15 Eylül 2024 - Pazar

TAVŞANLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

TAVŞANLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
79 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News
       TAVŞANLI  ORGANİZE  SANAYİ BÖLGESİ  TAVŞANLI İÇİN BULUNMAZ 
       BİR HİZMET OLMUŞTUR  İŞSİZLİĞİN  AZALMASINDA DA   YARARLI VE 
                         ETKİLİ BİR ROL OYNAMAYI SÜRDÜRMEKTEDİR
 
   Allah sebep olanlardan  razı olsun.  Tavşanlı- Kütahya  Karayolunun tam ortasında, Tavşanlı’nın  ve Kütahya’nın arka bahçesi konumundaki  Tavşanlı Organize Sanayi Bölgemiz  geleceğin Büyük Tavşanlısı  için  büyük bir fırsat olmuştur.  Bu bölge eğer Kütahya’ya daha yakın,Tavşanlı’ya ise daha uzak bir konumda olsaydı aynı şeyi söyleyemezdim.
    Bu organize sanayi bölgesi bazılarına göre Allah’ın Tavşanlılılara bir lütfudur.  Bu nimet Tavşanlı için başa götürülecek,öpüp koklanacak ekmek  misalidir. İddia ediyorum yakın bir gelecekte  bu organize sanayi bölgesi sayesinde Kütahya Belediye sınırları ile Tavşanlı Belediye sınırları  birbirlerine teğet geçecek ve  tıpkı İzmit ile  İstanbul’un kucaklaştıkları  gibi kucaklaşacaklardır. Yeni yeni fabrikalar,mevcut fabrikaların kapasite artırımları  Kütahya’da işsizliği de asgari düzeye çekecektir. Şimdiden bir zamanların Kütahya’daki Azot Fabrikası ve Şeker Fabrikası ‘na işçi taşıyan otobüsleri aynı işi Tavşanlı’ya yapıyorlar. 
Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi  çevresindeki Şahmelek, Aliköy, Çobanköy, Devekayası, Gümüşgölcük, Gümüşyeni başta olmak üzere birçok köyümüz için ümit kaynağı olmuştur. Duyduğum kadarıyla Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi birkaç büyük  fabrikaya daha ev sahipliği yapmaya hazırlanmaktadır.  Ama gönlüm ister ki   Gürallar birkaç tesisini bu organize sanayi bölgesine alsın. Bazı araç ve gereç yedek parçaları üretecek yeni fabrikalar bu bölgede inşa edilsin. Bursa otomotiv sanayi için Tavşanlı Organize sanayi bölgesi taze bir kan olabilir.  Görülecektir ki  yakında bu sanayi bölgemizde sosyal tesisler ardı ardına faaliyete geçecek,sosyal,ekonomik ve kültürel alanlarda gelişmeler yaşanacaktır. Küçük bir demiryolu dahi düşünülebilir.  Doğal olarak kurulacak fabrikaların patronları,iştirakleri kendi bölgelerinden işçi getirmeyi düşüneceklerdir.  Bu doğal bir tasarruftur. Ben örneğin Hindistan’dan, Pakistan’dan, İran’dan yapılabilecek fabrikalara bu ülkelerin insanların gelmesinden korkmam.  Tavşanlı  organize sanayi bölgesinin kaymağından en iyi şekilde yararlanma yollarını arayıp bulmalıdır.  Bakın Yoncalı küçük ölçekli bir yerleşim birimi oluverdi.  TaVŞANLI Organize Sanayi Bölgesi sınırları içinde de yarın bir gün yeni yeni yerleşimler mutlaka doğal olarak kendiliğinden gelişecektir.  Tavşanlı yakın ve uzak çevresinin gelişmesinden sosyal,ekonomik ve kültürel alanlarda mutlaka payını alacaktır.  Hangi siyasi parti sempatizanı olursa olsun Tavşanlhı sevdalılarının  elele  vererek yeni istihdamlar yaratmasını bekliyoruz.  Bu bizleri gururlandıracaktır. Artık Kütahya  ile Tavşanlı arasında (merkezleri kastediyorum) her ihtilaf son bulmalıdır. Tavşanlı’da yıllardır yanlış bir kanı vardır.Kütahyalılar Tavşanlı için;” Tavşanlılı  işini bilir” derlermiş. Allah aşkına Kütahyalı kim? Tavşanlılı kim?Diğer ilçelerimiz kim? Hepsi bir elmanın  dilimleri  değil mi? Bugün nasıl ki Kütahya merkezde bir hizmet yapılıyorsa bundan Tavşanlılı da mutlu olmaktadır. Tavşanlı’ya da bir hizmet getirildiğinde bundan hem merkez Kütahya hem de ilçeleri mutlu olmalıdırlar. 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları