02 Kasım 2012 - Cuma

Mobese

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
4698 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

Bu sözcük dilimize gireli bir hayli olmasına karşın Tavşanlı’da bu sözcüğü ilk telaffuz edeni biliyorum. Kim mi? Sayın A.İhsan Özden. Yüzlerce bakkalın ve bayiin başkanı Özden her vesileyle bu MOBESE’den söz etmiştir.Bunun Tavşanlı için hayırlı bir hizmet olduğunu söylemiştir.Söylemekle de kalmamıştır.Resmi ve Özel kurum ve kuruluşların yetkilileriyle dirsek temasında bulunmuş ve bu sistemin ilçe için hayırlı  olacağını ifade etmiştir.Sonra ne olmuştur? Karşısına kabarık bir rakam çıkmıştır. Zaten bu rakam küçük bir rakam olsaydı sayın Özden bunu tek başına yapardı. Peki Mobese Tavşanlı’ya ne getirir? Çok şey getirir. Hırsızın,uğursuzun,ahlaksızın,Allah’tan korkmayanın , vicdansızın,saygısızın, edepsizin, kural tanımazın kol gezdiği ülkemizde bu sistem bir çok alanda suçluları kabak gibi ortaya çıkarıveriyor. Sarrafı, iş merkezlerini, okulları, resmi daireleri,bankaları,otelleri,fabrikaları ve diğerlerini soyanlar,soyma teşebbüsünde bulunanlar bir şekilde yakalanıyorlar. Katiller de bu sistemin kurbanları arasındadır. Halkın arasında hoş bir yakıştırma var. Mobese için “Biri bizi gözetliyor” diyor.Bu sistem canlı bir yaratık da değil. Alt tarafı insan icadı. Gıdası elektrik. Organları kablo ve diğerleri. Akıllı cihazların bir araya getirdiği bir sistem.

         Tavşanlı merkezde 50’ye yakın sarraf,bir o kadar eczane , bir o kadar avukat ve doktor yazıhane ve muayenehanesi, çok sayıda AVM, banka şubesi, ATM, okul, sağlık kuruluşu, otopark, lokanta ve diğerleri var .Bazı önemli ve kritik noktalara Mobese sistemi yerleştirsek fena mı olur? Ama maalesef bugüne kadar bunu gerçekleştiremedik. Her şeyi polisin , jandarmanın çözmesini beklemek hem ayıp hem de günahtır. Öyleyse gelin bu sistemi kuralım. Sorumlu kişilere destek verelim.

          Bu sistemi kurmak bir atla deve midir ? AR-GE merkezleri var. Araştırıp bu işin faturasını görelim. Kaynak araştırmasını sonraya bırakalım. Mobese sisteminin ne denli yararlı olduğunu trafik kazalarında görebiliyoruz. Bir çatışmayı A’dan Z’ye izleyebiliyoruz. Gördüklerimiz hem bizler için birer ibret oluyor hem de  sorunu çözmede yardımcı oluyor. Neden bir çok olayda Mobese sistemini tahrip etme girişimleri oluyor. Çünkü  iyi biliniyor ki bu her şeyi izleyen gözler kötülerin en büyük düşmanı da onun için. Apartmanlara da, sitelere de bu sistem kurulmaya başladı. Kimlerin girip çıktığı artık rahatça izlenebiliyor.

           Allah bu sistemi bulanlardan razı olsun. İnsanlık adına çok büyük bir buluş. Kim veya kimler buna sebep olur da bu sistemi Tavşanlı’ya kazandırırsa bundan Tavşanlılı olumlu etkilenecektir.Bu sistem insanımızın huzuru ve rahatı için gereklidir. Bakınız doğalgaz ilçemize geldikten sonra hava kirliliği de bundan olumlu etkilendi. Eski kirlilik yaşanmıyor. Filiz Kooperatifi insanımızı bir yerden bir başka yere taşıyor.Bir anlamda kamu hizmeti veriyor.Merkezi ezan sistemi sayesinde halkımız ezanın en güzelini duyuyor.Belediyemizin her haberden halkımızın yararlanması için kurduğu sistem tıkır tıkır çalışıyor.Trafik için sinyalizasyon hizmeti fena mı oldu?Hizmetin iyisi ve kötüsü olmaz.Hizmet hizmettir.Mobese sisteminin 2013 yılı içinde mutlaka çözüme kavuşturulması şarttır.Bu konuda öncelikle Sayın Kaymakamımızdan yardım isteriz.İlçenin en büyük yönetim görevlisinin bu konuda bir şeyler yapacağına inanıyorum. Bu hizmet için TTSO ve diğer güçlü kuruluşların da,hatta sayın milletvekilimiz Prof.Dr.Vural Kavuncu’nun da  büyük bir potansiyel oldukları inkar edilemez.

             İçimi kemiren bir konu daha var. Diyorum ki acaba Hükümet Konağı için bir deprem testi yaptırsak mı? Ben bu binanın zamanın koşullarında ne denli uyduruk inşa edildiğini bilenlerdenim. Binanın kolonlarında paket taşı bile var.Devlet Tavşanlı’ya artık içinde Emniyet Müdürlüğü,Vergi Dairesi Müdürlüğü ve diğer dağınık birimlerin yer alacağı bir Hükümet Konağı için harekete geçmelidir.Boşalacak Emniyet Müdürlüğü binamızı orta ölçekli bir polis okuluna dönüştürebilir veya bir MYO için kullanabiliriz.Cumhuriyet Meydanı’nı yeniden dizayn edebilir ve altını yüzlerce aracı alabilecek bir yer altı otoparkına dönüştürebiliriz.Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç Bey’in kulaklarını çınlatmak isterim.Ülkemizde halen 398 spor tesisinde çalışmalar yapıldığını ifade ettiler.Sayın bakan Tavşanlı’nın AKP’nin kalelerinden biri olduğunu belki bilmiyorlardır.Ben söyleyeyim.AKP Tavşanlı’ya ve Tavşanlılılara borçludur.Tavşanlı’da sporseverler hala ilkel tribünlerde karşılaşmaları izliyorlar.TOKİ istesin birkaç ayda Tavşanlı Ada Stadı’na modern bir tribün yaptırabilir.Dünya’nın dört bir yanına ve ülkemizin yine büyük bir bölümüne ziyaretlerde bulunan sayın Başbakanımızın da bir ara gönül almak için Tavşanlı’ya gelmesini bekliyoruz.Tavşanlı Ege Bölgesi’nde mi ?İç Anadolu Bölgesi’nde mi? bugüne kadar anlamış değilim.İç Batı Anadolu Eşiği’nde gösteriliyor.Öyleyse yandık demektir.Önce Tavşanlı’nın Ege Bölgesi’nde olduğu açıklansın da yerimizi bilelim.Bayramda bu sitemlerimi hoş görsünler.Biz Tavşanlı sevdalısıyız.Ben dostum ve acı söylüyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları