05 Ekim 2024 - Cumartesi

TKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LİNYİTSPOR’A TEK GÖZLE BAKIYOR

TKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LİNYİTSPOR’A TEK GÖZLE BAKIYOR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 11 dk.
167 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News
     
  TKİ  GENEL MÜDÜRLÜĞÜ  LİNYİTSPOR’A TEK GÖZLE BAKIYOR
    Bazen kahroluyorum!... Ülkemizin güçlü kuruluşlarından  Türkiye Kömür İşletmeleri’ne bağlı Garp Linyitleri İşletmesi’nin  spor elçisi  TKİ Tavşanlı linyitspor ne hallere düştü?  Hangi  güçlü kuruluşumuzun örneği futbol takımı TFF LİGİ  1. Ligi’nde   en azından bir sezon  mücadele vermiştir?
    LİNYİTSPOR; 1943 yılında 3530 sayılı  Beden Terbiyesi Kanunu ve Dernekler Kanununun  ilgili hükümleri gereği  16 Mayıs 1945 tarihinde “ GLİ GENÇLİK KULÜBÜ” adı altında sportif faaliyetlerine başlamıştır.  17 Eylül 1973 tarihinde  “GLİ  LİNYİT  SPOR GENÇLİK KULÜBÜ” adı altında  dernekleşmiştir. 28 Ağustos 1980 tarihinde  yani Askeri Darbeden kısa bir süre önce  “ GLİ LİNYİTSPOR KULÜBÜ”  adı altında  yeniden müessese kulübü haline  dönüşmüştür.  27 Haziran 1987  tarihinde  dernek faaliyetlerini  sürdürmüştür.  2006/2007  futbol sezonunda  büyük bir başarıya imza atmış TFF 3. Milli Ligi’ne yükselmiştir. 2007 yılında yapılan  olağanüstü genel kurulda isim değişikliğine gidilmiş ve bu kez kulübün adı.” TAVŞANLI BELEDİYESİ TKİ LİNYİTSPOR” olarak değiştirilmiştir. 2009 yılında  yapılan olağan kongrede tekrar isim değişikliğine gidilmiş ,kulübün adı.”  TKİ TAVŞANLI LİNYİT SPOR” olarak değiştirilmiştir. 1991/1992 Futbol sezonunda ve  2009/2010  Futbol sezonunda  Linyitspor TFF 2. MİLLİ LİGİ’ne yükselmiştir.  LİNYİTSPOR TARİHİNDE 5 KEZ  TFF 3.MİLLİ LİGİ’nde  mücadele etmiş bir efsane spor kuruluşudur.  Kütahya’nın,dolayısıyle Tavşanlı’nın(Tunçbilek’in) GLİ’nin gururu olmuştur. Hele hele 2012/2013 ve 2013/2014 Futbol sezonlarında  TFF 1.LİGİ’nrde mücadele etmiş, SÜPER LİGE  yükselmesine ramak kalmıştır. 
     Düşünürüm de  sahi TKİ Neden bu efsane  futbol takımına bir süredir hep tek gözle bakmaktadır. TKİ linyitspor İLE İFTİHAR ETMELİDİR.  Sayın genel müdür ve genel müdür yardımcıları  neden LİNYİTSPOR’a gereken desteği esirgerler. Bakın  Spor Bakanlığımız  Linyitspor’un başarılarını göz ardı etmemiş,Tavşanlı’ya AB Normlarında,gece maçları da oynanabilen güzel bir stad armağan etmiştir. Bunu da  mı görmezden gelirler?  Bal Ligi 3. Milli Lig ile Amatör Ligin tam ortasında bir lig. Bölgesel Amatör Li g diye tanımlanıyor.  Yakışıyor mu bu lige Linyitspor?  Yıllar yılı Tavşanlı’nın, Tunçbilek Beldesi’ndeki GLİ’nin sorumluluk alanındaki alanlarda Linyit Kömürü’nün gelirlerini  büyük bir han-ı iştahla kasasına indiren TKİ  KAZ GELEN YERDEN TAVUĞU NEDEN ESİRGER Kİ? Ben değerli genel müdüre ve sayın yardımcılarına buradan  üzüntülerimi ifade ediyorum. Bir eski genel müdür  kulakları çınlasın  Yusuf Çebi’ye bir heyetle gittiğimizde  bizleri  konuk etmiş, yanında yardımcılarıyla Linyitspor’a gerekli desteğini vermişti.  Kendisini saygıyla selamlarım.  Ama sayın Çebi’DEN SONRA GELEN SAYIN GENEL MÜDÜRLER Linyitspor’a hep tek gözle bakmışlardır.  Allah rızası için, bu efsane spor elçimizin elinden tutulsun derim.  Bal Ligi yaklaşıyor; hala bir kıpırdanmanın olmaması beni derinden etkiliyor.  Nerede teknik kadro/ Nerede futbolcular?  Tavşanlılı yıllar yılı TKİ’ye  hamudunla  sundu. Ama TKİ Genel Müdürlüğü  buna karşın kaşıkla dahi bir şey vermedi. Eğer bu ilgisizlik böyle devam edecekse kapatın Linyitspor’u. Daha fazla yıpratmayın efsaneyi.  Tavşanlılı sporseverler yıllar içinde hep Linyitspor ile  mutlu oldular.  Yazıktır günahtır beyler…  Hani Rabbim bir yerlerden verse de içinden alıp  Linyitspor’a versem diye aklımdan da geçmiyor değil hani? Efsaneler ölmez derler ama siz efsaneyi öldürmede kararlı gibisiniz gibi geliyor bana…..
 
 
          TEBDİL-İ MEKANDA  FERAHLIK VARDIR     
                      
       Tavşanlı’da bazı  şeyler içimi acıtıyor; örneğin  şehirlerarası Otobüs Terminalinin  bulunduğu yer.Her ne kadar Çukurköy Tavşanlı’nın en ortalık yerindeyse de   terminalin Tavşanlı’nın bir başka yerinde olması güzel olurdu. Örneğin; Moymul Mahallesi’nde  COMAG diye bildiğimiz manyezit işletmesine ait   alan   Balıkesir’e, Bursa’ya, Kütahya’ya kuşbakışı bir alan.  Terminal pekala buraya  yapılabilirdi.  Bu noktadan her üç istikamete bağlantı kurulabilirdi. 
       Tavşanlı Şehir Merkezinden geçen Çevre Yolu kanımca artık alarm veriyor. Bu çevre yolu  başka bir  alana kaydırılabilir.  Örneğin; Çukurköy üzerinden,Toki Evleri yanından Comag tesislerine  yakın geçirilebilir.  Bu çevre yolunun düğüm noktası da Balıkesir Köprüsü olabilir.
        Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi ve civarına insanlarımızı teleferik yardımıyla daha hızlı ve emin şekilde ulaştırabiliriz.  Eski Tavşanlı Devlet Hastanesi yanından,Hafızdere’yi üstten aşarak, Orman İşletmesi yakınından  geçirilecek bir teleferik hattı Tavşanlı için gereklidir. 
        Tavşanlı’nın önemli turizm merkezlerinden Göbel Kaplıcaları’nda  tesis sayısını artırmak gerekiyor. Bu arada mevcut fiyatları da aşağı çekmede yarar var.  Öyle bir an gelecektir ki Tavşanlılı bu kaplıcalara ulaşmakta zorlanabilicektir.  Pastayı başkaları yiyebilecektir. Atalaramız boşuna söylememiş.”Gidemediğin yer  senin değildir” sözü doğrudur. Ekonomik şartlar ağırlaşırsa kaplıcalara Taşanlılı gitmekte mutlaka zorlanacaktır. 
         AğırcezaTeşkilatı bulunan Tavşanlı’da Adalet Sarayı artık kabına sığamaz durumdadır. Yeni birkaç mahkeme kurulması düşünülse bile bu mevcut binanın  küçüklüğü yüzünden kurulamayacaktır. Üstelik Kütahya Barosu’nun Tavşanlılı üyeleri avukatlarımız bile Adalet Sarayımızda doğru dürüst bir salona dahi sahip değildir.  Eski F Tipi  cezaevi arsası  hala neden boş olarak bekletiliyor anlıyamıyorum.  Bu cezaevinin arsasına mevcut Adalet Sarayı ile  irtibatlı bir bina yaptırılabilir.  Bir tünel ile yaptırılacak bina mevcut Adalet Sarayı ile entegre edilebilir. 
          Tavşanlı’da  yıktırılan eski Atatürk Lisesi binası yerine mutlaka yeniden ancak bir Atatürk lisesi binası yaptptırılabilir. Bu  gereklidir. Bunun dışında bu arsaya başka bir hizmetin yapılması yasalara da ters düşmektedir.  Eğer öyle olsaydı yıktırılan SSK Hastanesi yerine bir başka sağlık kuruluşu getirilebilir miydi? Yani yıktırılan SSK eski hastanesi örneğin TOKİ’ye  veya bir başka kuruluşa  kesinlikle verilemezdi ve öyle de olmuştur. 
           Tavşanlı Belediye sınırları içinde bir Arifağa Camii gibi dev bir camiye ihtiyaç mutlaka vardır. Bakın TARİHİ Ulucami bile bana göre sağlam değildir. Zorlukla ayakta tutulabilmektedir.  Öyleyse şimdiki yerine değil ama Arifağa Camii için bir başka yer düşünülmelidir.  Tekke Camii’nin de yeniden dizayn edilmesine gerek yoktur. 
            Ada Mesireliği7nde Ada  içinden Moymul Altına kadar olan bölümde  yıllardır beklenen sandalla gezinme  projesi mutlaka hayata geçirilmelidir.  Eskişehir’deki Porsuk misali Kocaçay yeniden doğmalıdır. 
            Belediyemizden istirham ediyorum; iş insanımız,sevgili Abdurrahman Şirin’e acilen bir bina tahsisi hayata geçirilmelidir.  Bu müteşebbis güzel insanın elinden tutulmalıdır. Özellikle eski belediye başkanlarımızdan MERHUM İhsan Şirin’in ruhu da şadedilmelidir.  Şirin Sucuk yeniden vitrinleri doldurmalı,Tavşanlı’yı bayrak yapan bu sucuğumuz yeniden “ buradayım” diyebilmelidir. 
             Sevgili belediye başkanımız Ali Kemal Derin’den bir istirhamım olacaktır; Bir zamanlar Çukurköy Belediyelik iken merhum Nazmi Sarı Çukurköy’ün üst başına bir gölet için Ankara7da temaslarda   bulunmuştu. Hatta zamanında  bir milyon liralık bir tahsisat dahi söz konusuydu.  Bu gölet sayesinde Tavşanlılı daha çok  içme ve kullanma suyuna kavuşturulacaktı. Bunun peşine düşülsün. Bu gölet hem tarım alanında,hem dinlenme merkezi olarak ,hem de potansiyel bir su deposu olarak Tavşanlı’ya güven sağlayacaktır. 
            Tavşanlı köpeklerin,sokak hayvanlarının katledildiği bir yer olmamalıdır. Halkımız,kuruluşlarımız belediyelerimzle el ele vererek modern bakımevlerini biran evvel hayata geçirmelidirler.  Allah’ın verdiği canı Allah alır. Bu dünya sadece insanların dünyası değildir. Hayvanların da bitkilerin de dünyasıdır. Bu dünyanın hakimi insanlar değildir. Başka sakinleri de vardır.  Ben şahsen Tavşanlı’da sokak hayvanlarının her ne şekilde olursa olsun öldürülmelerine karşıyım. Bunun hesabını kimse Allah’a veremez.   Tavşanlılı hayvansever insanların yaşadığı bir yerleşim birimidir.  Bakın ilçemizin % 65’ı ormanlarla kaplıdır.  Demek ki  Tavşanlılı yeşili de sevmektedir. 
             Tavşanlılıya bir görev daha düşüyor; sakın ola elimizin altındaki milyonlarca ton kaliteli linyitin kimselere peşkeş çekilmesine izin vermeyelim. Özelleştirme  siyasi iradenin meselesidir. Ama  Tunçbilek Linyiti’nin özelleşxtirilmesi ihanettir. Çünkü  görünür/görünmez 240 milyon ton kaliteli,az küllü,yüksek enerjili LİNLYİTİN KESİNLİKLE DEVLET TARAFINDAN YERİN ÜSTÜNE ÇIKARILMASI ve piyasa verilmesi  gerekmektedir.  Yeniden Tunçbilek’te kamu işçilerinin sayısının artırılması şarttır. Tunçbilek’te yeni istihdamlar ilçede işsiz sayısının da asgariye indirilmesinde etkili olacaktır. 
     
   Domaniç kesinlikle İnegöl’e  trenle bağlanmalıdır.  
Osmanlı’nın  ayak izlerini taşıyan topraklar bu bağlantı ile taçlandırılmalıdır. 
         Ünlü Hotanlı suyu şişelenmelidir. İhtiyaç merkezlerine gönderilmeli ve ekonomik alanda bir gelir sağlanma yolu açılmalıdır. 
             Ayvalı Köyü’ndeki ünlü pakettaşı rezervi işlenmeli ve ekonomiye kazandırılmalıdır.  
             Tavşanlı’da seracılık faaliyetlerine hız verilmeli, Tavşanlı’da üretilecek sebzeler Tavşanlılılarca tüketilmelidir. 
         Tavşanlı yeniden bir manda popülasyonu ile  adını ülke çapında duyurmalıdır. 
             Bir bölge hastanesi konumundaki Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nde her dalda bir uzman doktorun bulundurulmasına çalışılmalıdır. Görüntü ünitelerinin sayısı artırılmalıdır. 
             Bedesten dört dörtlük hizmete verilmelidir. Gerekenler biran evvel bitirilmelidir. 
             Linyitspor yeniden layık olduğu lige geri dönmelidir.  Bu konuda elden gelen yapılmalıdır.  Tepecikspor da  başarılarına dev am etmelidir. 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları