03 Aralık 2023 - Pazar

KÜTAHYA CHP İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ 9 YIL SONRA

KÜTAHYA CHP İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ 9 YIL SONRA CHP’NİN YENİ MKY’NA GİREREK

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 8 dk.
410 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

  KÜTAHYA CHP İL  BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ  9 YIL 
   SONRA  CHP’NİN YENİ MKY’NA GİREREK  GERÇEK
   ANLAMDA TAÇLANDIRAN ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ
   KÜTAHYA’NIN SİYASET TARİHİ’NDE ÖNEMLİ BİR
                            SAYFA AÇTI        
       Gerçek mesleği  başarılı bir kadın hastalıkları uzmanı olan Kütahya CHP İl Başkanı Uzm. Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz  Kütahya’nın siyaset Tarihi’ne yeni bir sayfa açan siyasetçi oldu. CHP sevdalısı,Atatürkçü,devletine saygılı,milletini seven  bu  bayan siyasetçi birkaç gün önce  diktiği fidanın ağaca dönüşmesiyle  Kütahya’da  CHP’ye  ilk meyvasını sundu.  Cumhuriyet’in hem de 100.yılında  oluşan bu meyvanın tadından  yanına varılmaz.  Sayın Şahbaz, Kütahya’da CHP Oylarında patlama yaratan,Kütahya’da en azından bir milletvekili çıkarma başarısı gösteren çalışkan bir il başkanı olarak bilinir. Bu birilerinin dikkatini mutlaka çekmiş olmalı ki bir baktık sayın Şahbaz Ankara’da .CHP’nin Yeni MKY’sında. Bilindiği gibi   CHP  geçtiğimiz günlerde   Büyük Kurultayını gerçekleştirmişti.  Sayın Şahbaz,Altıntaşlı  hemşehrimiz  büyük bir sürpriz yapmıştı.  Yeni Genel Başkan’ın  yeni MKY’sına  girme başarısı göstermişti.  Altıntaş’ın Altın kızı artık CHP’nin çatı katındadır. Kendisini tebrik ettim.  Başarılarının ülkemizin ve özellikle Kütahya’nın yüce menfaatları doğrultusunda hayırlı olmasını diledim.  
         Ben sayın Şahbaz’ı tanımam. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nin yıllardır üyesi,son yıllarda onur üyesi olmama karşın bir yerde ne  karşılaştık ne bir etkinlikte  bir araya gelebildik,ne bir yerde oturup çay yudumladık ne de  bir vesileyle herhangi bir konu hakkında  fikir alışverişi yapabildik. Ama uzaktan hep kendisini takip ediyordum. Çabalarını yakinen biliyordum.Kendisini  kendisi hakkında   anlattıklarını da dinlemiştim Hepsi o kadar..Bilindiği gibi CHP BİR GÖLGE KABİNE KURDU. Sayın şahbaz da bu kabinenin  artık bir üyesi olarak görev yapmaya başladı.  Kendisi Sağlık Politikaları Genel Başkan Yardımcısı oldu. Kütahya için önemli bir fırsat ve büyük bir şans  doğdu. Değerli  CHP Tavşanlı İlçe Başkanıydı, Füsun Aktakka Yıldız  birkaç ay önce bir vesileyle  telefonda görüşürken kendisinden bana sitayişle bahsetmişlerdi.  CHP’nin Kütahya’da emin ellerde olduğundan söz etmişti.  Teşhisi doğru çıktı.Ben de  bir Kütahyalı olarak kendisiyle onur duyanlardanım.   İnanıyorum ki sayın Şahbaz Kütahya için bundan sonra  daha   çok faydalı ve yararlı olacaktır.  Önemli olan sayın Şahbaz’ın boşalttığı koltuğa kimin oturacağıdır. Ama merhum Demirel’in her fırsatta ifade ettiği gibi Demokrasilerde çareler tükenmez. Mutlaka sayın Şahbaz’ın koltuğunu dolduracak bir güzel isim,bir değerli hemşehrimiz  mutlaka vardır.  Örgüt bunun gereğini yerine getirecektir.  Şöyle gerilere kadar gittim; sayın Şahbaz’ın elde ettiği başarıyı Kütahya’da bugüne kadar  bir başka CHP’lide göremedim. Bu son yaşadığımız mutluluk, belki de bu Kütahya’da CHP’nin şansını  tetikleyecek,artıracaktır. 
          Kurultayda 13 buçuk yıldır genel başkan olan sayın Kılıçdaroğlu’nu yenerek seçilen  Özgür Özel de son Kütahya ziyaretinde  kendisini yakinen tanımış,çabalarını görmüş, CHP’ye kazandırdıklarını  öğrenmiş  olmalıdır ki   önümüze bu güzel tablo çıkmıştır. Öyle olmasaydı  sayın Şahbaz   CHP’nin çatı katına çıkabilir miydi?  Sayın Şahbaz   CHP’de   büyük bir göreve getirilmiştir. Bunun hakkını da fazlasıyle verecek niteliğe,kaliteye,güce,birikime  de sahip bulunmaktadır. Sevgili Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyareti sırasında Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalarken şu cümleleri yazmış:”  Aziz Atatürk, sayın genel başkanım,4-5 Kasım  tarihlerinde düzenlenen 38.nci Olağan Kurultayımızda  görev alan  Parti Meclisi  ve Yüksek Disiplin Kurulu  Üyelerimizle  birlikte huzurundayız. Cumhuriyetimizin 100.ncü  yılında,kurduğunuz ve  bizlere emanet ettiğiniz partimizi  iktidar yapamamanın mahcubiyeti içindeyiz” demiş. Sayın Özel hiç üzülmesin  Kütahya,kendisine pırıl pırıl,dürüst,çalışkan,başarılara aç bir evladını  emanet etti. Müsterih olsun.  Diğer değerli bireylerle  birlikte mutlaka başarıları yakalayacaktır.  Kütahyalı hangi siyasi partiye gönül verirse versin,bir evladını böylesine güzel bir göreve geldiği için gönülden kutlamalıdır. 
         ATATÜRK,önce  bir asker,sonra bir devlet adamı,Cumhuriyetimizin kurucusu,ilk Cumhurbaşkanımızdır. Devrimleriyle Türk Devleti’ni taçlandıran isimdir. Sonra   CHP’nin kurucusu ve ilk genel başkanıdır.    Yine CHP,  Atatürk’ün kurduğu bir rekabet partisi de değildir.  Bir kurucu partidir. Rakibi de asla yoktur ve olmamıştır da.  Sadece kurucu  unsur olarak görev yapmıştır.Sayın Şahbaz hakkında yeterli bilgi sahibi  olmayanlara  küçük bir bilgi sunmak isterim;        1966 yılında Kütahya’nın Altıntaş İlçesi’nde doğan dört çocuklu ailenin en büyüğü olan   hemşehrimiz,çevresinin ve özellikle ailesinin  ısrarlarıyle okumuş ve kendini kabul ettirmiş,mütevazı,çalışkan,sabırlı,sevecen bir evladımız.1972-1983   yılları arasında ilkokulu ve ortaokulu-liseyi Kütahya’da tamamlamış. 1983-1990 yılları arasında  Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi okuyan ve buradan mezun olan Şahbaz, 1990-1995 yılları arasında Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisası yapmış. 1995-1997 yılları arasında  Emet  Devlet Hastanesi’nde Kadın –Doğum uzmanı olarak çalışmış.  1997-2011 yılları arasında Kütahya Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak görev yapmış. Sivil toplum aktiviteleri de var: KESK Bünyesinde  Sağılık  ve Sosyal Emekçileri Sendikası Kütahya Temsilciliği Genel Merkez Delegeliği(2000-2002) ve yöneticilik (2000-2011) yılları arasında, Ankara Tabip Odası Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Temsilciliği(1993-1995),Kütahya Tabip Odası Merkez  Konsey Delegeliği(1996-1998)  yapmış. Babası adına kurduğu İbrahim Aksaz Yaban Hayatını Koruma Derneği’nde yöneticilik yapmış, dernek bünyesinde organik tarım,kırsal kalkınma ve doğal hayatın korunması  ile ilgili çok sayıda çalışması ve projeleri var. Anne ve bebek sağlığı ile ilgili  çok sayıda ulusal ve uluslar arası  bilimsel kongrelerde sunulan çalışmaları ve makaleleri mevcut. Yerel Gündem 21 Platformu Kadın Komisyonu’nda Kütahya merkezinde  çok sayıda ilköğretim okulunda annelere yönelik bilinçlendirme eğitimleri yapmış.,kadın ve aileyi koruma derneği  başkanlığı  yapmış.sık sık yerel gazetelerde  ülkemizin gündemiyle ilgili  köşe yazıları,yazıları mevcut.Evli ve bir çocuk annesi.CHP’nin 24. dönem milletvekili adayı.Kütahya Evliya Çelebi  Devlet Hastanesi’ndeki görevinden  18 Nisan 2012 tarihinde istifa etmiş.  Özel muayenehane açmış.Halen  Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak hekimliğe devam ediyor.  2014 yılı Haziran olağanüstü il kongresinde CHP Kütahya  İl başkanı  seçilmiş. 21 Aralık 2015 olağan kongresinde  CHP İl başkanlığına yeniden seçilmiş.  bu sorumluluk gerektiren görevi büyük bir heyecanla devam ettiriyor.
               Yani anlayacağınız,on parmağında on marifet,müstesna bir insan.  Emetliler de  O’nun başarısından son derecede mütehassis olmalı. Yaban Hayatına olan ilgisi O’nu bir hayvansever olarak karşımıza çıkarıyor. SayınŞAHBAZ BİR BAŞKA AÇIDAN BENİM DE MESLEKTAŞIM SAYILIR. Gazetecilik te yapmış.  Kendisini yakından takip edeceğim. Başarılarını köşemde yazmak bana gurur verecektir.  Allah işlerini rast getirsin diyor,başarılarının devamını diliyorum.  Bu vesileyle Tavşanlılı hemşehrilerimin de selam ve sevgilerini i iletiyorum. Cumhuriyet Kadını, Cumhuriyetimizin 100.yılını taçlandırdın seni yürekten  kutlarım. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları