12 Nisan 2017 - Çarşamba

MUSTAFA AYAŞLI VE İŞ ADAMI HIFZI GİRGİN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
4160 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 


                    KÜTAHYA’NIN GELMİŞ  GEÇMİŞ EFSANE SİYASİ PARTİ  İLÇE BAŞKANLARINDAN    MUSTAFA AYAŞLI VE İŞ ADAMI HIFZI GİRGİN VE EŞİNİ  1987 YILINDA 19 GÜN    ARAYLA KAYBETMİŞTİK

 
         Gerek  rahmetli Mustafa Ayaşlı gerekse okul arkadaşım İş adamı Hıfzı Girgin ve eşi Arife Hanımı bugüne kadar zaman zaman her andığımda içim sızlar..Mustafa Ayaşlı gerçek bir  Demokrattı. Adalet Partisi’nin güçlü isimlerindendi. Hangi siyasi parti sempatizanı olursa olsun  herkesi severdi.Zaten kendisini Ayaşlı yapan da buydu. Üstelik rahmetli Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in gerek Başbakanlığı gerekse Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde  en samimi,güvendiği dostları arasındaydı.Haftanın bir günü yoktur ki her ikisi de birbirlerini telefonla aramasın.Eğer  birbirlerini aramamışlarsa  muhakkak ortada bir sorun var demektir.. Ya sayın Demirel yurt dışındadır. Ya da sayın Ayaşlı bir başka önemli  işle meşguldür.
        Kütahya’nın bugün de en büyük , sosyal,ekonomik ve kültürel alanlarda en gelişmiş ilçesi Tavşanlı’dır Bugüne kadar  rahmetli Mustafa Ayaşlı’dan sonra , mensup olduğu siyasi partiye varını yoğunu ortaya koyarak,zamana karşı oynayarak,partisinin yüce menfaatları doğrultusunda  karşılık beklemeden hizmet eden,yorgunluk nedir bilmeden çalışan bir  siyasi parti ilçe başkanı ve sempatizanı gelmedi..
        Tavşanlı,daha doğrusu Kütahya Onu 25 Mart 1987 günü  kaybetti.. Bugün hatırlarda kalan en ilginç ayrıntı da gittiği Afyonkarahisar’da yaşananlardır..Rahmetli, muhteşem cenaze töreninde muhteşem kalabalığa- ki  devletin bakanları,milletvekilleri ve parti üst temsilcileri de oradadır - seslenerek.” Benim de cenazeme davetlisiniz Cenaze törenime hepinizi bekliyorum..Bu sizlere vasiyetimdir” demiştir., Nitekim.  Bu çağrıyı yaptıktan  kısa süre sonra  vefat etti.. Vefatı duyulduktan sonra da Tavşanlı’ya ilk gelenlerden birisi rahmetli Demirel ‘dir. Sonra Bursa’nın ünlü iş adamlarından Cavit Çağlar helikopterle  gelerek cenazesine katıldı...Çok sayıda bakan,milletvekili,genel müdür,daire başkanı,vali,kaymakam,siyasi parti temsilcileri Afyonkarahisar’da olduğu gibi tam kadro Ayaşlı’nın cenazesindeydi.
         Ben de o sırada Atatürk İlkokulu’nda sınıf öğretmeniyım. Asri Mezarlık’ta.yanımda da genç  iş adamı, rahmetli okul arkadaşım Hıfzı   Girgin var.Ne garip bir tecellidir ki rahmetli Mustafa Ayaşlı’nın yeğeni, Halil Ayaşlı’nın kızkardeşi,esnaftan İbrahim Ayaşlı’nın kızıyla evli İş adamı hemen yanı başımdaki  Hıfzı Girgin ve eşi Arife Girgin  rahmetli Ayaşlı toprağa verildikten  19 gün sonra evlerinde katledilecekler ve bu kez onların cenaze töreninde olacaktım. Hıfzı ve eşi 13 Nisan 1987  günü aramızdan koparıldılar. Tam 3O yıl önce..Korkunç bir cinayete kurban gittiler Sonra,.cinayetin üç kişi  tarafından işlendiği  anlaşıldı ve katiller yakalanarak adalete teslim edildiler.Bir süre yattılar.Sonra ne mi oldu? “ Rahşan Affı” olarak ifade edilen bir aftan yararlanarak çıkıp  aramıza karıştılar.Ben ve rahmetli arkadaşım Hıfzı Girgin’in okul arkadaşları,iş çevresi,dostları ,rahmetli Ayaşlı’yı toprağa verdikten  19 gün sonra yine  Asri Mezarlık’ta  bu kez  Hıfzı’yı ve eşi Arife’yi toprağa veriyorduk Çocukları daha küçücüktü.. Ama sevgili Nilüfer ve Halil bugün artık olgun birer insan.  Biri,43,diğeri 52 yaşında.  Sevgili arkadaşım Hıfzı Girgin ve rahmetli eşi Arife Hanım’ın bugün torunları var. Dört torun da  yüksek.öğrenim görmüşler ve iyi yerlerdeler.
         Ben Fevzipaşa İlkokulu’nda rahmetli  Hıfzı ile beraber okudum. Hıfzı askere gittikten sonra dışarıdan liseyi bitirmişti.Fevzipaşa İlkokulu’nun en çalışkan öğrencileri arasındaydıYa berber Cemal Ödemiş birinci  ya da o ikinciydi.Ya o birinci  bu defa berber Cemal Ödemiş ikinciydi.Bizim sınıfta beraber olduklarımızdan kaç kişi var bilmiyorum. Fabrikatör Nuri Demiroğlu, berber Sıtkı Çınar,Günevilerin Ziya,Ali Göçmen, Abdullah Eruslu,Kenan Sözen, Kaytancıların Cavit,Arabacı Cavit, Mehmet İnanlı,Boyacı Veli,berber Cemal Ödemiş,Ahmet Katırcıoğlu hemen aklıma geliverenler.Bugün belki birkaçı hayatta.
         Hıfzı, ticaret hayatına erken atılanlardandı.Bir süre ünlü iş adamlarımızdan,eski belediye başkanı Mustafa Baysal’( Carsan Mustafa)ın yanında çalıştı.Rahmetli Celal Özerdem’le( Carsanların Celal) şimdiki Tekke Camii altındaydı.Tepecik Oteli olarak anılan yerde tek başına çalıştı.Bir ara da rahmetli Helvaci Mehmet  Ekiz’in yerinde oldu..
         Sevgili Ahmet Usluer ile  oğlu genç iş adamlarımızdan Halil Girgin’in ortaklığı ise sürüyor. Bugün Mülayim Yokuşu’ndaki  işyerinde. Sevgili Ahmet Yılmazer sevgili Hıfzı’nın çok sevdiği damadı. Kızı Nilüferle evli.Mutlu bir evlilikleri var. Hıfzı Girgin’in adı bugün bile Tavşanlı’nın en ücra köşesinde anılmaktadır. Kaliteli,hesaplı, beyaz eşya satan rahmetli Hıfzı gibileri bir daha gelmez. Allah Girgin Ailesini büyük bir sınavdan geçirmiştir. Sanırım bu sınavdan başarıyla çıkmışlardır. Allah Hıfzı Girgin ile eşi Arife Girgin’i bu aileden alırken yerine güzel insanlar verdi. Bayrağı artık bu gençler dalgalandıracaktır. Ben bu vesileyle değerli dostum Ahmet’e,kızım Nilüfer’e,oğlum Halil’e eşlerine,çocuklarına güzel,mutlu;sağlıklı günler diliyorum.Sevgili dostlarım Hıfzı ve eşi Arife’ye de Cennet Bahçeleri’nden bir bahçe diliyorum.Ruhları şadolsun.Kendilerini Üç Aylara girdiğimiz şu günlerde ve Regaip Kandili arefesinde anmak ta güzel oldu.Gerek Hıfzı’nın gerekse Arife’nin anne ve babalarına da rahmet diliyorum.Bir gün sevgili torunları Emre, Kerem, İrem ve Efe ile tanışmak isterim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları