13 Temmuz 2024 - Cumartesi

SEVGİLİ TAVŞANLI PAZARCILAR ODASI BAŞKANI RIDVAN ALTAY

SEVGİLİ TAVŞANLI PAZARCILAR ODASI BAŞKANI RIDVAN ALTAY

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
419 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

  SEVGİLİ  TAVŞANLI PAZARCILAR ODASI BAŞKANI RIDVAN  ALTAY KARDEŞİME
 BAŞARILAR DİLERİM 

 
        Ben bir süredir Tavşanlı dışındayım. Ama  yüreğim Tavşanlı denilince titrer. Bir hemşehrimi kaybetsem üzülürüm. Bir işyeri açılsa sevinirim. Bir hemşehrimin başarısı beni göklere çıkarır. Bir hemşehrimin acısı beni tarif edilmez acılar içinde bırakır. Ama 24 saat kulağım Tavşanlı’dadır. Olanı biteni  yakından takip ederim.  Toplama bilgileri bir araya getirir köşe yazısı yazarım.  Malzemeler bazen eksik olur. Bu defa  bazı dostlarım bana kırılır. Hani yemek yaparken  bir maddeyi,salçayı,tuzu,baharatı eksik koyunca nasıl aradığınız lezzeti bulamazsınız   ya tıpkı O’nun gibi olur. Haber,yazı,anlatılanlar eksik kalır Bu da haklı olarak ilgilileri rahatsız eder.  Aslında bugüne kadar yıllardır hep bir şeyleri teyid ederek  kaleme  almaya gayret etmişsem de bazen  “ beşer şaşar,yanılır” hesabı   eksik   bir yazı ortaya  çıkıyor. Sonra birileri beni arıyor ve durumu kibarca ifade ediyorlar. KIZMIYORUM. Üstelik memnun oluyorum.  Önemli olanı yaza
caksın. Bunun başka  yanı yok……. 
         Geçtiğimiz  günlerde sebze ve meyve pazarlarımız konulu bir köşe yazımda  sevgili  kardeşim Rıdvan Altay’ı nasılsa pas geçmişim.  Halbuki Ridvan Altay  yani  Tavşanlı Pazarcılar Odası Başkanımızın göreve geldikten bu güne neler yaptığını biliyorum. Bu görevini müdrik,çalışkan başkan Tavşanlı’da binlerce kişinin  birkaç pazara bağımlı kalmasına baştan beri karşı olan bir kardeşimiz. Bu amaçla faaliyet gösterdiğini de duyuyordum.  Son defa Tavşanlı Belediyesi sınırları içinde sebze ve meyva pazarlarının sayısının  artmasında emeğinin olduğunu düşünüyorum.  Çünkü sevgili Rıdvan Başkan  Tavşanlı’da 19 mahalle içinde yaşayan  70 bini mütecaviz hemşehrimizin   ihtiyaç duyduğu her sebzeyi,meyvayı  beklemeden alması için  çabalıyor.  Bu kadar insana birkaç pazarın değil,haftanın her günü bir pazara ihtiyacı olduğunu biliyor. Hatta hatta  Tavşanlı’da artık modern bir kapalı pazaryerinin bile vaktinin gelip te geçmekte olduğunun farkında.  Bakın eskilerde haftanın bir gününde balık alırdık. Bugün Balıkpazarı sayesinde her gün Tavşanlılı bir tür balığı alabilir durumdadır.  Balıksız bir günümüz olmuyor.  Bunun banisi de sevgili Ajan Hüseyin. Kendisini sevgiyle anıyorum. Sevgili   Ajan Hüseyin’in  gösterdiği hassasiyeti sevgili Rıdvan .Başkan da  gösteriyor. Bir hemşehrim hangi gün olursa olsun evinden çıktığında  almayı düşündüğünü  bulabilmeli,satın alabilmelidir.  Eskilerde iyi hatırlayın; İlçeye dışarıdan gelenler doğru dürüst karınlarını doyurmak istedikleri bir yer bulamazlardı.  Bugün 7/24  çalışan karın doyurduğumuz yerler var. Pazar yerlerinin sayısının çok olması esnafımız açısından da önemli.  Esnaf bir yerde açtığı sergiyi ertesi gün bir başka yerde,öteki gün bir başka yerde açabilirse bu  herkesin işine gelir. Alan da satan da memnun kalır.  Bir ekonomik hareketlilik doğar.  Ben Rıdvan Başkan’a bugüne kadar gösterdiği faaliyetler için teşekkür ediyorum.  Kimse Rıdvan Başkan bir kenarda oturuyor sanmasın. Rıdvan Başkan bu göreve kendisi talip olmadı. O’nu bu göreve bizler getirdik.  Kimse bana kırılmasın,darılmasın; ben  zor şartlar altında 87 yaşımda olmama rağmen yazmayı çizmeyi sürdürüyorum.  Bana yardımcı olursanız yazarım,yardım alamazsam:” Harç bitti yapı paydos”der köşeme çekilirim. Ne kadar ekmek o kadar köfte.  Verin malzemeyi  pişirmesi benden. Hiçbir kişinin  görevine karışmam. Ama  başarısı için yardımcı olabilirim.  Hele hele   mesele Tavşanlı olursa gerisi benim için teferruattır.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları