29 Haziran 2016 - Çarşamba

İNŞALLAH TAVŞANLI AYAĞINA KADAR GELEN BU NİMETTEN YARARLANIR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 8 dk.
3163 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

                                         İNŞALLAH TAVŞANLI AYAĞINA KADAR  GELEN  BU  NİMETTEN YARARLANIR

 

         Her zaman söylerim bir devlet adamının bir yerleşim birimini il, ilçe, belde, köy olsun ziyareti su ve ekmek kadar önemlidir. Tavşanlı’nın sorunsuz bir ilçe olduğunu söylemek yanlış olur. Hiçbir il, ilçe, belde ve köy sorunsuz değildir. Önce sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Bey’e sonra da bakanlarımız sayın Albayrak ve Soylu Beyler’e Ramazan vesilesiyle Tavşanlı’ya yaptıkları ziyaret için teşekkür ederiz.

         Ama bir Fransız Atasözü’nde olduğu gibi:” Vermekten ziyade verme tarzı, istemekten ziyade isteme tarzı önemlidir” Öyle isteyeceksiniz ki  karşınızdakileri zora sokmayacaksınız. Rahmetli Cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman Demirel Aydın ziyaretlerinden birinde  kalabalıklara hitab ederken sözünü kesen bir Aydınlıya” Buyur hemşehrim söyle ne istiyorsun?” diye sormuş  Bir sessizlik olmuş Laf atan adam konuşmuş:” Sayın cumhurbaşkanım  bizler ,Aydınlılar deniz istiyoruz” demez mi? Bakın devlet adamlarını bizlerden ayıran bir özellik vardır. Onlar  lafı arpa kılçığının üzerine oturtmasını bilen, çarıklı erkan-ı harp kişilerdir. Siyaset çömleğinde pişmişlerdir. Lafı gediğine koymasını iyi bilirler. Aydın’da da o olmuş. Rahmetli cebinden bir küçük defter çıkarıp bir şeyler yazmış. Arkasından da Aydınlılara şöyle seslenmiş.” Aydınlılar sizi denize kavuşturacağım”. Bu vaat gerçekleşmiş  mi? Evet gerçekleşmiş. Nasıl mı? Didim Aydın’a bağlanarak. Devlet adamlarının vaatlerine inanmak gerekir. Çünkü devlet adamı ciddi insandır. Sözüne güvenilir olması gerekendir.

       Tavşanlı’da ağzı bütün, konuşmasını bilen, lafı çarpıtmadan konuşanların sayısının ne kadar olduğunu, daha doğrusu ne kadar kaldıklarını hep merak ederim. Çünkü tam zamanıdır diyorum. Ben Tavşanlı’da olsam neler isterdim? Ama üç aşağı beş yukarı sayın konuklara, devlet büyüklerimize Tavşanlı hakkında gerekli bilgiler mutlaka anlatılmıştır. Anlatıldığına inanmak istyorum. Çünkü devlet adamı yukarıda ifade ettiğim gibi bir nimettir…

       Ben orada olsaydım yani Tavşanlı’da kesinlikle içimdekileri dökerdim. Devlet adamları bir yerleşim birimine sık sık gelme imkanına sahip değillerdir. Bakın ilçe tarihinde Tavşanlı’ya üç kez helikopter inmiştir. İlk helikopter Cavit Çağlar Bey’in helikopteriydi. Rahmetli EFSANE BAŞKAN Mustafa Ayaşlı’nın ölümü münasebetiyle beraberinde eski Cumhurbaşkanlarımızdan rahmetli Süleyman Demirel’i ilçeye getirmişti. İkinci helikopter efsane TBMM Başkanımız, çeşitli bakanlıklar görmüş hemşehrimiz Doç. Dr. Mustafa Kalemli’yi ilçeye getiren helikopterdir. Son olarak beş helikopter ile sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Bey, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak ,Çalışma Bakanımız Süleyman Soylu ve beraberindekileri ilçeye getiren helikopterlerdir. Tavşanlı üstelik zengin linyit yataklarının üzerinde kurulu bir llçedir. İlçe bazında arazinin % 65’ i orman örtüsüyle kaplıdır. Öyleyse ilçeye ne yakışır? Önce entegre bir orman ürünleri işleme tesisi değil mi? İsteyen olmuş mudur? Besicilik için dev projelerden  söz edilmiş midir? Bakınız sayın Enerji Bakanımız Berat Albayrak ayağımıza kadar gelmiş. Türk Maden-İş Batı Anadolu şubesi yetkilileri acaba sayın bakandan ne kadar kamu işçisi talebinde bulunmuştur? Tunçbilek’teki zengin maden yataklarının kesinlikle özelleştirilmemesi gündeme gelmiş midir? Tunçbilek’te görünür linyit rezervi 2OO milyon tonunun üzerindedir. Bu kömür daha 25 - 3O yıl Türk Ekonomisi için küçümsenmeyecek bir rezerv ve fırsattır. Tunçbilek Linyiti kalorisiyle, az külüyle, fiyatıyla caziptir. Kömürümüz kimsesizlerden tutun da fabrikalara, askeri birliklere, halk ihtiyacına yanıt vermektedir. Tunçbilek’te ne kadar çok kamu işçisi çalışırsa Tavşanlı o ölçüde zenginleşir. Ama yeni özelleştirmelere kapısını mutlaka kapatmalıdır. Tavşanlı ikinci bir organize sanayiye kavuşmak üzeredir. Tavşanlı’ya her halükarda bir askeri birlik şarttır. Bu birlik için su, şeker, yağ, ateş , fıstık, irmik hazırdır. Yani helva için sorun yaşanmayacaktır. Tavşanlı Leblebisi’nin Türk Hava Yolları menülerinde yer alması için harekete geçilmelidir. Tavşanlı’da dağ turizmi için fırsat bu fırsattır. Tavşanlı’nın ayrı bir özelliği daha var. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne büyük teveccüh. Öyleyse AK Parti İktidarlarının Tavşanlı’ya bakış açılarının da bir başka olması gerekiyor.” Sev beni seveyim seni” sözü  anlamlıdır.” Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez” sözü gibi. Tavşanlılı kaz ikram etmiştir. Öyleyse tavuk esirgenmesi beklenmemelidir. Vallahi sevgi de saygı da karşılıklıdır. Ortada bir teveccüh varsa bunun diyetinin ödenmesi gerekir. Kimse kimseyi kuru kuruya sevmez. Tavşanlılı yıllarca Demokrat Parti’ye, Doğru Yol Partisi’ne, Adalet Partisi’ne, Anavatan Partisi’ne teveccüh göstermiştir. Şimdi de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kalesidir.

        Sayın Başbakan Ada Stadı’nda helikopterinden indiğinde muhteşem bir stadyumu farketmiştir. Bu stadyum AK Parti’nin Tavşanlı’ya bir armağanıdır. Ama  durup dururken sunulmamıştır. TKİ ve GLİ’nin gururu ,Tavşanlı’nın spor elçisi LİNYİTSPOR’un  yüzü suyu hürmetine  bir hediyedir. Sayın Başbakana  Linyitspor’un ligin dibine indiği anlatılınca,sayın Enerji Bakanı’na  vaziyet izah edilince  hepimizin kulaklarıyla işittiği bir açıklama  içimize su serpmiştir. Devlet büyüğümüz sayın Yıldırım söz vermişlerdir. Ne için? Linyitspor’un yeniden geldiği yere geri döndürülmesi için gerekenin yapılacağına. Bu söz namus sözüdür. Eğer Linyitspor konusu TKİ   Genel Müdürlüğü nezdinde yeniden masaya yatırılmazsa önce ben haykıracağım. Linyitspor Türkiye’de tarih yazmıştır. Az kalsın Süper Lige yükseliyordu. Bugünden itibaren sayın GLİ  Müessesesi Müdürü Mustafa Çokuslu harekete geçmelidir. Çünkü sayın müdürün kanımca eli güçlenmiştir. Hemşehrimiz sayın vekilimiz Prof. Dr. Vural Kavuncu ile Ankara ile irtibatımızı en iyi şekilde sağlıyoruz. Sayın vekil :” Elçiye zeval olmaz” hesabıyla Linyitspor için gerekeni zaten yapacaktır. Linyitspor’un vergi ve prim borçları vardır. Bunlar bir şekilde silinmelidir. Yeni bir teknik direktör, yeni oyuncular için harekete geçilmelidir. Paf Ligi kazasız belasız halledilmeli, Linyitspor Paly Off  yaşamadan önce 3.Milli sonra da 2. Milli  Lige ardından da PTT i.Ligi’ne geri dönmelidir. Vakit nakittir. Linyitspor için işi ağıra alanlara kesilecek faturalar olacaktır. Onlar da bunun bilincinde olmalıdırlar.

       İsteyenler sadece kendileri için değil içinde yaşadığı yerleşim biriminde yaşayanlar için de istiyor.” Birimiz hepimizin, hepimiz birimizindir “sözünü unutmamalıyız. Arif olan anlar hesabı  laf söylemesini bilenler böyle günlerde önemlidir. Çünkü herkesin bir ifade şekli vardır diyorum ya. Bazıları fıkra anlatarak, bazıları espriyle konuları gündeme taşırlar. Fırsat bu fırsattır.  Ama sadece iftar sofrasında yemek yenilmiş, dualar edilmişse kanımca bu ziyaretten hiçbir şey beklenmemelidir. Tavşanlı için neler vaat edildiğini bilmiyorum. Bir şeyler vaat edilmişse bunun takipçisi olunmalıdır. Bana kapıdan giremeyen fakat bacadan giren insanlar gerekli. Bu ziyaretlerin meyveleri mutlaka alınmalıdır. Alınmazsa sıradan bir ziyaretin ötesine geçemeyecektir. Tavşanlı’dan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne verilen oyların meyveleri mutlaka yenilmelidir. Tekrar ediyorum Tavşanlı’nın yumuşak karnı LİNYİTSPOR’dur. Yeni yatırımlardır. Kafalarda olgunlaşmış fakat bir türlü hayata geçirilememiş olan projelerdir. Tavşanlılı nezle olduğunda Ankara öksürebiliyorsa amaca ulaşılacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları