05 Ekim 2024 - Cumartesi
TKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LİNYİTSPOR’A TEK GÖZLE BAKIYOR
TKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LİNYİTSPOR’A TEK GÖZLE BAKIYOR
Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 11 dk.
305 okunma

Bülent Alpagut
- 05062218413 TKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LİNYİTSPOR’A TEK GÖZLE BAKIYOR
Bazen kahroluyorum!... Ülkemizin güçlü kuruluşlarından Türkiye Kömür İşletmeleri’ne bağlı Garp Linyitleri İşletmesi’nin spor elçisi TKİ Tavşanlı linyitspor ne hallere düştü? Hangi güçlü kuruluşumuzun örneği futbol takımı TFF LİGİ 1. Ligi’nde en azından bir sezon mücadele vermiştir?
LİNYİTSPOR; 1943 yılında 3530 sayılı Beden Terbiyesi Kanunu ve Dernekler Kanununun ilgili hükümleri gereği 16 Mayıs 1945 tarihinde “ GLİ GENÇLİK KULÜBÜ” adı altında sportif faaliyetlerine başlamıştır. 17 Eylül 1973 tarihinde “GLİ LİNYİT SPOR GENÇLİK KULÜBÜ” adı altında dernekleşmiştir. 28 Ağustos 1980 tarihinde yani Askeri Darbeden kısa bir süre önce “ GLİ LİNYİTSPOR KULÜBÜ” adı altında yeniden müessese kulübü haline dönüşmüştür. 27 Haziran 1987 tarihinde dernek faaliyetlerini sürdürmüştür. 2006/2007 futbol sezonunda büyük bir başarıya imza atmış TFF 3. Milli Ligi’ne yükselmiştir. 2007 yılında yapılan olağanüstü genel kurulda isim değişikliğine gidilmiş ve bu kez kulübün adı.” TAVŞANLI BELEDİYESİ TKİ LİNYİTSPOR” olarak değiştirilmiştir. 2009 yılında yapılan olağan kongrede tekrar isim değişikliğine gidilmiş ,kulübün adı.” TKİ TAVŞANLI LİNYİT SPOR” olarak değiştirilmiştir. 1991/1992 Futbol sezonunda ve 2009/2010 Futbol sezonunda Linyitspor TFF 2. MİLLİ LİGİ’ne yükselmiştir. LİNYİTSPOR TARİHİNDE 5 KEZ TFF 3.MİLLİ LİGİ’nde mücadele etmiş bir efsane spor kuruluşudur. Kütahya’nın,dolayısıyle Tavşanlı’nın(Tunçbilek’in) GLİ’nin gururu olmuştur. Hele hele 2012/2013 ve 2013/2014 Futbol sezonlarında TFF 1.LİGİ’nrde mücadele etmiş, SÜPER LİGE yükselmesine ramak kalmıştır.
Düşünürüm de sahi TKİ Neden bu efsane futbol takımına bir süredir hep tek gözle bakmaktadır. TKİ linyitspor İLE İFTİHAR ETMELİDİR. Sayın genel müdür ve genel müdür yardımcıları neden LİNYİTSPOR’a gereken desteği esirgerler. Bakın Spor Bakanlığımız Linyitspor’un başarılarını göz ardı etmemiş,Tavşanlı’ya AB Normlarında,gece maçları da oynanabilen güzel bir stad armağan etmiştir. Bunu da mı görmezden gelirler? Bal Ligi 3. Milli Lig ile Amatör Ligin tam ortasında bir lig. Bölgesel Amatör Li g diye tanımlanıyor. Yakışıyor mu bu lige Linyitspor? Yıllar yılı Tavşanlı’nın, Tunçbilek Beldesi’ndeki GLİ’nin sorumluluk alanındaki alanlarda Linyit Kömürü’nün gelirlerini büyük bir han-ı iştahla kasasına indiren TKİ KAZ GELEN YERDEN TAVUĞU NEDEN ESİRGER Kİ? Ben değerli genel müdüre ve sayın yardımcılarına buradan üzüntülerimi ifade ediyorum. Bir eski genel müdür kulakları çınlasın Yusuf Çebi’ye bir heyetle gittiğimizde bizleri konuk etmiş, yanında yardımcılarıyla Linyitspor’a gerekli desteğini vermişti. Kendisini saygıyla selamlarım. Ama sayın Çebi’DEN SONRA GELEN SAYIN GENEL MÜDÜRLER Linyitspor’a hep tek gözle bakmışlardır. Allah rızası için, bu efsane spor elçimizin elinden tutulsun derim. Bal Ligi yaklaşıyor; hala bir kıpırdanmanın olmaması beni derinden etkiliyor. Nerede teknik kadro/ Nerede futbolcular? Tavşanlılı yıllar yılı TKİ’ye hamudunla sundu. Ama TKİ Genel Müdürlüğü buna karşın kaşıkla dahi bir şey vermedi. Eğer bu ilgisizlik böyle devam edecekse kapatın Linyitspor’u. Daha fazla yıpratmayın efsaneyi. Tavşanlılı sporseverler yıllar içinde hep Linyitspor ile mutlu oldular. Yazıktır günahtır beyler… Hani Rabbim bir yerlerden verse de içinden alıp Linyitspor’a versem diye aklımdan da geçmiyor değil hani? Efsaneler ölmez derler ama siz efsaneyi öldürmede kararlı gibisiniz gibi geliyor bana…..
TEBDİL-İ MEKANDA FERAHLIK VARDIR
Tavşanlı’da bazı şeyler içimi acıtıyor; örneğin şehirlerarası Otobüs Terminalinin bulunduğu yer.Her ne kadar Çukurköy Tavşanlı’nın en ortalık yerindeyse de terminalin Tavşanlı’nın bir başka yerinde olması güzel olurdu. Örneğin; Moymul Mahallesi’nde COMAG diye bildiğimiz manyezit işletmesine ait alan Balıkesir’e, Bursa’ya, Kütahya’ya kuşbakışı bir alan. Terminal pekala buraya yapılabilirdi. Bu noktadan her üç istikamete bağlantı kurulabilirdi.
Tavşanlı Şehir Merkezinden geçen Çevre Yolu kanımca artık alarm veriyor. Bu çevre yolu başka bir alana kaydırılabilir. Örneğin; Çukurköy üzerinden,Toki Evleri yanından Comag tesislerine yakın geçirilebilir. Bu çevre yolunun düğüm noktası da Balıkesir Köprüsü olabilir.
Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi ve civarına insanlarımızı teleferik yardımıyla daha hızlı ve emin şekilde ulaştırabiliriz. Eski Tavşanlı Devlet Hastanesi yanından,Hafızdere’yi üstten aşarak, Orman İşletmesi yakınından geçirilecek bir teleferik hattı Tavşanlı için gereklidir.
Tavşanlı’nın önemli turizm merkezlerinden Göbel Kaplıcaları’nda tesis sayısını artırmak gerekiyor. Bu arada mevcut fiyatları da aşağı çekmede yarar var. Öyle bir an gelecektir ki Tavşanlılı bu kaplıcalara ulaşmakta zorlanabilicektir. Pastayı başkaları yiyebilecektir. Atalaramız boşuna söylememiş.”Gidemediğin yer senin değildir” sözü doğrudur. Ekonomik şartlar ağırlaşırsa kaplıcalara Taşanlılı gitmekte mutlaka zorlanacaktır.
AğırcezaTeşkilatı bulunan Tavşanlı’da Adalet Sarayı artık kabına sığamaz durumdadır. Yeni birkaç mahkeme kurulması düşünülse bile bu mevcut binanın küçüklüğü yüzünden kurulamayacaktır. Üstelik Kütahya Barosu’nun Tavşanlılı üyeleri avukatlarımız bile Adalet Sarayımızda doğru dürüst bir salona dahi sahip değildir. Eski F Tipi cezaevi arsası hala neden boş olarak bekletiliyor anlıyamıyorum. Bu cezaevinin arsasına mevcut Adalet Sarayı ile irtibatlı bir bina yaptırılabilir. Bir tünel ile yaptırılacak bina mevcut Adalet Sarayı ile entegre edilebilir.
Tavşanlı’da yıktırılan eski Atatürk Lisesi binası yerine mutlaka yeniden ancak bir Atatürk lisesi binası yaptptırılabilir. Bu gereklidir. Bunun dışında bu arsaya başka bir hizmetin yapılması yasalara da ters düşmektedir. Eğer öyle olsaydı yıktırılan SSK Hastanesi yerine bir başka sağlık kuruluşu getirilebilir miydi? Yani yıktırılan SSK eski hastanesi örneğin TOKİ’ye veya bir başka kuruluşa kesinlikle verilemezdi ve öyle de olmuştur.
Tavşanlı Belediye sınırları içinde bir Arifağa Camii gibi dev bir camiye ihtiyaç mutlaka vardır. Bakın TARİHİ Ulucami bile bana göre sağlam değildir. Zorlukla ayakta tutulabilmektedir. Öyleyse şimdiki yerine değil ama Arifağa Camii için bir başka yer düşünülmelidir. Tekke Camii’nin de yeniden dizayn edilmesine gerek yoktur.
Ada Mesireliği7nde Ada içinden Moymul Altına kadar olan bölümde yıllardır beklenen sandalla gezinme projesi mutlaka hayata geçirilmelidir. Eskişehir’deki Porsuk misali Kocaçay yeniden doğmalıdır.
Belediyemizden istirham ediyorum; iş insanımız,sevgili Abdurrahman Şirin’e acilen bir bina tahsisi hayata geçirilmelidir. Bu müteşebbis güzel insanın elinden tutulmalıdır. Özellikle eski belediye başkanlarımızdan MERHUM İhsan Şirin’in ruhu da şadedilmelidir. Şirin Sucuk yeniden vitrinleri doldurmalı,Tavşanlı’yı bayrak yapan bu sucuğumuz yeniden “ buradayım” diyebilmelidir.
Sevgili belediye başkanımız Ali Kemal Derin’den bir istirhamım olacaktır; Bir zamanlar Çukurköy Belediyelik iken merhum Nazmi Sarı Çukurköy’ün üst başına bir gölet için Ankara7da temaslarda bulunmuştu. Hatta zamanında bir milyon liralık bir tahsisat dahi söz konusuydu. Bu gölet sayesinde Tavşanlılı daha çok içme ve kullanma suyuna kavuşturulacaktı. Bunun peşine düşülsün. Bu gölet hem tarım alanında,hem dinlenme merkezi olarak ,hem de potansiyel bir su deposu olarak Tavşanlı’ya güven sağlayacaktır.
Tavşanlı köpeklerin,sokak hayvanlarının katledildiği bir yer olmamalıdır. Halkımız,kuruluşlarımız belediyelerimzle el ele vererek modern bakımevlerini biran evvel hayata geçirmelidirler. Allah’ın verdiği canı Allah alır. Bu dünya sadece insanların dünyası değildir. Hayvanların da bitkilerin de dünyasıdır. Bu dünyanın hakimi insanlar değildir. Başka sakinleri de vardır. Ben şahsen Tavşanlı’da sokak hayvanlarının her ne şekilde olursa olsun öldürülmelerine karşıyım. Bunun hesabını kimse Allah’a veremez. Tavşanlılı hayvansever insanların yaşadığı bir yerleşim birimidir. Bakın ilçemizin % 65’ı ormanlarla kaplıdır. Demek ki Tavşanlılı yeşili de sevmektedir.
Tavşanlılıya bir görev daha düşüyor; sakın ola elimizin altındaki milyonlarca ton kaliteli linyitin kimselere peşkeş çekilmesine izin vermeyelim. Özelleştirme siyasi iradenin meselesidir. Ama Tunçbilek Linyiti’nin özelleşxtirilmesi ihanettir. Çünkü görünür/görünmez 240 milyon ton kaliteli,az küllü,yüksek enerjili LİNLYİTİN KESİNLİKLE DEVLET TARAFINDAN YERİN ÜSTÜNE ÇIKARILMASI ve piyasa verilmesi gerekmektedir. Yeniden Tunçbilek’te kamu işçilerinin sayısının artırılması şarttır. Tunçbilek’te yeni istihdamlar ilçede işsiz sayısının da asgariye indirilmesinde etkili olacaktır.
Domaniç kesinlikle İnegöl’e trenle bağlanmalıdır.
Osmanlı’nın ayak izlerini taşıyan topraklar bu bağlantı ile taçlandırılmalıdır.
Ünlü Hotanlı suyu şişelenmelidir. İhtiyaç merkezlerine gönderilmeli ve ekonomik alanda bir gelir sağlanma yolu açılmalıdır.
Ayvalı Köyü’ndeki ünlü pakettaşı rezervi işlenmeli ve ekonomiye kazandırılmalıdır.
Tavşanlı’da seracılık faaliyetlerine hız verilmeli, Tavşanlı’da üretilecek sebzeler Tavşanlılılarca tüketilmelidir.
Tavşanlı yeniden bir manda popülasyonu ile adını ülke çapında duyurmalıdır.
Bir bölge hastanesi konumundaki Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nde her dalda bir uzman doktorun bulundurulmasına çalışılmalıdır. Görüntü ünitelerinin sayısı artırılmalıdır.
Bedesten dört dörtlük hizmete verilmelidir. Gerekenler biran evvel bitirilmelidir.
Linyitspor yeniden layık olduğu lige geri dönmelidir. Bu konuda elden gelen yapılmalıdır. Tepecikspor da başarılarına dev am etmelidir.
Yorumlar (0)
Tüm Yazıları