21 Mart 2021 - Pazar

TÜRK KIZILAY KÜTAHYA ŞUBESİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
1292 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 TÜRK   KIZILAY    KÜTAHYA   ŞUBESİ  

   Türk Kızılay Kütahya Şubesi  Başkanı Sayın Talha Tekin  Bey’in  yaptığı açıklamalar  birçok Kütahyalı’yı   mutlaka   mutlu  etmiştir.Bilindiği gibi , Kızılay, ülkemizin en büyük iyilikçi kurumudur. Türkiye’nin her yerinde  tıpk ı camiler,türbeler,kabristanlar,itfaiye  binaları, polis merkezleri,hastaneler,kan merkezleri  nasıl  24 saat açıksa Kızılay Şubeleri de öyle açıktır. Bir anlamda Kızılay Şubeleri ‘nde çalışanlar  tıpkı  birer  nöbet  tutan  askere  benzerler.Kızılay çalışanları bir ücret,bedel,maaş karşılığı çalışmazlar. 
    Bildiğim kadarıyla,Türk Kızılay  Kütahya Şubesi’nin bugüne kadar bir aracı yoktu.Ki bunu sayın başkan da teyid ediyor. Ama ne olmuş? Bağışçıların  bir araç alınması hususundaki  istekleri dikkate alınmış, bir araç sağlanmış. Bu arada Kütahya’nın  bazı  ilçelerinde  bugüne kadar Kızılay Temsilcilikleri de yoktu. Bugün merkez dahil 13 ilçede şu an itibariyle  Kızılay teşkilat yapılanmaları  gerçekleştirilmiş ,hizmet ağı il geneline yayılmıştır.  Sayın Talha Tekin’in verdiği bilgilere  göre,bağışçıların bağışlarını takip edebilmeleri  için bir site de  kurulma aşamasındaymış. Asıl memnuniyet duyulacak husus, Türk Kızılay Kütahya Şubesi’nin, Pandem  döneminde  üzerine   düşeni  fazlasıyla yapmış olması.  Gönüllülerle birlikte nöbetleşe çalışılmış,   Kızılay  şubesi’nin, mümkün olduğunca açık tutulması sağlanmış.Bir müjde de veriyor sayın başkan;Türkiye’deki 10 ildeki gönüllü merkezinden birisi Kütahya’da açılacakmış.İşte bu güzel bir haber. Türk Kızılay Kütahya Şubesi,Kütüphane,sinema salonu,toplantı salonu,ücretsiz kablosuz internet alanı ile  bütün gönüllülere hizmet verecekmiş. Asıl önemli bir ayrıntı da Aşevinin 2021 yılı içinde,yani bu yıl  hizmete girecek oluşudur. Kurulma aşamasındaki ,Karton Bardak Üretim Tesisi sayesinde , hem gelir elde edilecek,hem de küçük te olsa bir istihdam da sağlanacakmış. Kütahya Kızılay Şubesi  tarafından  bu arada Kütahya’daki ihtiyaç sahiplerinin  başvuruları da toplanıyormuş. Sayın başkana göre en büyük sorun,kan bağışında yaşanan düşüşAma sayın başkan müsterih olsun bu sıkıntı sadece Kütahya’da değil,81 ilimizde de  yaşanıyor Pandemi dönemi kanımca kan merkezlerini de olumsuz etkilemişe benziyor.. Başkan  Tekin’e  göre  kan vermek isteyen Kütahyalılar randevu almaları  halinde   herhangi bir sıkıntı ve zorlukla karşı karşıya kalmayacaktır. Yani güvenlik güçlerine sadece kan vermeye gittiklerini anlatmaları yeterli olacaktır. Sayın başkana göre  unutulmaması gereken en önemli husus şu;Her kan veren üç kişinin hayatını kurtaracağına emin olmalıdır.Kütahya’da Türk  Kızılay Şubesi kadın kolları yapılanmasını da  gerçekleştirmiş. Türk Kızılay Kütahya Şubesinin bir artısı da  Kütahya Halkı’nın son yaşanan salgında Kızılay şubesini yanında hmiş olması. Başkan,”bu güveni ve duyguyu  hemşehrilerimize verebildiysek   ne mutlu bize “ diyor.
      Şubenin en büyük hizmeti,  en azından Kütahya Halkını, beklenmeyen salgın hususunda  bilinçlendirmesi.Kütahya Türk  Kızılay Şubesi’nin . Karla mücadelede bile  katkılarından söz ediliyor.  Başkan Tekin’e göre,herkesin dostu  olan Türk  Kızılay Kütahya Şubesi,  bağışçıların katkılarını bekliyor. Yeni proje ve etkinlikler oldukça Kütahya Halkı mutlaka haberdar edilecek.  Kamuoyu  bilgilendirilecek.
       TÜRK KIZILAY KÜTAHYA ŞUBESİ örnek çalışmalarıyla  inanıyorum ki ülke genelinde birçok  ilimiz ve ilçemizde   layık olduğu yerdedir. Sayın başkan Talha Tekin Bey ve mesai arkadaşlarını  gönülden kutluyorum. Haklarını bizlere  helal etsinler. Bu arada  Tavşanlı Türk Kızılay Şube Başkanı Mümtaz  Serdaroğlu’nun şahsında Türk Kızılay Tavşanlı Şubesi çalışanlarına selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Bir hususu da belirtmek isterim; Kütahya’da  başka birinde var mı bilemem ama Tavşanlılı ,rahmetli eşraftan Sabahattin Serdaroğlu Kızılay’ın altın madalyayla taltif ettiği  Kütahyalılardandır. Bu altın madalyanın halen rahmetli iş adamlarımızdan Mehmet Tarhan’ın eşi Kadriye Tarhan’da olduğu söyleniyor. Çok değerli bir madalya. Gönül  ister ki değerli kardeşimiz Kadriye Hanımefendi bu madalyayı  Tavşanlı Müzesi’ne armağan etsinler. Sanırım müzeye yakışacaktır. Aklıma geliverdi; Tavşanlı’da Kızılay için fedakarca hizmet veren eski Belediye  başkanlarımızdan rahmetli Fevzi Coşgun’u, merhum, Terzi Sarı Mehmet’i,( Türk Kızılay ‘ın gümüş madalyası sahibi-Madalyanın kızında olduğunu anımsıyorum)  Kızılay için çabalayan,ter döken,emek veren  aramızda olmayan hemşehrilerimi  rahmetle,halen hayatta ,yıllar içinde Kızılay için ter döken meslektaşım emekli İngilizce öğretmeni Şevki Eser’i , eski başkan iş adamı Ahmet Çakır( Türk Kızılay taktir belgesi sahibi olduğunu sanıyorum) ve  yönetim kurulu arkadaşlarını , saygıyle anıyorum. 
          

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları