11 Eylül 2021 - Cumartesi

Kara panteri özledik

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
930 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

   16   AĞUSTOS  2016   TARİHİNDE  KAYBETTİĞİMİZ  
   TAVŞANLI’NIN”KARA PANTER”
 ÜNVANLI   EFSANESİ
   BACAKSIZ MEHMET’İ   ÖZLEDİK 

         Mehmet  Bacaksız da yerini doldurulamayan Tavşanlılılardandır. Aslında herkes bu  kendi  nevi şahsına münhasır güzel  insanı bana göre özlüyor. Çünkü merhum Bacaksız Mehmet Tavşanlı’da bir çok etkinliği,sohbeti,toplantıyı,töreni,özellikle Linyitspor’un iç ve dış karşılaşmalarını  ölümsüzleştirmiş biriydi. Beni bile emekliye ayrıldığım 1992 yılı Eylül ayında Atatürk İlkokulu’na gelerek ölümsüzleştiren o dur..Bu kaseti gözüm gibi koruyorum. Ama şu anda, Tavşanlı’da mı,Bornovada’mı bilmiyorum. Bulamazsam üzülürüm. Çünkü kopyası yok. Her zaman söylerim;Herkes kendi çapında değerdir. Yine  de  söylemek isterim; Kimse kimsenin yerini  dolduramaz ve de dolduramamıştır.
          Mehmet Bacaksız, halkımıza göre,  “ Bacaksız Mehmet”  Garp Linyitleri İşletmesi’nin 14829 kütük nolu Oto Tamirci Ustaları’ndandı. Ana tarafı,Şirazlar’dandır. Eşi, Boyacılar’dandır. Tansel ve Taner iki erkek evladıdır. Bacaksız Mehmet’i Yalova Depremi’nin yıldönümünde toprağa vermiştik. . Şimdi arkadaşları, Makarna Kamil, Kaptan Fazlı, Sağır Ethem, Çete Mehmet,Zeki Şirin,Kulluk Orhan,Memo,  Celalettin  Mercan( Hantala) ve diğerleriyle beraberdir. 
          “ Ardo Video” denildi mi bilin ki Bacaksız Mehmet’ten söz edilmektedir.LİNYİTSPOR   Türkiye  Ligleri’nde mücadele verirken  Bacaksız Mehmet , bu spor elçimizin bütün antrenmanlarını,içerde ve dışarıda yaptığı karşılaşmaları  ölümsüzleştirmişti. Keşke bu çekimler  Linyitspor Kulübü  tarafından  özellikle alınıp saklansaydı. Merhum Bacaksız Mehmet ise zaten bunları saklayamazdı.Bunu kimse akıl edememişse söyleyecek bir şey yoktur.       
             Oğlu sevgili  Tansel ile telefonla konuşurken  merhum babasının ölüm yıldönümünde yaşları 8-10 arasında 8 futbol takımının katılacağı  bir turnuva ile anılacağını  öğrendim.  Küçük sporcuların   bu arada merhumun  mezarını ziyaret edecekleri,Bu güzel insanın ruhuna   Fatiha okuyacak olmaları ise taktirlerin üzerindedir.   Bacaksız Mehmet Tavşanlı’nın yetiştirdiği efsane futbolculardandır.O Tavşanlı’nın Kara Panteri olarak  bilinir.  
             Merhum Bacaksız Mehmet Linyitspor TFF 1. liginde  Linyitspor’un Karşıyaka ve Göztepe ile olan karşılaşmalarını  ölümsüzleştirmek için kamerasıyle İzmir’e geldiğinde Linyitspor taraftarlarıyla buluşur,bizleri  de  mutlu ederdi.  Alsancak  Stadı’nda bizlere ayrılan mini tribünden kendisine seslenir:” Buradayız Bacaksız “diye bağırdiğimizda kamerasını hemen bizlere çevirir,eliyle bizleri selamlardı.              Bacaksız Mehmet,  rahatsız bile olsa,yazın kavurucu sıcaklarında , kışın dondurucu soğuklarında,karda,tipide hiçbir deplasman  maçını ve içerdeki karşılaşmaları kaçırmamıştır. Linyitspor için boyun atkısı,flama ve bayrak yaptırır,sempatizanlara dağıtırdı. Linyitspor, Linyitspor olalı Bacaksız Mehmet gibi sadık,vefakar  bir dostu bir daha bulamaz  ve  göremez . Gönlüm ister ki Linyitspor Yönetim kurulu veya kurulu temsilen birkaç Linyitspor yetkilisi 16 Ağustos günü Bacaksız Mehmet’i Asri Mezarlık’ta kabrinde ziyaret eder. Büyük bir jest olur. Hatta hatta aynı yetkililerin Linyitspor sevdalısı ayakkabıcı Fethi Demirat’ı da aynı gün ziyaret  etmesini isterim.  Gerek ,Tavşanlı’nın” Kara Panter” ünvanlı kalecisi,Fenerbahçe sevdalısı  Bacaksız   Mehmet,gerekse  Linyitspor sevdalısı   ayakkabıcı  Fethi Demirat’ın ruhları  bu ziyaretlerden mutlaka mutlu olacaktır
                Bacaksız Mehmet,telafisi mümkün olmayan bir elemandır. Boşluğu doldurulamayacak bir güzel insandır.  İş yeri bir anlamda adresti.  Biri bir şey mi isteyecek,adres olarak merhum Bacaksız’ın iş yerini adres olarak verirdi . İş yeri  en üst  düzeyde yetkili ve sorumluya,  en  sade vatandaşa  her zaman  açık olmuştur. Her gün birkaç dost  mutlaka merhum Bacaksız’ın   iş yerinde  bir araya gelirdi. 
               Rahmetli, Sabah namazını genelde Ulucami’de kılardı.Abdestsiz gezmez,vakit namazlarını kaçırmazdı.  Sabah namazını müteakiben  doğru   Asri Mezarlığa, eşini dostunu ziyarete gidermiş.  Bir sabah bana da unutamayacağım bir   sürpriz  yapmıştı.  Sabah namazımı   genelde evimde kılarım. Uyanıktım. Telefonum  çaldığında İzmir,Bornova’daydım. Bana  hemen sesli olarak  bir Fatiha okumamı istemişti.Şaşırmıştım. Ne alakaydı?Ama mademki okumamı istiyordu,okumuştum. Hem de biraz gür bir şekilde. Meğer, Tavşanlı’da Asri Mezarlık’taymış. Annemin,babamın ve kızkardeşimin mezarlarının başındaymış. Benim okuduğum Fatiha’yı onlara dinlettirmiş Bununla kalmamış,bir de mezarlarının fotoğrafını çekmiş.Bu fotoğrafı bir ziyaretimde bana vermişti. . Böyle bir şey olabilir mi?  Bacaksız Mehmet’in kalın bir defteri vardı. Bu defterin sayfaları yüzlerce dostun ölüm tarihleriyle doluydu. Bacaksız Mehmet yüzlerce kişinin ölüm tarihlerini,bir kısmının da doğum günlerini  bu deftere kaydetmiş. Bu defter inşallah duruyordur. Bir gün bana” Bir gün ben de vefat edersem beni de bu deftere kaydederler”dediğinde “ Allah göstermesin o nasıl laf!” demiştim.  Mekanı cennet olsun.  Tavşanlı Filmi’nin kareleri birer ikişer  eksiliyor.Sevgili dostum ruhun şad olsun Tavşanlı’nın en büyük Fenerbahçelisi, seni unutmayacağız ve şahsen ben yaşadığım sürece seni unutturmayacağım. .

 

   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları