22 Şubat 2021 - Pazartesi

Sonrasında Bakan olmadı

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
1367 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

    KÜTAHYA DOÇ.  DR MUSTAFA KALEMLİ  VE 
 RAHMETLİ    DOÇ. DR  İSMAİL  KARAKUYU’DAN 
SONRA BİR DAHA BİR  HEMŞEHRİSİNİ BAKAN OLARAK GÖREMEDİ  
    Şair ne güzel söylemiş:” Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik/Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik”  Evet,Kütahya  bugüne kadar bazı evlatlarını bakan olarak görmeye alışmış bir ildir. Ama maalesef  çeşitli bakanlıklar yapmıştı, bir ara TBMM Başkanımızdı, Doç. Dr Mustafa Kalemli ve  aramızdan ayrılan Doç. Dr. İsmail Karakuyu ‘dan sonra  bir daha  bir  evladını bakan olarak göremedi.Sayın Kalemli Tavşanlılı, rahmetli  Karakuyu  da  Simavlı idi.  Her ikisinin de adları  bugün Tavşanlı’da ve Simav’daki Devlet Hastaneleri’nin tabelalarındadır. 
     Kütahyalı  bir evladını bakan olarak görmek istemez mi? Mutlaka ister. Peki hali hazırda milletvekili  olarak TBMM’ne gönderdiğimiz  Kütahya’nın değerli .milletvekili  evlatları arasında bakanlık yapabilecek  yetenek,tecrübe, liyakata sahip biri yok mu?  Kimse alınmasın. Her il  bir evladını bakan olarak görmektenher zaman gurur ve mutluluk  duymuştur. Ben  rahmetli  Kütahya Lisesi’nden arkadaşım,hemşehrim,rahmetli babamın meslektaşı  rahmetli,Av. Hüseyin Cavit Erdemir Çalışma Bakanı iken  de bu mutluluğu yaşayanlardanım.Kendisine “ sayın bakanım” diye hitabettiğimde “ Bırak şu bakan makan diye hitabetmeyi,ben senin arkadaşınım”derdi  Aziz dostum ki kendisine  görevi boyunca  tören komutanı,protokol amiri ve sunucu olarak ta   yardımcı olduğum  Doç. Dr. “der demez  tepki verirdii. Benim kendisine böyle hitabetmemi istemezdi.. Rahmetli Karakuyu mütevazi bir hemşehrimizdi. O da  “sayın bakanım” şeklinde hitabedilmesini istemezdi. İsmail Bey diye hitabedilmesini  yeterli görürdü.Sağlık Bakanı olduğu günlerde çeşitli vesilelerle bir araya gelmiş kendisiyle,birebir sohbet etmişlerdenim Bakı, hangi ilin bakanı varsa o ilin insanlarının yürüyüşüne bir bakın. Havasına bir bakın.Bakanınız varsa, yere daha sağlam basarsınız. Daha rahat hareket edersiniz. Derdinizi  anlatmada zorlanmazsınız. Bir kişi eğer bir bakana :” Bak bi oğlumuz,şöyle yapsak” dese bile bu o insanın rahatlığını gösterir.. Çünkü bir ilin bakanı o ilin yaşayanlarınca her zaman ”  bizlerden biridir”. Hemşehriniz bir bakansa  daha moralli olursunuz. Kendisiyle her daim  telefonlaşabilirsiniz.  Randevu almanıza dahi gerek kalmaz. Kendisine ulaşmakta zorlanmazsınız. Ben hemşehrimiz sayın bakanların yemeklerinde,kahvaltılarında nice küçük sorunun bir anda çözümlendiğini çok iyi bilenlerdenim.  Sayın Kalemli TBMM Başkanı olmasaydı Bülent Hoca’ya  TBMM Amblemli  Teşekkür Belgesini kim verirdi?Sağ olsunlar;  O benim Kütahya ‘nın sosyal,ekonomik ve kültürel başarılarında  katkımı olduğunu görenlerdendi.  Kütahyalı şu anda hangi sayın bakan ile  bir hemşehri sıcaklığı  içindedir? Bir sayın bakan Kütahya’dan gelip geçse  bir heyecan hissediyor musunuz?Sarılsanız sarılamazsınız, öpseniz öpemezsiniz,şaka yapsanız yapamazsınız,sofrasına ilişmek isteseniz değil sofrasına,bulunduğu salonun kapısına ulaşamazsınız.   Ben ve hepimiz ,bütün Kütahyalı ,kendi evlatlarımız,sayın bakanlarımızı aile bireyi gibi karşılar uğurlardık. Onları kucaklardık. Onlara  sarılır öperdik.  Hangi Kütahyalı  şu anda gerçi pandemi dönemi ndeyiz , bu musibet gelmeden önce  sayın Kalemli v e rahmetli Karakuyu’dan sonra hangi bir sayın bakana kendi evladı gibi bakabilmiştir. Köylü Mehmet Efendi’nin dediği doğrudur” İlle   benim olsun,cebimde olsun” sözü anlamlıdır. Bir ilin evladı bakansa o ile iki gözüyle bakar. Eğer değilse bir sayın bakan o ile tek gözüyle bakar. 
       Vallahi  kimse  gücenmesin; Kütahyalı  bir evladını  bakan olarak görmek istiyor. Bunu da  bana söylüyor. Ben Marko Paşa mıyım? Bu isteklerini başkalarına ,asıl söylenmesi gerekenlere  söylesinler.  Ben böyle bir arzunun her Kütahyalı’nın gönlünde yattığını biliyorum. Bakarsınız oluverir. Her tarafı ormanlarla kaplı Kütahya ‘ya en azından bir Tarım ve Orman Bakanlığı  da yakışmaz? Taktir büyüklerimizindir. Bakarsınız  Felek  Kasr-ı Mualladan bir müjde gönderiverir.  43 plaka yeniden altın sarısı renge bürünüverir.   

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları