda bir merkez camiye ihtiyacı var. Eskişehir’de Reşadiye Camii, İstanbul’daki birçok cami, Ankara’daki Kocatepe Camii  gibi. Bu gerçekleşirse  güzel olur. Çünkü Tavşanlı yakın bir gelecekte 100 bini aşkın bir nüfusa ev sahipliği yapacaktır. Arifağa Camii  yerine inşa edilecek daha görkemli bir cami için de  illa da Arifağa Camii’nin bulunduğu yer  düşünülmemelidir. Çünkü Arifağa Camii’nin oturduğu  alan bana göre pek te sağlam değil. Bir zamanların mezarlıklarından birinin üzerinde yükseliyor.Yani zemini çürük demek istiyorum. Eğer kalıcı,yıllar içinde bakım ve onarıma ihtiyaç duymayacak kalitede bir camiyi  tekrar Tavşanlı’ya kazandırablirsek bu  herkesi mutlu edecektir. Yeni bir caminin  şu sıkıntılı günlerde  inşası belki yanlış olabilir. Ama en azından Cumhuriyet’in 100,yılında böyle bir cami mutlaka gündeme gelmelidir. Kimse merak etmesin,başlayan  hiçbir Allah’ın Evi yarım kalmamıştır ve kalmaz da. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları