27 Kasım 2020 - Cuma

İTFAİYE ÖRGÜTÜ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
1394 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

  TAVŞANLI  İTFAİYE ÖRGÜTÜ   TAVŞANLI  HALKI’NDAN
                                                                       TAM NOT ALDI

          Merkez nüfusu  70 binin üzerine çıkan Tavşanlı’nın  verilen her zorlu görevden başarıyla çıkan bir itfaiye örgütü var.Tavşanlı İtfaiye örgütü merkezde 19 mahalleye,bunun dışında yeri geldiğinde  beldelere,ilçeye bağlı 88 köye  ve başta orman ve arazi yangınlarına da müdahale ediyor.Tavşanlı İtfaiye Örgütü 2019 yılında tam tamına  229 yangına müdahale etmiş. 20 trafik kazasında görev almış ve  kurtarma faaliyetlerine  de katılmış. 
           İyi biliyoruz ki,İtfaiye örgütünün anası 1714 yılında “ Tulumbacılar” adıyle  kurulmuş yangına müdahale   ekibidir. Zaman içinde  giderek büyümüş, gelişmiş,güçlenmiş ve bugünün itfaiye örgütüne dönüşmüştür. 25 Eylül  1923 tarihli  kanun çerçevesinde  belediyeler bünyesinde yer almıştır. Yani itfaiye örgütü bugün yüzlerce belediyemizin ayrılmaz bir parçası  konumundadır ve sayın belediye başkanlarının ve belediye meclislerinin gözetimindedir. 
           İtfaiyecilik aslında çok köklü bir  teşkilat olarak ta ifade edilebilir.İtfaiye örgütü,günün 24 saatinde  bir hazır kıtadır.  Gözü kulağı yangınlardadır,trafik kazalarındadır, orman ve arazi yangınlarındadır. Bununla da yetinmemekte  komşu ilçelere de yardıma gidebilmektedir. İtfaiye örgütlerinde deneyimli,cesur,yetenekli itfaiyeciler görev yapıyor. Tavşanlı Belediyesi İtfaiye Örgütü de böyledir. Zaman içinde bu örgüt araç ve gereç yönünden zenginleştirilmiştir. Bugün Tavşanlı’da çok katlılara karşı müdahale  edebilecek arazöz bile vardır.Yangın söndürmek için kullanılması gereken malzeme de   yeterince bulunmaktadır.  Keşke Tavşanlı7da itfaiye örgütü daha hakim bir alanda yeniden  ele alınabilse. Dev bir gözetleme kulesiyle bu örgüt taçlandırılabilse. Ama ben bu konularda sayın belediye başkanı Mustafa Güler’in bazı projeleri olduğunu biliyorum. 
         Rahmetli Tarha Ahmet,cesur  yürekli,bilgili ve deneyimli bir itfaiye  eriydi. Özellikle bacaların profesörüydü. Kapalı bacaları açmada ustalığı tartışılmazdı. Mekanı Cennet olsun benim de kirada oturduğum evlerin bacalarını açan o olmuştu. 
         Rahmetli belediye başkanlarımızdan Enver görevlendirirdi.  Yaz aylarında  refüjlerin sulanması, cadde ve  sokakların sulanmasında da  Tavşanlı İtfaiyesi arazözleri görev almaktadır. Belediye başkanı sayın Mustafa Güler önümüzdeki kış  aylarında itfaiyeye büyük görevler düşeceğini ifade ediyor. Özellikle  apartman ve ev bacalarının temizlenmesi önem arzediyor. Hatta şimdiden  baca temizliği için  gerekli  başvuruların yapılması isteniyor
          İtfaiye Haftası’nda Tavşanlı’da olsaydım ilk işim her zaman yaptığım gibi bu örgütü ziyaret etmek isterdim.  Gün gelmiş bu itfaiye elemanları Ramazan topunu ateşlemiştir. Orman yangınlarında üzerine düşeni yapmıştır. Ev,ahır,tarla yangınlarını söndürmüştür.  İnşallah bu örgüt  daha güçlenecek  ve Tavşanlılılar’ın gururu olmaya devam edecektir. Ebediyete intikal eden Tavşanlı İtfaile örgütü elemanlarına,değerli itfaiyecilere rahmet, emekli  olanlarına sağlık ve afiyet dileklerimi iletiyorum. Görev başında bulunanlara da Hazreti Ali kuvveti diliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları