06 Haziran 2016 - Pazartesi

DİREN KOCA BAŞKAN SEN BİZE LAZIMSIN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
4336 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

                                              

                                   DİREN KOCA BAŞKAN SEN BİZE LAZIMSIN                       

                                                                                                                    

     Tavşanlı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı sevgili A. İhsan Özden rahatsız. Kendisine acil şifalar diliyorum. Özden, cüsselidir. Ama kadife gibi bir yüreği vardır Özden’i çoğumuz haşin, sert, hemen kızan biri olarak görürüz. Ama hiç te öyle değildir. O, Tavşanlı için canını çekinmeden verebilecekler arasındadır. Oda üyesi yüzlerce Tavşanlılı hemşehrimizin bugüne kadar yıllardır sorunları için elini ve yüreğini taşın altına sokarken hiç şikayetçi olmamıştır. Bir gün kendisine İl Genel Meclisi Üyeliği için teklifte bulunmuştum. İstiyordum ki ilçemiz köyleriyle, mahalleleriyle kendisinden yararlansın. Doç. Dr. Mustafa Kalemli Sağlık Ocağı’nın ilçeye kazandırılmasından, odaya örnek bir hizmet binası yaptırılmasına kadar çok renkli ve çeşitli hizmetlerde hep önde olan kişidir. Linyitspor için maddi ve manevi çabalarını unutmadık. Özellikle  kendisine :” Diren, teslim olma A. İhsan” diye haykırmak istiyorum. Derdi veren Allah şifayı da verir. Telefonla halini hatırını soruyorum. Ben de onun için dua edenlerdenim.

 

                               SAMİ AKARSU’YU ATTIĞI KAHKAHALARLA HATIRLIYORUZ

                  Sami Akarsu iyi bir öğretmendi. Herkesin yakinen tanıdığı, sevdiği bir insandı. İlçeye bağlı Derecik Köyü İlkokulu’na  müdür yetkili öğretmen olarak atandığımda  l962  yılı eylülünde  müdür koltuğunu bana bırakırken  on yılını bu köye adamış biri olarak köyden ayrılmıştı. Derecik Köyü halkı vefalıdır. Sami Hoca’yı unutmamıştır.22 Mayıs l9ll günü aramızdan ayrılmıştı. Orhan Veli gibi yaşadı. Bir garip Sami olarak göçtü. Cebinde  5-6 kadar kredi kartı vardı. Aldığı öğretmen maaşıyla  yaşadı. Bir ara kırtasiye dükkanı açtı. Şimdiki Tahsin Buruk Caddesi üzerindeydi işyeri. Rahmetli babamın bu işyerine Sami Hoca ile sohbet için gittiğine tanığım. Dürüst bir öğretmen olarak  yaşadı. Tıpkı benim babam gibi evi, bahçesi, tarlası, aracı olmadı. Ama “ Mülk Allah’ındır” derdi. Dünya misafirhane olduğuna göre mülkün ne anlamı olabilir ki? Çeşitli  mekanlarda  onun kahkahasını duymamak mümkün değildi. Bir hoş seda olarak kaldı. Ruhu şad olsun.

 

                                ASRİ MEZARLIKTA YER AYIRANLAR VARMIŞ

 

            Tavşanlı’nın en ortalık yerindeki Asri Mezarlıkta  hayattayken mezar yeri ayırtanlar olduğunu işitiyorum. İman sahibi, bu dünyanın geçici olduğunu, bir imtihan yeri olduğunu taktir edenler için doğru bir şeydir.Bu arada aklıma Arifağa Camii’nin duayen imamı İsmail Doğru Hoca aklıma geldi. Dört arkadaş el sıkışıp mezarlarının da yan yana olmasını istemişler. Davut Hoca sırasını savdı. Geride kalanlara Allah sıhhat ve afiyet versin. Bu arada bir arkadaşımın da Asri Mezarlıkta bir mezar yeri ayırdığını işittim. Bir devlet büyüğümüz de öyle yapmış. Kardeşim Ülkü Ankara’da rahmetli olduğunda yeğenim telefonda:” Dayı annem için Ankara’da yer bulamıyoruz” dediğinde :” Hemen Tavşanlı’ya alın getirin” demiştim. Tavşanlı vefalı insanların, ağzı dualı insanların, Allah korkusu yaşayanların yaşadığı yerdir. Herkes Tavşanlı’yı ister. Ara sıra telefonlaşırız Sevgili Bacaksız, Dağıstanlı, Demirat annemin, babamın, kız kardeşimin kabri başında okuyanlardan birkaçıdır. Allah hepsinden razı olsun.

                                  27  MAYIS L96O  ASKERİ DARBESİNİN YILDÖNÜMÜ

              27 Mayıs l96o günü bir askeri darbe yaşamıştık. Ben İstanbul Üniversitesi Iktısat Fakültesi’nin kıdemli öğrencilerindendim. Bir  boşluk doğmuştu. GLİ   Müessesesi’nin Tunçbilek Bölgesi’nde hesap kalkilatörü unvanıyla bir çalışanıydım. Aynı yılın kasım ayında yedek subay öğretmen olarak Kayseri İli Milli Eğitim Müdürlüğü emrine verilmiştim Askeri Darbenin yapıldığı gün  rahmetli Karamalak Ahmet’

İn Meydan Sokak’taki ahşap evinde kiracıydım. İlçede birkaç Hava Askeri vardı yoktu. Ortalıkta büyük bir sessizlik vardı. Rahmetli Börekoğlu’nun Müstakil  Tavşanlı  Gazetesi’nin bir yıllık muhabiriydim. Bu tarihte doğanlar bugün  55-56 yaşındadır. Bu tarihten sonra doğanlar ise bu günü anımsamaz. Bu askeri darbe lo yıldır iktidarda olan DP’nin sonu olmuştu. O günün demokratlarından bugün Tavşanlı’da tek bir Tavşanlılı bulamazsınız.

                         ABDURRAHMAN KAÇAR UNUTULMADI

        3L Mayıs 2ol4 sevgili öğretmen Abdurrahman Kaçar’ın ölüm yıldönümüdür. O  güzel insan aramızdan ayrılalı iki yıl olmuş. Aslında öğretmenler ölmez. Bir öğrencisi bile ansa yaşıyor demektir.Benim aziz kardeşim Kaçar kabrin Cennet olsun. Sen yakınımızdasın. Seni unutmak  mümkün mü?

                              DEMİRBİLEKLİ RAŞİT   BALI ARAMIZDAN AYRILALI  DOKUZ YIL OLMUŞ

 

     Raşit Balı Özbaşaran MTSK’nın ortaklarındandı. İl Genel Meclisi üyeliği yapmıştı. Ben kursta müdürken benim usta şoförümdü. Dert ortağımdı. Dostluğundan mutlu olduğum insanlardandı. Tatlı anılarımız var. Ama sanki hiç ölmemiş gibi. Demirbilek Mezarlığı’nda yatıyor. Ama her Yasin okuduğumda O’nu da gönüllüyorum.

                                      

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları