12 Kasım 2022 - Cumartesi

ET TEKRARI AHSEN VELEV KANE YÜZ SEKSEN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
218 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

ET  TEKRARI  AHSEN VELEV 
KANE  YÜZ SEKSEN 
                         Yazımın başlığını eskiler okusun. Yeniler de  daha anlaşılabilecek olan  şekilde” Yüz seksen kere bile olsa tekrar et zira tekrar güzeldir”  anlamına geldiğini  bilsin. Bunu neden söylüyorum? Bugüne kadar bilmiyorum  kaç kez yazıp çizdim. İşte 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne 27 gün kala  yine yazıyorum. Şu Tavşanlılı Öğretmene tahsis edildiği ifade edilen, bir ara Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarınca  görülen,hatta bir milyon TL PARANIN GÖNDERİLDİĞİNİ BİLDİĞİMİZ,BUGÜN KAPISINDA “ Tadilat var” yazılı, Kanal boyundaki  15 Temmuz ardından kamulaştırılan eski dersane binası  için ne düşünüldüğünü  sormak istiyorum.  Bu binayı mutlaka sayın Valimiz Ali Çelik Bey, sayın Kaymakamımız  Hayrettin Baskın  Bey,sayın il Milli Eğitim Müdürümüz,sayın AK Parti İlçe Başkanımız,sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  görmüşlerdir. Ne oldu da bu bina bir türlü bitirilemedi ve öğretmenin hizmetine sunulamadı? Bu soruyu ben sormuyorum. Bunu bana başkaları soruyorlar.  
                           Yazımın başlığında olduğu gibi  bıkmadan usanmadan soracağım. Önümüzdeki yıl Cumhuriyetimiz 100 yaşında olacak.  En azından Cumhuriyetimizin bekçileri öğretmenlerimize  bu bina olmasa da bir başka bina öğretmenevi  olarak sunulamaz mıydı?Çünkü birilerine göre bu bina ahlı binadır. Tavşanlılı Öğretmen ve öğretmen camiası herhangi bir binanın girişinde ,  Cumhuriyet’in 100.yılında” TAVŞANLI 100.YIL  ÖĞRETMENEVİ” tabelasını mutlaka görmek istiyor. En büyük talihsizlik araya genel seçimlerin girmiş olmasıdır. Bu da Tavşanlı’da Öğretmenevi konusunu gündemden düşürmüştür.  Ama bu öğretmenevi bazı siyasi partilerimiz  için genel seçimler öncesinde  mitinglerde,toplantılarda mutlaka gündeme getirilecektir.  Eh ortada en az 2000’in üzerinde bir aktif ve emekli öğretmen oyu söz konusu. Bunu mutlaka hesap edenler vardırÖyleyse  gelin bu işi çabuk bitirelim derim. Adalet ve Kalkınma Partisi  böyle bir Öğretmenevi’nin Tavşanlı’da açılmasını istiyor mu istemiyor mu?Siyasi İrade  bu konuda ne diyor? Bir yetkili çıksın ve  Allah rızası için yanıt versin. 
                            Bir gün Şanlıurfa’da bir vatandaşın oraya buraya koşturup derdini bir türlü anlatamadığı ve ardından da durumu Allah’a şikayet  başlığı altında bir çınar ağacının gövdesine raptiyelediği  yazı  aklıma geldi.Demek ki adamın  artık   canı  çok sıkılmış olmalı. Yani Tavşanlı Öğretmenevi konusunda   yaşanan sorunu Yüce  Allah’a mı şikayet edelim? Tavşanlı’da yüzlerce öğretmen  bugün  oturacak bir kafeterya,kahve,sohbet odası  ,park köşesi  bulduğunda bir nebze  oturup soluklanıyor. Bunu kendi evinde yapsa fena mı olur? Tavşanlılı Öğretmen 1980 Askeri Darbesi sonrası kendi harçlıklarıyla inşa ettirdiği Öğretmenevi’ni bile  elinden kaptırdı. Binası kamulaştırıldı.Hazineye intikal ett.i. Bu bina halen Tavşanlı’da bir başka amaç doğrultusunda hizmet veriyor.  Türk Maden- İş Batı Anadolu Şubesi’nin Tunçbilek’teki Maden İşçileri için Tavşanlı’da inşa ettirdiği Eğitim  merkezi  de artık  Kütahya  İl Özel İdaresi’nin  taşınmazıdır. Nasıl olup ta satıldığı, hem de sembolik bir ücretle hem de “ Satılamaz” şerhine rağmen. . Bu bina daha önce zamanın sendika başkanı Doğan Şahin döneminde  Tavşanlı Öğretmeni’ne tahsis edilmişti.  Yani Tavşanlı Öğretmenleri bugün dımdızlak ortada kalmıştır. Ders bitiminde mecburen evlerine gitmektedirler.  Daha ne dememi bekliyorsunuz? 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları