15 Ekim 2022 - Cumartesi

KISA KISA HABERLER

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 9 dk.
278 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

           
       
        Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan   sayın Kütahya AKP İl Başkanı  Mustafa Önsay’a göre, Ulu Önder Atatürk’ün   29 Ağustos 1922’de  ZAFERTEPE’yi   ziyaret etmesinden  bu güne   burayı ziyaret eden 2.Cumhurbaşkanıdır.Bu ziyaret üstelik, 100 yıl sonra  gerçekleşmiştir.  Sayın il başkanına katılıyorum. Bu ziyaret gerçekten anlamlıdır. Bu onur  bugüne kadar sayın Cumhurbaşkanlarımızdan sadece ikisine aittir.
         Sayın AKP İl Başkanı Önsay’a göre, Yıllardır farklı sebeplerle  Kütahya Ticaret Borsası ‘nda bir sıkıntı söz konusudur. Kütahyalılar.sürekli “ Bizim yanımızda olun” çağrısı yaptıkları için  harekete geçtiklerini,  sayın valimiz Ali Çelik Bey’in çabalarıyla Kütahya   Ticaret Borsası’nın açıldığını ,alımların da başladığını söylüyor. Eğer çiftçimiz açısından konuyla ilgili  bir problem olursa  AK Parti olarak denetimleri ve gerekli kontrolleri bizzat yapacaklarını  söylemiş. 
         Sayın AKP İl Başkanı  Önsay Kütahya  Şehir Hastanesi   için de konuşmuş. Şehir Hastanesi’nin 2022 yılı sonuna kadar  mutlaka hizmete gireceğini belirtmiş. Mevcut firmanın,devlet nezdinde bir takım isteklerinin olduğunu,  bu isteklerin çözüme kavuşturulduğunu,firmaya nefes aldırıldığını  ve hasta kabulünün yakınlaştığını belirtmiş. 
         Sayın AKP İl Başkanı Önsay, Kütahya’da faaliyet gösteren Doğalgaz Firması ile ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yapmış,Şu anda Kütahya’da 34 000  sayaçlı kart bulunduğunu,  Bu uygulamanın da ülkemizde sadece  Ankara Polatlı’da ve Kütahya’da olduğunu ,Ama Kütahyalıların sayaçlarını  değiştirmek istemediklerini,zaten uygulamanın hatalı olduğunu, Firmadan tek beklentilerinin Kütahya’ya ve Kütahyalılara  hizmet olduğunu,her firmaya eşit baktıklarını, ama hizmet etmeyenlere eşit bakmadıklarını, çözümü firmadan beklediklerini de söylemiş. 
         Dünyada hayatta kalan, Darülkurralardan  Kütahya Cafer Paşa Darülkurrası , restore edilerek yeniden hizmete açılmış.Bu konuda konuşan Kütahya Valisi.” Bu ağır fakat gurur veren sorumluluk duygusuyla ,geçmişimizi bir armağan,emanet olarak görüyoruz. Tarihin tozlu raflarından  indirip aslına uygun olarak hayata kazandırdık” demiş.
         Sayın Kütahya  Valisi Ali Çelik’e göre DUMLUPINAR ,DİORAMA MÜZESİ, Büyük Zafer’in,  100.yılına armağan edilecek. Amaçlarının da 100.Yılın anlamını büyütmek olduğunu ifade etmiş.
         Sayın Kütahya Valisi Ali Çelik, Domaniç’te yeni kurulan KADIN KOOPERATİFİ  yönetimini  makamında kabul ederken”Ekonomiye  sağlayacağınız katkılardan ötürü sizlere şimdiden teşekkür ediyorum” demiş. 
        Kütahya’nın ve Kütahyalının gururu NG Ailesi  Motivasyon Gecesinde  buluşmuş. Adını Kütahya’dan alan,yarattığı  değerlerle  ününü  tüm Türkiye’ye,sınırlarımız  ötesine ,tüm dünyaya tanıtan, Adını  ve Kütahya’yı  belli başlı markaları arasına katan , Kütahya Porselen  ve NG  Kütahya Seramik  çalışma arkadaşlarına  nice başarılar diliyoruz. 
         Güral Porselen  Yönetim Kurulu  Başkanı İsmet Güral, Kütahya Orta Ölçekli  İşletme ve  Serbest Meslek  Yöneticileri  Destekleme Derneği(KOSYÖD)  üyelerini  GÜRAL  29 EKİM SERAMİK FABRİKA’sında  ağırlamış. Ünlü iş insanımız, Kütahya’mızın gururu  İsmet Abimiz ,fabrika hakkında güzel bilgiler anlatmış.Bu muhteşem  fabrikanın  son teknolojinin ürünü olması da güzel.  170 000 metrekareye yayılan bu görkemli  fabrika  bugüne kadar en büyük yatırım olarak nitelendiriliyor. Güral Porselen  1989’dan beri kusursuz porselen üretimi yapıyor.  Dünyadakilerin en iyilerinden.  Fabrikada el değmeden üretim  gerçekleştiriliyor. 
         Türkiye’nin en büyük 2.nci, Ege Bölgesi’nin  en büyük atış etkinliği olarak Büyük Zafer’in  100,Yılı etkinlikleri çerçevesinde KÜTAHYA  AVCILIK ve ATICILIK  İHTİSAS KULÜBÜ  DERNEĞİ Tarafından  düzenlenen  atış etkinliğine  Türkiye’nin farklı kesimlerinden  500’e yakın sporcu katıldığını duydunuz mu?Bu etkinlik için Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr Alim Işık’ın  derneğe gereken desteği esirgemediğini de.  8 kategoride etkinlik yapıldığını  biliyor musunuz?Bu etkinlikler çerçevesinde Belediye Başkanı Prof. Dr Alim Işık’ın da  atış yaptığını kaçımız biliyoruz?Dernek Başkanı Kadir Güngör’ü kutluyorum. 
         İyi Parti  Kadın Politikaları  Başkanı  Ünzile Yüksel ,” Türkiye’nin 81 ilinde   gönül alma, kapı çalma projeleri olduğunu,dilek ve temennileri bizzat ilk ağızdan  evin annesinden,babaannesinden ,anneannesinden   aldıklarını,onları dinlediklerini ve  duyurmak istediklerini duyurduklarını söylemiş.Kütahya’ya gelen  Yüksel’in bu açıklaması ilgiyle karşılanmış.Sayın Yüksel “ Gelsinler Kütahya’nın durumunu bizzat görsünler. Gittiğimiz  her yerde 3 sorun karşımıza çıkıyor. Bu coğrafyada  hepimiz bir olacağız” sözleriyle de ilgi odağı olmuş durumda. 
         Kütahya’nın simgesi, ÇİNİLİ VAZO restorasyon sonrası yerine yerleştirilmiş.  Belediye Başkanı Prof. Dr Alim Işık,” Bu günü tarihi bir gün olarak ifade etmek istiyorum.  Şehrimizin ebedi simgesi Çinili Vazo tekrar yerinde” demiş. 
         Kütahyalının  sevdiği ve saydığı, bir anlamda Kütahya Milletvekili gibi davranan  Afyonkarahisar  Milletvekili  sayın Veysel Eroğlu,  Hızlı Tren konusunda konuşmuş:”Bir müjde vermem  gerekiyor mu bilmiyorum. Ulaştırma Bakanlığı’ndan ,proje yapın diye rica etmiştim. İSTANBUL-KÜTAHYA AFYONKARAHİSAR-ANTALYA  HIZLI TRENİ’ni  yapsak diye… Yaparsa  AK Parti yapar. Çalışmalar devam ediyor”demiş.   Kim ne derse desin, sevgili AKP’li   Veysel Eroğlu  bir anlamda Kütahya’nın Fahri Hemşehrisi’ dir.           
           22  Mayıs 2022 tarihinden beri   Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü   görevini başarıyla ama  vekaleten yürüten Hakan Sıralı’nın  bu göreve  asaleten atanması  memnunlukla karşılanmış. Bunu  aldığım mesaj ve telefonlar teyid ediyor.   Sayın Sıralı zaten  bu görevi hak etmişti.  Çünkü sayın Sıralı Kütahya Halkı’na güveniyordu. Kütahya Halkı da   kısa sürede  sayın Sıralı’ya  büyük bir güven duymuş,kendisini sevmişti. Kendisi  de zaten   göreve başladığı günden bu güne,her zaman Kütahyalıların ve Kütahya’nın hizmetinde olduğunu her vesileyle ifade etmiştir.Özellikle Kütahya  son yılların kabusu olan  uyuşturucu ile mücadelede  ciddi bir çalışma içindedir.Bu  başarı sayın Sıralı ve mesai arkadaşlarının  çabalarıyle gelmiştir.  Kütahya değerli polislere,amirlere sahiptir.Sayın Sıralı’nın  ilin diğer   ilçelerinin   Emniyet Müdürleriyle samimi bir dialog içinde  olduğunu da biliyoruz.  Şimdi daha da  güzel bir çalışma içinde olacaktır. İnşallah Kütahya’da uzun süre görev yapar. Kendisini kutluyorum. 
              Kütahya Belediye Başkanı,eski parlamenter Prof. Dr. Alim  Işık’ın   Büyük Turan Kurultayı’na  katıldığını kaç Kütahyalı biliyor? 12-14 Ağustos günlerinde Macaristan’ın Bugaç  Kasabası’nda  toplanan kurultaya Türkiye dışında  Kırgızistan, Özbekistan ve Azerbaycan  dışında dünyadan Türk Dünyası’nı  temsil eden önemli isimler de katılmıştı.  Bu yıl 7.cisi  düzenlenen kurultaya delege olarak katılan  Işık’a   TÜRK Okçuluk Federasyonu   Yönetim Kurulu Üyesi Selim Erduğan da  eşlik etmiş.  Bu kurultayın HUN-TÜRK Kardeşliğini  simgelediği kesin.  Bu kurultayın bir başka onur konuğu da son Başbakanımız Binali Yıldırımmış. Kendisi bilindiği gibi  Türk Devletleri   Teşkilatı Ak Sakallılar Meclisi Başkanı. 
               LAVANTA  Tavşanlı’da da kokmaya başlamış.  DPÜ   Tavşanlı Yerleşkesinde  oluşturulan Lavanta Bahçesi’sinde hasat gerçekleştirilmiş. Hedefin gelecek yıl yani Cumhuriyet’in 100.yılında 2500 Lavanta olacağı açıklanmış. Tavşanlı MYO Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 2500 Lavanta kökünün 4 dekar arazide toprakla buluşturulduğu belirtiliyor. Okul müdürü Prof. Dr.  İsmet Çelik ve mesai arkadaşlarını kutlamak gerek. Tavşanlı Halkı,bu Lavanta Bahçesi(nde  her zaman fotoğraf çektirebilecek,bahçeyi gezebilecek,mis gibi kokuları teneffüs edebilecek, gelin ve damatlar için bulunmaz bir kompozisyon oluşturulmuş. Belki de Türkiye’de bir MYO’da öğrenciler Lavanta kokuları altında eğitim ve öğrenim görme fırsatı yakalamış gibi görünüyor. 
                Kütahya Belediye Başkanı  Prof. Dr. Alim Işık  Zafer Meydanı’nın Kütahya’nın Batıya bakan yüzü olacağını belirtmiş.  Meydanın turistik açıdan Kütahya7nın  reklamını yapacağını  ifade etmiş. Aydınlatmalarıyla, özel tasarımlarıyla,Belediye Logosu ve Türk Bayrakları’yla  taçlandırılan Kütahya’nın yeniden dizayn edilen meydanını   methediliyor.  Teşekkürler başkanım.  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları