27 Mart 2017 - Pazartesi

SON KOMANÇİLERDEN BİRİ DAHA GİTTİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
3354 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 


                                SON KOMANÇİLERDEN BİRİ DAHA GİTTİ

                                           

             Kızılderili,Amerika Kıtası’nın muhtelif kesimlerindeki yıllar öncesinde yaşayan yerli halkına verilen addır. .Bugün itibariyle Amerika Kıtası’ndaki ülkelerde bu Kızılderililerin birkaç yüz bini bulmayan torunlarının torunları yaşıyor. Uzun yıllar özellikle Güney-Kuzey Savaşları esnasında Amerika ‘da beyazlarla Kızılderililer arasında yapılan savaş ve saldırılarda hem beyazlar hem de yerli Amerikalılar büyük kayıplar vermiştir.
            Bazen arkadaşlar arasında birbirimize takılır birbirimize:” Hey Oturan Boğa,Uçan kartal,yalnız kurt,Doğan güneş,Çelik bilek,Komançi,Kara bulut,Kara ok” diye seslenirdik. Ben Yedeksubay   Öğretmen arkadaşlarıma da  her zaman” Son Komançiler”derdim.Çünkü biliyorum artık bir daha bu ülkede bir Yedeksubay Öğretmenlik Müessesesi olmayacaktır.Zaten bu müessesenin kurucusu da 196o Askeri Darbesi sonrası  MGK ludur. Asker kişilerdir.  o zamanların şartlarında buldukları bir  formüldür. Bir anda 13.5OO Lise muadili,üniversiteden terk,üniversitede ara vermiş kim varsa apar-topar bu müessese  çerçevesinde  yarım asker-yarım sivil olarak  yurdun dört bir köşesine gönderilmişlerdi. Ben de onlardan biriydim. Bugüne kadar Türk Milli Eğitimi’ne birkaç dönem,birkaç öğretim yılı bu arkadaşlar  öğretmen olarak hizmet ettiler. En büyük özelliğimiz de aramızda bayanların olmamasıydı. Çünkü şahsen ben Yedeksubay Öğretmenlik yapan bir bayan anımsamıyorum.
            Tavşanlılı Yedeksubay Öğretmenler arasında  bir çoğumuz bilmez niceleri var.Bazıları bugün hayatta değil. Örneğin son aramızdan ayrılan da birkaç gün önce kaybettiğimiz son Komançilerden Yüksel Kavuncu’dur.Kavuncu Ailesi’nin şerefli ,namuslu,efendi bireylerinden birisiydi. Benim ortaokul,lise, Üniversite, Yedeksubay öğretmen arkadaşımdı.Kardeşimdi.Özellikle Kayseri’de güzel günlerimiz  geçmiştir..O,merkezde biz köylerdeydik.Kısa bir süre evvel erkek kardeşini kaybetmişti. Annesi ve babasını ise yıllar öncesinde.Bir gözü yaşlı eş,iki evlat ve torunlar bıraktı.Onlar artık Tavşanlılıya emanettir.
             Hayatta olan (ben de dahil )Tavşanlılı Yedeksubay Öğretmenlere İzmir’den el sallıyorum. Bir gün mutlaka  bizler de bu fani alemden göçüp gideceğiz. Allah’tan dileğim var.” Yarabbi zor koşullarda hizmet veren,çocuk yetiştiren,bu ülkeye ve bu millete hizmet veren Yedeksubay Öğretmenleri koru. Onlara biraz daha yaşama,şükür etme fırsatı ver” diyorum.
              Tavşanlılı son Yedeksubay Öğretmenler Tekin Özdoğan( Esmerlerden),Ömer Tekin( Moymullu),Emin Türkyılmaz( Moymullu),Mehmet Ali Özel( Moymullu),Mustafa Gürer( Moymullu), Mehmet Sever( Moymullu),Cemal Eker,Ahmet Yılmazer, Gültekin Kesin,Talip Fidan( Tepecikli),Sabri Belli( Tepecikli),Kazım Girgin, Hakkı Şahin, Şerafettin Yılmaz, Ahmet Sepet, Fevzi Coşgun, İsmail Eşen, Ali Yörük, Mahir Yörük, Ahmet Kuruçay( Kuruçaylı), Mehmet Kır, İbrahim Ödemiş, Yücel Uğurlu ve bendeniz Bülent Alpagut  devletimize,milletimize hizmet vermenin her zaman gururunu yaşadık.Bu listenin içinde aramızda olmayanlar var.Yukarıda ifade ettiğim gibi bu Komançilerden en son ayrılan da Yüksel Kavuncu oldu.Kabri Cennet olsun.
             Biz Allah’tan geldik yine Allah’a döneceğiz(İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN) “ Bilin ki ey insanlar! Bu dünya hayatı,sadece bir oyundan,geçici bir eğlence ve güzel bir gösteriden,birbirinizle büyüklük yarışına girişmenizden ve daha çok servet ve evlat sahibi olma hırsınızdan ibarettir(Hadid.2O) “ Sabra ve namaza-duaya sarılarak yardım dileyin. Hiç kuşkusuz bu,kalbi ürperti duyanlardan başkasına çok ağır gelir. O ürperti duyanlar,Rablerine kavuşacaklarını düşünürler ve bilirler ki Onlar,mutlak O’na döneceklerdir.(Bakara,45-46)
             Bir çok  Yedeksubay Öğretmen arkadaşım Yüce Rabbimizin rahmetine kavuştular. Üzerlerinden yıllar geçti.Diyorum ki.: Gelin, Kur’an-ı Kerim’le buluşalım. Kur’an-ı Kerim’in nuruyla aydınlanalım ve tüm ahirete göçmüşlerimizi rahmatle anarken bu değerli kaybettiğimiz dostlarımızı da ihmal etmeyelim
              Sevgili Yüksel Kavuncu’ya odaklanmıştık. Baktım bir vefat haberi daha geldi. Tavşanlı Atatürk Lisesi’nin değerli öğretmenlerinden, bir ara Türkiye’de yılın öğretmeni seçilen Esma Hocanımın eşi Ramazan Canıaz da Tavşanlı tabiriyle” Geçirmiş”yani,aramızdan ayrılmış. O da Tavşanlı Mezarlığı’nda ebedi istirahatgahına tevdi edilmiş. Onun da kabri Cennet olsun.Her iki aile bireylerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Tavşanlılıların başı sağolsun. Eşlerine  bugüne kadar büyük bir sabırla hizmet veren,” Of” dahi demeyen muhterem  eşlerine, Sıdıka Kavuncu’ya ve Esma Canıaz’a da en kalbi  saygı ve hürmetlerimi sunuyor.sabır ve tahammül diliyorum.
             

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları